ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-494702

Στις 30/8 η κλήρωση της Ε.Π.Σ.Θ.     

Στις 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ.   στο Hotel Portaria   στην Πορταριά θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων Α΄Β’ Γ΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Θ. καθώς και του κυπέλλου ερασιτεχνών της περιόδου 2010-2011.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι 17/8, ενώ το κύπελλο θα ξεκινήσει το σαββατοκυριακο11 και 12 Σεπτεμβρίου και τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ θα βρεθούν στη σέντρα στις 18 και 19 Σεπτέμβρη (η Γ’ κατηγορία θα ξεκινήσει ανάλογα με τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή).
Στη νέα προκήρυξη προβλέπεται ότι σε όλη η διάρκεια του κάθε αγώνα θα αγωνίζονται δυο μικροί γεννηθέντες του 1989 και νεότεροι, ενώ για τους 35 ετών και πάνω τρεις   θα δηλώνονται στην 18άδα και μόνο δυο θα αγωνίζονται στην 11άδα (με δικαίωμα αλλαγής του ενός στο ημίχρονο).
Στο μεταξύ από την Ε.Π.Σ.Θ. γίνεται γνωστό πως για την έκδοση   δελτίων των αλλοδαπών και ομογενών    από φέτος χρησιμοποιούνται ειδικά έντυπα μεταβολών, στα οποία όλα αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες και τα οποία οι ομάδες πρέπει να προμηθευτούν από τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Θ.
Ως το τέλος Αυγούστου θα έχουν διάρκεια φέτος οι μεταγραφές ερασιτεχνών παικτών ενώ πλέον     θεσπίστηκε και μεταγραφική περίοδος το Γενάρη…
Οι μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών ξεκίνησαν από 1/7 και θα γίνονται έως και 31/8. Επίσης, από φέτος υπάρχει επιπλέον μεταγραφική περίοδος    και κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μεταγραφή από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους μέχρι δυο (2) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Οι υποσχετικές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (μέχρι 8 και έως 21 ετών) γίνονται από 1/7 έως και 31/7.
Οι αποδεσμεύσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1/7 έως και σήμερα   (με κατάθεση αίτησης μεταβολών στην Ε.Π.Σ.Θ.), ενώ οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι κάνουν την επανεγγραφή στο νέο τους σωματείο από 1/9 έως 30/9 και από 1/1/ έως και 31/1 του επόμενου έτους.
 
 
 
 
 
Σιγά – σιγά ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και δίνει τα πρώτα του δείγματα… Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς, τα πόδια είναι πιασμένα, αλλά χθες κατά διαστήματα η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είχε τα ξεσπάσματά της και «έκρυβε» την μπάλα. Οι άνθρωποι της ομάδας έμειναν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση, την ώρα που τα σημαντικότερα και πιο δυνατά τεστ δεν έχουν φτάσει ακόμα.  
Η πίεση και οι ρυθμοί θα αρχίσουν να πέφτουν τις επόμενες ημέρες. Ετσι στα επόμενα τεστ το τεχνικό επιτελείο της ομάδας περιμένει να βγάλει χρησιμότερα συμπεράσματα. Τα θετικά που προέκυψαν πάντως από το χθεσινό φιλικό στην Ιταλία με την Κρεμονέζε δεν ήταν μόνο μια φιλική νίκη γοήτρου με το πληθωρικό 3-1.
Καταρχάς ο Ολυμπιακός έδειξε να ανταποκρίνεται κόντρα σε μια ομάδα με διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και από τα πρώτα λεπτά προσαρμόστηκε στις συνθήκες της αναμέτρησης. Από κει και πέρα είχε αρχή και τέλος στο παιχνίδι του, διέθετε σωστή ανάπτυξη και έδειξε ότι έχει κάνει βήματα μπροστά και γίνεται «ομάδα». Το δέσιμο των παικτών επιτυγχάνεται σιγά – σιγά και αρχίζει να διαφαίνεται και η ομοιογένεια. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που υπήρχαν περισσότερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, δεν υπήρξε πρόβλημα στην συνεργασία των ερυθρολεύκων μέσα στο γήπεδο.
Αυτός που έβγαλε μάτια χθες ήταν ο Μόνχε. Μπορεί να μη βρήκε δίκτυα, αλλά ο Αργεντίνος έκανε όλο το παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους. Από τους νεοαποκτηθέντες Ρόκας και Σανκαρέ άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.
Υπάρχουν πολλά ακόμα που έχει να βάλει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του και οι πρώτες εικόνες είναι μόνο μια γεύση από αυτό που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του στη συνέχεια. Πλέον θα αρχίσει να πέφτει το βάρος ιδιαίτερα στην τακτική και στους αυτοματισμούς στο γήπεδο και μέσα στα επόμενα φιλικά το προπονητικό τιμ περιμένει να δει περισσότερα πράγματα.
Τα επόμενα τεστ για τους ερυθρόλευκους είναι σε ένα τουρνουά που θα αντιμετωπίσουν από ένα ημίχρονο την Πόρτο Γκουάρο και την Λάτσιο. Και μόνο για το γόητρο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να σηκώσει την πρώτη άτυπη διεθνή του κούπα…
 
 
 
 
 
 
 
Τον έδωσε, αλλά τον «έδεσε»          
Αλλο ένα μεγάλο ταλέντο ενέταξε στις τάξεις του ο Ολυμπιακός. Ο Στέλιος Νάκας του Μαγνησιακού, παρότι δέχθηκε προτάσεις από άλλες ομάδες του κέντρου, αποφάσισε να μείνει στο Βόλο και στον Ολυμπιακό. Ο Μαγνησιακός βέβαια τον «έδεσε» για τα επόμενα χρόνια, θεωρώντας τον περιουσιακό του στοιχείο… Είναι κάποιοι όροι που εξασφαλίζουν το Μαγνησιακό…
Β.Ζ.
 
Με ενημέρωση
Πλήρης ενημέρωση από την Ιταλία θα υπάρχει πλέον, αφού από σήμερα το βράδυ μεταβαίνει στο Πραντ και το τιμ δημοσιογράφων που θα καλύψουν τα τεκταινόμενα από την αποστολή και την προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου. Παρούσα φυσικά και η Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Ζ.Ε.Ι.  
 
Τους κακοφάνηκε…
Σε πολλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού κακοφάνηκε που η ΠΑΕ τούς έβαλε απαγορευτικό στη μετακίνησή τους στη Λάρισα για το φιλικό με την ΑΕΛ. Οπως και να έχει, όταν είσαι φιλοξενούμενος δεν εξαρτάται από σένα η ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Η ΠΑΕ έχει εμπιστοσύνη στους δικούς της φιλάθλους, αλλά δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε αυτούς για ένα εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι. Για να προστατευτεί λοιπόν και η ομάδα και οι φίλαθλοί της αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετακίνησή τους. Αυτό θα πρέπει από όλους να γίνει κατανοητό και σεβαστό.
Αγ. Θαν.
 
Πολύ δύσκολο
Πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο κρίνεται το να μπορέσει η Νίκη να αποσπάσει χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την επισκευή του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς». Πλέον το κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, είναι γνωστό πως έχει κόψει κάθε επιχορήγηση… Ετσι τα αποτελέσματα της προσπάθειας δεν αναμένονται με ιδιαίτερη αισιοδοξία στη Νέα Ιωνία.
Αγ. Θαν. 
 
Ερχονται κι άλλα…
Στη ΦΙΦΑ έχει προσφύγει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην κυανόλευκος Γκόμεζ Σάντσεζ, επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στα ελληνικά δικαστήρια, για τα δεδουλευμένα του από την κυανόλευκη ομάδα. Ο Ισπανός ζητάει 25 περίπου χιλιάδες ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι επικίνδυνα για τη Νίκη, γιατί η τιμωρία και η ποινή είναι είτε αφαίρεση βαθμών, είτε αποβολή από το πρωτάθλημα και δεν δίνει κανένα περιθώριο. Ετσι τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια.
Αγ. Θαν.
 
Σε επαγγελματικά πρότυπα
Η προετοιμασία του Εθνικού διεξάγεται σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα, καθώς υπάρχουν φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, βοηθός προπονητής που ετοιμάζει το γήπεδο, ενώ ο κόουτς κάνει ζέσταμα, ενώ όλοι οι παίκτες ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα… Αν δεν βγει φέτος η ομάδα, θα είναι αποτυχία..
Θ.Δ.Κ. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά πού θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να μπορέσει η ομάδα να κατέβει χωρίς προβλήματα στο πρωτάθλημα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου