ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φαβορί ο ΠΑΟΚ

φαβορί-ο-παοκ-497938

Με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει από το «Άμστερνταμ Αρίνα», αποσπώντας την ισοπαλία με 1-1. Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ για τον Άγιαξ στο 15’, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν μία… κόλαση στο πρώτο μέρος, χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.

Το σκηνικό άλλαξε ριζικά στο β’ 45λεπτο, με τον Ίβιτς να πετυχαίνει στο 72’ το χρυσό εκτός έδρας γκολ για τον Δικέφαλο, που αποκτάει πλέον τον τίτλο του φαβορί ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Με αμυντικούς προσανατολισμούς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Άγιαξ θέλησε να δείξει πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και με αιχμή του δόρατος τον Λουίς Σουάρες προσπάθησε να ανοίξει το σκορ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόλις στο 4’ ο Ουρουγουανός νικήθηκε από τον Χαλκιά στο πλασέ που επιχείρησε, ενώ στο 11’ ο Έλληνας γκολκίπερ είπε διπλό «όχι» στις προσπάθειες των Ντε Γιονγκ και Σουλεϊμάνι.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους, διακόπηκε στο 14’, όταν ύστερα από δύο παιδαριώδη λάθη των Χαλκιά και Τσιρίλο, ο Σουάρες με ανάποδο «ψαλιδάκι» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στην ίδια φάση ο τερματοφύλακας των Θεσσαλονικιών τραυματίστηκε στα δάχτυλα και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Ντάριο Κρέσιτς να τον αντικαθιστά.

Πίεση διαρκείας

Οι Ολλανδοί παρά το τέρμα που πέτυχαν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να παραμείνει καθηλωμένος γύρω από την περιοχή του. Μοναδικές εκλάμψεις για τους φιλοξενούμενους ήταν κάποιες μακρινές μπαλιές που είχαν ως αποδέκτη τον Σαλπιγγίδη σε μια προσπάθεια… εκμετάλλευσης της ταχύτητας και της εμπειρίας του 29χρονου φορ.

Από το 30’ και ως τη λήξη του πρώτου μέρους, οι ποδοσφαιριστές του «Αίαντα» αύξησαν την πίεση τους. Στο 35’ ο Σουλεϊμάνι ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κρέσιτς, ωστόσο κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 44’ ο Κροάτης πορτιέρο νίκησε τον Σουάρες στο πλασέ που επιχείρησε, με τον Ουρουγουανό να έχει «αδειάσει» νωρίτερα τους Τσιρίλο και Μαλεζά.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Γκαρσία να πραγματοποιεί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το παρθενικό σουτ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βελτίωση στην… άμυνα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σχεδόν όπως τελείωσε και το πρώτο με τη μοναδική διαφορά να έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, που ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη.

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία, ωστόσο οι παίκτες του Δικέφαλου έδειξαν μεγαλύτερη υπομονή και περισσότερη σιγουριά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φεύγει η μπάλα από την άμυνα με ηρεμία και με προϋποθέσεις για αντεπίθεση.

Ευκαιρία από… ελεύθερο

Κι ενώ οι χώροι γύρω από την εστία του ΠΑΟΚ είχαν κλείσει, ο «Αίαντας» κατάφερε να χάσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για το Β’ μέρος, ύστερα από ένα ελεύθερο του Στεκέλμπουργκ στο 67’ με τον Σουάρες να σουτάρει άουτ από θέση πλάγια δεξιά.

ιβιτς και γκολ!

Η προσπάθεια των Θεσσαλονικιών στο δεύτερο ημίχρονο δικαιώθηκαν στο 72’, όταν και στην πρώτη ουσιαστική φορά οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάτησαν την αντίπαλη περιοχή, κατάφεραν να πετύχουν και το γκολ της ισοφάρισης. Ο Σαλπιγγίδης βρήκε πολύ όμορφα τον Ίβιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα λίγα λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Φωτάκη.

Τα 18 λεπτά που έμεναν, οι γηπεδούχοι θέλησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης και το έψαξαν με στημένες φάσεις, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρες διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Μπουσαϊντί μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή ωστόσο να δείχνει κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική ισοπαλία που δίνει την δυνατότητα να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, φαν ντε Βιλ, Ανίτα, Βερντόνγκεν, Αλντερβεϊρελτ, Ενό, Σουλεϊμανί (67′ Έρικσεν), ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (79′ Σαπόνγκ), Λίντγκρεν (62′ ντε Ζέου), Σουάρες

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15′ Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς (75′ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (92′ Παπάζογλου).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου