ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φάτσης: «Εκλογές της Ερασιτεχνικής και όχι του ποδοσφαίρου»

φάτσης-εκλογές-της-ερασιτεχνικής-κα-523174

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά μέρα με τη μέρα. Χθες, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, τόνισε με νόημα πως οι επερχόμενες εκλογές στις 22 Απριλίου αφορούν το σύλλογο και όχι το τμήμα ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Φάτσης, υπέρμαχος του ενός ψηφοδελτίου, σχολίασε τα σενάρια που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά αναφέροντας στον Βόλος 9.86:

Για την ύπαρξη περισσότερων ψηφοδελτίων του ενός: «Καταρχήν να εξηγηθώ εγώ, ως Στέργιος Φάτσης, και να πω πως δεν έχω πρόβλημα αν θα κατέβουν δύο, τρία ή πέντε ψηφοδέλτια, αν και θεωρώ πως το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι ενιαίο για μεγαλύτερη εκπροσώπηση του συλλόγου. Από κει και πέρα, αν κάποιοι επιλέξουν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το καταστατικό στο άρθρο 15 αναφέρει ότι για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου απαιτείται η πλειοψηφία με τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, 15 δηλαδή πλειοψηφούντες. Δεν προκύπτει από το καταστατικό αναλογία εδρών από τα δύο ψηφοδέλτια. Δεν τίθεται θέμα διαλογής ψήφων, όπως γίνεται στα πολιτικά κόμματα. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και θέμα ηγέτη σε κανένα ψηφοδέλτιο, γιατί, όταν εκλεγούν και οι 15, έχουν όλοι δικαίωμα να είναι υποψήφιοι πρόεδροι. Να ξεκαθαρίσω ότι εκλέγονται κατά σειρά όσοι έλαβαν τις περισσότερες έγκυρες ψήφους.

Ο ψηφοφόρος θα ρίξει στην κάλπη το ένα από τα δυο ψηφοδέλτια. Μπορεί ο δέκατος π.χ. να είναι από το πρώτο ψηφοδέλτιο και ο ενδέκατος από το δεύτερο.

Ας πούμε ότι εγώ παίρνω 150 ψήφους και ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου και ο δεύτερος απέχει εκατό ψήφους. Έτσι όμως χάνω. Το καλύτερο είναι να έχω μία 15αδα ανθρώπων και να πάρουν και οι 15 από 150 ψήφους. Αν υπάρχει ένα μέλος της Νίκης που ανήκει στον σύλλογο, πληρώνει τη συνδρομή του κανονικά, μετέχει σε όλες τις αρχαιρεσίες του συλλόγου, τον χρειάζεται ο σύλλογος και δε

θέλει ούτε τον Φάτση, ούτε τον Τζήμα, ούτε τον Ξάνθη, ούτε τον Πάτση, κι αυτός ο άνθρωπος θέλει να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του Νικιώτη, πού θα πάει; Πρέπει να προκύψει μία τρίτη κίνηση ανεξαρτήτων. Γιατί πρέπει να υποχρεώσουμε τον απλό Νικιώτη που θέλει να θέσει τον εαυτό του υποψήφιο στον κόσμο της Νίκης να μπει στη γωνία; Γι’ αυτό είμαι υπέρ του ενιαίου ψηφοδελτίου.

Είναι κάποιοι που λένε ότι εγώ θα ψηφίσω και εσένα και τον Ξάνθη. Αυτό πάλι αποκλείεται, αν υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Μπορεί να υπάρχουν κάποια άτομα εκατέρωθεν, που να είναι χρήσιμα να μπουν στο 15μελές συμβούλιο. Αν είναι να δημιουργηθούν τάσεις, να δημιουργηθούν μέσα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Για τη Γ.Σ. της επόμενης Τετάρτης: «Η Γ.Σ. της επόμενης Τετάρτης δεν μπορεί να πάρει απόφαση αντικαταστατική. Η ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνέλευσης είναι απολογισμός τμημάτων, απαλλαγή του Δ.Σ. και παραίτησή του, εκλογή εφορευτικής και ορισμός ημερομηνίας εκλογών. Δεν υπάρχουν στα διάφορα θέματα το θέμα ψηφοφορίας στο Δ.Σ., που δεν υφίσταται, γιατί από τις 29 Μαρτίου παραιτείται. Το Δ.Σ. είναι που θα πάει στη Γ.Σ. για τροποποίηση άρθρου, για να επικυρωθεί το άρθρο μέσα από το δικαστήριο. Έτσι είναι η διαδικασία.

Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Όλες οι προηγούμενες εκλογές, για διάφορους λόγους και για το καλό του συλλόγου, ήταν αντικαταστατικές. Αυτή τη στιγμή όμως, επειδή το καταστατικό το μελετά πολύς κόσμος και επειδή υπάρχει δυστυχώς αυτό το κλίμα στην ομάδα, δεν μπορούμε να παραστρατήσουμε. Τώρα έχουν σοβαρέψει τα πράγματα. Ας υποθέσουμε ότι φέρνω εγώ πρόταση από κάποιον, ο οποίος λέει ότι θέλει τον Φάτση πρόεδρο της Δ.Ε. και βάζει 500.000 ευρώ στην ομάδα. Δεν θα γίνουμε μπάχαλο;».

Για το διαχωρισμό ποδοσφαίρου και Ερασιτεχνικής: «Μπορεί η ναυαρχίδα του συλλόγου να είναι το ποδόσφαιρο, αλλά είναι εκλογές της Ερασιτεχνικής. Υπάρχουν άλλα οκτώ τμήματα και δεν μπορεί να “κουμπώνει” ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής με το ποιος θα τρέξει το ποδόσφαιρο αύριο.

Αν πρόεδρος αύριο είναι ο κ. Ξάνθης, στρώνει το χαλί στον κ. Πάτση για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μπορεί όμως μέσα στον Μάιο να έρθει μία πρόταση από το πουθενά, η οποία να είναι πολύ δυνατή. Τι θα πει ο κ. Ξάνθης; Δεν τη δέχομαι; Ή δεν την πάω σε συνέλευση; Δε γίνεται.

Άρα δεν μπορείς να προκαθορίσεις τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που τελειώνει η θητεία του τον Ιούνιο, βάσει των εκλογών της Ερασιτεχνικής. Κάποιοι το έχουν βάλει σε λανθασμένη βάση αυτό το πράγμα. Δεν πρέπει να “κουμπώνει” το ένα με το άλλο. Εγώ, αν έρθει πρόταση για το ποδόσφαιρο, πρέπει να την… πάω σε Γ.Σ.».

Για το ενωτικό κλίμα και τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είδατε πως βγήκανε ενωμένοι οι διοικούντες στον Ολυμπιακό Βόλου, στην εκπομπή του Αstra; Τι είπανε; Και ο κ. Μποτσιβάλης και ο κ. Τσιμπανάκος, είπανε μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα καθίσουμε να συζητήσουμε, και παρ’όλα τα προβλήματα που υπάρχουν προς τα έξω βγαίνει ένα κλίμα ενωτικό, γιατί κι εκεί θα υπάρχουν προβλήματα. Αυτό έπρεπε να συμβαίνει και σε μας».

Για τον Τζήμα και τους Κινέζους: «Λέει ο κ. Τζήμας ότι θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο. Εντάξει. Εγώ του είπα να πάει με τους Κινέζους στη Λάρισα 950.000 ευρώ και τα 50.000 να τα φέρει εδώ. Για 50 χιλιάρικα δεν τρελαίνεται ο Κούγιας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου