ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δεν έχει λήξει το πρωτάθλημα»

δεν-έχει-λήξει-το-πρωτάθλημα-523222

Βήμα προς τα πίσω έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, που αναδείχθηκε ισόπαλος με τους Μαύρους Αετούς στο Ελευθεροχώρι (2-2) την περασμένη Κυριακή, και είδε την άνοδο στη Football League να απομακρύνεται δραματικά.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με όνειρα, προσδοκίες αλλά και τον κόσμο στο πλευρό του ταξίδεψε ως τα Τρίκαλα ο Ολυμπιακός Βόλου, που με νέο προπονητή τον Σάκη Παπαβασιλείου ήθελε να κάνει μια νέα αρχή… στις 8 αγωνιστικές που απέμεναν έως και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο, το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη, αρχικά με τον αιφνιδιασμό της ομάδας από τους Μαύρους Αετούς, που προηγήθηκαν μόλις στο 18’ και μετέπειτα με το δεύτερο γκολ της ομάδας του κ. Μανούρα, που ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στην επιδίωξη των Βολιωτών να φύγουν νικητές.

Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να αναθάρρησαν προσωρινά, καθώς ισοφάρισαν δύο φορές τα γκολ που δέχθηκαν, αλλά στο τέλος οι τρεις βαθμοί δεν ήρθαν και η απογοήτευση κυρίευσε όσους βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου Ελευθεροχωρίου, αλλά κι αυτούς εξέδρες, περίπου 200 άτομα, που στήριξαν και πάλι την ομάδα.

Βέβαια, το βαθμολογικό κομμάτι των 4 πλέον πόντων διαφοράς από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας στα 7 ματς έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων, αλλά και το γεγονός ότι τους Βολιώτες «έπιασε» στη δεύτερη θέση ο Καραϊσκάκης, μπορεί να είναι τα πιο ουσιώδη θέματα αυτή τη στιγμή, όμως η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού πρέπει να προβληματίσει πρωταρχικά τους διοικούντες, την τεχνική ηγεσία, αλλά και τους παίκτες της ομάδας.

Κι αυτό γιατί οι βαθμοί χάνονται και οι απομακρύνσεις προπονητών γίνονται στον Ολυμπιακό επειδή ακριβώς είναι εμφανής τόσο η επιθετική δυστοκία της ομάδας, η χαμηλή παραγωγικότητα και η μη εκμετάλλευση των φάσεων που δημιουργούνται σε κάθε παιχνίδι, εντός ή εκτός έδρας.

Είναι πλέον γνώριμο φαινόμενο ο Ολυμπιακός να αναπτύσσεται και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά φθάνοντας στην πηγή… να μην πίνει νερό, κάτι που στερεί από τους ερυθρόλευκους νίκες και βαθμούς.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση… και είναι απολύτως θεμιτό οι ποδοσφαιριστές να μη βρεθούν στη μέρα τους σε ένα από τα παιχνίδια, ωστόσο όταν ο στόχος που έχει τεθεί εξαρχής είναι η άνοδος στην Football League, όταν το ρόστερ έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό και μάλιστα με εγνωσμένης αξίας, ικανούς ποδοσφαιριστές που έχουν πολλές παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, εύκολα λάθη δεν επιτρέπονται.

Η θα μπορούσαν να… επιτρέπονται, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει» ήδη την υπόθεση άνοδο και δεν εξαρτιόταν από στραβοπατήματα του αντιπάλου του. Κάτι… που συνέβη και στον Ολυμπιακό, τόσο την περασμένη Κυριακή όσο και πριν από δύο εβδομάδες με αντίπαλο τον Απόλλων Λάρισας, που έχει ξεκινήσει ήδη… να πανηγυρίζει.

Εβδομάδα περισυλλογής αλλά και σκληρής δουλειάς είναι η τρέχουσα για τον Ολυμπιακό, που αν δικαιούται ένα ελαφρυντικό για την «κοιλιά» που συνεχίστηκε αγωνιστικά.. είναι η ξαφνική αλλαγή προπονητή και η πρόσληψη του Σάκη Παπαβασιλείου, που ανέλαβε να κοουτσάρει μια ομάδα που δεν πρόλαβε… καλά-καλά να γνωρίσει.

Όπως τόνισε και ο ίδιος ο νέος τεχνικός των ερυθρόλευκων στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς, οι ποδοσφαιριστές του και ο ίδιος πρέπει να εξαντλήσουν και την τελευταία πιθανότητα, που μπορεί να τους δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της 25ης Μαρτίου και η επανέναρξή του στις 2 Απριλίου αναμένεται να ευνοήσει τον κ. Παπαβασιλείου, αλλά και όλη την ομάδα, με τον νέο προπονητή να έχει πλέον αρκετές ημέρες να περάσει την φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές, ενόψει και του ντέρμπι με την ΑΕ Καραϊσκάκης, στις 2 Απριλίου, στο Πανθεσσαλικό.

Η ώρα πλέον των παιχνιδιών με την έλευση και της άνοιξης αλλάζει, με την έναρξή τους να μετατίθεται στις 4μ.μ, αλλά αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να μεταβληθεί με εντατικές προπονήσεις στον Ολυμπιακό είναι η αγωνιστική ψυχολογία, που θα του δώσει έως και τον Μάιο νίκες, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο πρόγραμμα, και το ελάχιστο στο οποίο μπορεί να ελπίζει με φόντο την άνοδο.

Στην εκπομπή Πολιτικό φόρουμ του Astra Tv φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ολυμπιακού Βόλου, που αρχικά επισήμανε: «Εγώ ξεκάθαρα είπα ότι θα κάνουμε μια αξιοπρεπέστατη ομάδα και όπου μας οδηγήσει αυτό. Δεν είπα ότι θα είμαστε πρωταθλητές, ούτε τίποτα. Όταν τον Δεκέμβριο είδα ότι είμαστε κοντά στο στόχο του πρωταθλητισμού, ενίσχυσα την ομάδα με 5 καινούριους ποδοσφαιριστές, κατά την υπόδειξη ορισμένων ανθρώπων. Ποτέ δε βγήκα να δεσμευτώ ότι θα είμαστε πρωταθλητές. Όμως ο στόχος της ομάδας είναι αυτός. Μέχρι στιγμής, ό,τι υποσχέθηκα το τήρησα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έγιναν μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τους Μαύρους Αετούς, τονίζοντας: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Ολυμπιακό και εμείς δεν τον βοηθάμε, και δε λέμε αν μπορεί να περάσει πρώτος. Δεν υποσχεθήκαμε εμείς ότι σίγουρα θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι καταγεγραμμένες οι δηλώσεις μου και μπορείτε να τις βρείτε. Επίσης δε δήλωσε κανείς παραίτηση. Εγώ πήγα στους παίκτες μετά την ισοπαλία με τους Μαύρους Αετούς, που τη θεωρώ ήττα και τους ρώτησα ποιος από αυτούς θέλει να συνεχίσει και αν κάποιος δεν αντέχει τη φανέλα και την πίεση, να μου πει «φεύγω». Κανείς δε μου είπε ότι φεύγει. Αυτά που ακούω ότι φεύγει ο ένας, φεύγει ο άλλος, είναι για μένα περίεργα».

Για τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε: «Για μένα δεν έχει λήξει το πρωτάθλημα, έχει ακόμη 7 αγωνιστικές. Την “πάτησα” στο Ελευθεροχώρι, μπορεί να την πατήσει και ο Απόλλων και ο Καραϊσκάκης. Είμαι άνθρωπος που ακούω τους πάντες, θα καθίσουμε με τον Ερασιτέχνη και για την ομάδα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και βέβαια έχω πρόθεση να συνεχίσω. Δεν καταλαβαίνω πως δημιουργήθηκε το θέμα. Εγώ δε δήλωσα τίποτα σε κανέναν. Μόνο τους παίκτες ρώτησα ποιος μπορεί ν’ αντέξει την πίεση. Θα φτάσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, θα κάνουμε έναν απολογισμό τι έφταιξε και δεν πήραμε το πρωτάθλημα, για να το διορθώσουμε του χρόνου, που θα είναι διαφορετικά τα πράγματα με πιο πολλούς oμίλους. Για τον Ολυμπιακό θα φροντίσουμε για το καλύτερο, θα εγκαταλείψουμε τον Ολυμπιακό δηλαδή;».

Τέλος, ο κ. Μποτσιβάλης επισήμανε ότι «ο Ολυμπιακός δε μένει ξεκρέμαστος. Έχει οπαδούς, έχει φιλάθλους, είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Γ΄ Εθνική αυτή τη στιγμή».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι το καλοκαίρι πρόκειται να ληφθούν οι σημαντικές αποφάσεις όταν η ομάδα θα κάνει ταμείο, υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός θα πεθάνει μέχρι τελευταία αγωνιστική. Όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό, έχει ακόμα επτά αγωνιστικές. Σίγουρα θα γίνουν στραβοπατήματα από αντιπάλους».

Παράλληλα, ο κ. Τσιμπανάκος ανέφερε για την αγωνιστική κάμψη του Ολυμπιακού: «Η ομάδα είχε έξι στα έξι. Έρχονταν τα αποτελέσματα, αλλά δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Έγιναν κάποιες διορθωτικές αλλαγές τον Δεκέμβρη, φέραμε κάποιους πολύ καλούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο από κει και πέρα είναι ατυχία είναι και τύχη. Δεν είναι μόνο ικανότητα. Όπως και εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης, έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Όμως δεν μπορούμε να τους πυροβολήσουμε. Σίγουρα έγιναν κάποιες συστάσεις, αλλά τα εν οίκω μη εν δήμω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου