ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέταρτη θέση με… παράπονα για τον Εύρυτο Βόλου

τέταρτη-θέση-με-παράπονα-για-τον-εύρ-851206

Οι διαιτητικές αποφάσεις, κυρίως στο μικρό τελικό, στέρησαν από τη γυναικεία ομάδα του Εύρυτου Βόλου την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών του Final Four του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball, που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στο Καράβι Σχινιά.

Οι λανθασμένες υποδείξεις του διαιτητικού διδύμου στο κυριακάτικο ματς με την Ηλιούπολη για τις θέσεις 3-4 κόστισαν στη βολιώτικη ομάδα την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου, καθώς οι αποφάσεις των διαιτητών απέβησαν καθοριστικές στην τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Αρκετοί έκαναν λόγο για αλλοίωση του αποτελέσματος, παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Εύρυτου δεν στέκεται στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Final Four, παρά σε συζητήσεις που ακολούθησαν με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Beach Handball της ΟΧΕ, επεσήμανε ότι στους αγώνες της τελικής φάσης είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται έμπειροι διαιτητές και όχι πρωτοεμφανιζόμενοι, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες μελλοντικές αδικίες. Άλλωστε, το Final Four είναι μία γιορτή για το ελληνικό beach handball και πρέπει να παραμείνει έτσι για το καλό του αθλήματος αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Τα κορίτσια του ICS Eύρυτος Βόλου στον 2ο ημιτελικό του Σαββάτου αναμετρήθηκαν με την Submarine. Η ανωτερότητα της αντιπάλου δεν επέτρεψε στον Εύρυτο να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό της διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ (18-11, 19-15).

Έτσι η βολιώτικη ομάδα έστρεψε το ενδιαφέρον της στο μικρό τελικό με την Ηλιούπολη, η οποία νωρίτερα είχε αποκλειστεί με… συνοπτικές διαδικασίες. Μια λανθασμένη απόφαση των διαιτητών έδωσε την ευκαιρία στην Ηλιούπολη να ισοφαρίσει και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία του «χρυσού» γκολ και παράλληλα τιμωρήθηκε με μονόλεπτο αποκλεισμό για διαμαρτυρία ο τεχνικός του Εύρυτου, Θ. Παπαδόπουλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ηλιούπολη να παίξει με παίκτρια παραπάνω κι έχοντας την αριθμητική υπεροχή, σημείωσε πρώτη γκολ και κέρδισε το πρώτο σετ με 12-11.

Τα γεγονότα του πρώτου σετ εκνεύρισαν και αποσυντόνισαν τις Βολιώτισσες και σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα «φαλτσοσφυρίγματα» των διαιτητών, το τελικό 12-8 σε βάρος του Εύρυτου ήρθε φυσιολογικά, περιορίζοντας την ομάδα της Μαγνησίας στην 4η θέση της πανελλήνιας κατάταξης.

Στο Final Four ο ICS Εύρυτος Βόλου αγωνίστηκε με τις Έλενα Γιαννακοπούλου, Αθηνά Βασιλειάδου, Όλια Δαμιανίδου, Κατερίνα Σπέρτου, Λένα Ακαλέστου, Εβίτα Σταμοπούλου, Όλγα-Ελένη Κατσιλιάνου, Σοφία Τζουρπάκη, Ρία Κανακάρη, Άννα Γκουντίνοφ και Μαίρη Ταράση. Προπονητής ήταν ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, ενώ την αποστολή συνόδεψε ο πρόεδρος του Εύρυτου, κ. Λεωνίδας Ζαφείρης.

Χορηγός της γυναικείας ομάδας beach handball και μάλιστα για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν η εταιρεία ICS Αφων Δημ. Καρακώστα, την οποία η διοίκηση του Εύρυτου Βόλου ευχαριστεί για την πολύτιμη συνδρομή της, όπως επίσης και την εταιρεία Aqua Karta του κ. Βασίλη Χουλιάρα που ήταν χορηγός στην ανδρική ομάδα beach handball, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013 για την παραχώρηση της επίσημης σημαίας των Αγώνων, το Δήμαρχο Βόλου κ. Αλέκο Βούλγαρη, καθώς και τους Αθλητικούς Οργανισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου και τη διοίκηση του ΕΑΚ Βόλου για όλες τις διευκολύνσεις που παρείχαν στο σύλλογο καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2009/2010.

Θετικά σχόλια για τη Μεσογειακή Σημαία

Πέρα από την αγωνιστική παρουσία του Εύρυτου στο Final Four του Σχινιά, ο βολιώτικος σύλλογος απέσπασε τα εύσημα όλων για την πρωτοβουλία του να παραταχθεί στους αγώνες έχοντας την επίσημη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων. Η κίνηση του Εύρυτου σχολιάστηκε ευμενώς, τόσο από τα στελέχη της ΟΧΕ, όσο και από τους παριστάμενους που εξήραν την προσπάθεια προώθησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από την ομάδα της Μαγνησίας.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι και οι δύο αγώνες του Εύρυτου καλύφθηκαν σε απ’ ευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το γεγονός έτυχε πανελλήνιας προβολής, ενώ θετικές αναφορές έγιναν και από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την τελική φάση.

Η Avant Garde επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 5η συνεχόμενη χρονιά στις γυναίκες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με κορυφαίες την Όλγα Τερζούδη και την Σταυρούλα Στάικου νίκησε την Submarine 2-0 (18-9, 20-13) και κατέκτησε τον τίτλο στοFinal Four του 11ου πανελληνίου πρωταθλήματος beach handball. Ο Παναιτωλικός στέφθηκε πρωταθλητής στους άνδρες, καθώς νίκησε 2-1 τους Summer ’04 και κατέκτησε τον φετινό τίτλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου