ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέσα στον Αύγουστο οι εξελίξεις για την ξένη στον Ολυμπιακό

μέσα-στον-αύγουστο-οι-εξελίξεις-για-τη-494292

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για την ξένη στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Οι ιθύνοντες της ομάδας σε συνεργασία με το νέο προπονητή του ερυθρόλευκου συγκροτήματος Κώστα Ξενοκώστα αναζητούν την παίκτρια που θα κάνει τη διαφορά φέτος στη ρακέτα και θα αντικαταστήσει επάξια την Λύδια Μίλκοβα που αποτελεί παρελθόν.

Οι επαφές για την ξένη παίκτρια, που το πιο πιθανό είναι να κατάγεται είτε από την Αμερική είτε από τις Βαλκανικές χώρες, συνεχίζονται, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας δεν βιάζονται να κάνουν την επιλογή τους. Περιμένουν για να βρουν αυτό που θα ταιριάζει στα οικονομικά δεδομένα που θέτουν και στα προσόντα και κριτήρια που έχει βάλει η τεχνική ηγεσία. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού αναζητούν μια καλαθοσφαιρίστρια που θα διαθέτει σχετική εμπειρία και θα μπορεί να αγωνίζεται κοντά στο καλάθι. Υπάρχει η περίπτωση, αν τα οικονομικά το επιτρέψουν, ο Ολυμπιακός να κινηθεί επίσης για ακόμη μια περιφερειακή που θα προέρχεται από την ξένη αγορά. Οι εξελίξεις αυτές θα σηματοδοτηθούν μέσα στον Αύγουστο κι αναλόγως με τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη σέντερ, θα εξαρτηθούν και οι υπόλοιπες κινήσεις. Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν αποκτηθεί οι Κυριτσάκα, Ζήτη και Μαγκλάρα, ενώ ανανεώθηκε ο δανεισμός της Κυριατζίδου. Επίσης από το περσινό ρόστερ συμφώνησαν να συνεχίσουν οι Κουτσουνούρη, Λυμπερίδου, Θανασούλη και Κωστούλα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τη Δημητρέλια που έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στις 23 η πρώτη, στις 31/10 το τζάμπολ

Το ξεκίνημα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, θα γίνει τελικά στις 23 Αυγούστου και όχι στις 16 όπως είχε οριστεί. Τότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ερυθρόλευκου συγκροτήματος ενόψει της δεύτερης συνεχόμενης συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας του μπάσκετ. Η προετοιμασία αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια μέρα αργότερα λόγω της καθυστερημένης έναρξης του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα το τζάμπολ ορίστηκε για τις 31 Οκτωβρίου. Το πιο πιθανό είναι η ομάδα να πραγματοποιήσει στον Βόλο και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού επιθυμεί τα χρήματα να επενδυθούν σε ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Αν υπάρξει όμως η δυνατότητα θα μεταβεί για μια εβδομάδα σε κάποια ορεινή περιοχή.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 27 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα. Τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν και φέτος από το πρωτάθλημα της Α1.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου