ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινούν τα τεστ στην Ιταλία

ξεκινούν-τα-τεστ-στην-ιταλία-494930

Το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας τους έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου οι οποίοι και βρίσκονται στην Ιταλία. Σήμερα επί ιταλικού εδάφους οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη θα δώσουν τον πρώτο τους φιλικό αγώνα εκτός συνόρων με αντίπαλο την Κρεμονέζε, ενώ συνολικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αυτό είναι το τέταρτο φιλικό των ερυθρολεύκων.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. και υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κατά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της, το οποίο και διεξήχθη στο Καρπενήσι, έδωσε δύο φιλικά κόντρα σε Ατρόμητο και Καβάλα, ενώ κατά την επιστροφή της στον Βόλο αγωνίστηκε και με τη βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
Οι ερυθρόλευκοι μετρούν μέχρι και σήμερα μία ισοπαλία κόντρα στην Καβάλα, μία ήττα απέναντι στον Ατρόμητο και μία νίκη κόντρα στους Βούλγαρους. Μέχρι στιγμής η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της παρά τα πολλά νέα πρόσωπα που έχουν αποκτηθεί.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει αρκετά προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους, ενώ κύριο μέλημά τους είναι η άμυνα πάνω στην οποία η τεχνική ηγεσία έχει δώσει μεγάλο βάρος. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων είναι ο Σενεγαλέζος Πάπα Σανκαρέ, ενώ δεν αποκλείεται η απόκτηση ακόμη ενός αμυντικού.
Οι ερυθρόλευκοι σήμερα στο πρώτο τους φιλικό επί ιταλικού εδάφους θα αγωνιστούν απέναντι στην Κρεμονέζε, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο Στάδιο Comunale Castelbello. Η τεχνική ηγεσία για ακόμη ένα ματς θα προσπαθήσει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει και του καταρτισμού ενός βασικού σχήματος.
Από εκεί και πέρα σε τουρνουά 45 λεπτών οι ερυθρόλευκοι θα κοντραριστούν την Παρασκευή με τη Λάτσιο από την Ιταλία αλλά και την Πορτογκρουάρο στο Comunale Auronzo di Cadore.
Τα φιλικά επί γειτονικού εδάφους θα συνεχιστούν και πάλι στις 2 Αυγούστου, όταν ημέρα Δευτέρα ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Αλ Σαντ από το Κατάρ στο Στάδιο Comunale Castelbellο. Ο κύκλος των φιλικών κλείνει για τον Ολυμπιακό στις 4 Αυγούστου, όταν θα αγωνιστεί απέναντι στη Βερόνα στο Στάδιο Comunale di Rovereto με ώρα έναρξης της αναμέτρησης της 8.30 μ.μ. Στην αποστολή της ομάδας στην Ιταλία ο Σάκης Τσιώλης έχει συμπεριλάβει τους τερματοφύλακες: Χοσέ Ρόκα, Μαρούλη και Γιακούποβιτς, τους αμυντικούς: Αλβάρεζ, Τομάς, Σέλεζι, Γκότοβο, Ζαραδούκα, Στάθη Ρόκα, Ψυχογιό και Σανκάρε. Τους μέσους: Μόνχε, Ουμπίντεζ, Φρατζιπάνε, Ρίκκα, Σκάρο, Κάστρο, Πλιάγκα, Μητρόπουλο, και Καπετάνο όπως και τους επιθετικούς: Mαρτίν, Καμπάνταη, Σολάκη και Τσεκούρα. Η επιστροφή της ομάδας από την Ιταλία αναμένεται να γίνει στις 7 Αυγούστου, οπότε και θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος φιλικών παιχνιδιών.
Στη Λάρισα το φιλικό με ΑΕΛ
Από εκεί και πέρα με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί και άλλα φιλικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενηθούν από τον ΑΟ Τρίκαλα, ενώ μία μέρα μετά θα δοθεί ακόμη ένα φιλικό με ομάδα Β’ Εθνικής, αυτή τη φορά απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων. Η εν λόγω αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο ΕΑΚ. Στις 18 οι ερυθρόλευκοι θα κοντραριστούν με την ΑΕΛ αλλά όχι στο Πανθεσσαλικό, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά στο Αλκαζάρ της Λάρισας. Μάλιστα η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση χθες στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την αλλαγή έδρας στο φιλικό αγώνα ΑΕΛ 1964-Ολυμπιακός Βόλου. Για λόγους τακτικής το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 18/8/2010 στις 7.30 μ.μ. στο στάδιο Αλκαζάρ. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ συστήνει στους φιλάθλους της να μη μετακινηθούν ούτε οργανωμένα ούτε μεμονωμένα για το συγκεκριμένο αγώνα στη γειτονική Λάρισα». Τα φιλικά κλείνουν για τους ερυθρόλευκους με την πρόβα τζενεράλε απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς στις 21 Αυγούστου, μία εβδομάδα ακριβώς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η οποία θα φέρει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Ξεκαθαρίζει για Κουσέρα και Ντιανέ
Δύο παίκτες που απασχόλησαν τελευταία την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι οι Κουσέρα και Ντιανέ. Οι δύο ποδοσφαιριστές πήραν μέρος σε φιλικά των ερυθρολεύκων, ωστόσο η απόκτησή τους ή όχι δεν είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Από την μία ο Κουσέρα αγωνίζεται στην άμυνα θέση για την οποία οι ερυθρόλευκοι θα ήθελαν μία ακόμη προσθήκη, ενώ από την άλλη ο Μαροκινός Μουνίρ Ντιανέ είναι μεσοεπιθετικός και θα ενδιέφερε ακόμη περισσότερο τους ερυθρόλευκους, αν δεν υπήρχε διαφορά στο οικονομικό, όπως έχει ακουστεί. Το μόνο βέβαιο είναι πάντως πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κλείσει τις περισσότερες τρύπες στο ρόστερ του με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χημεία στο παιχνίδι της ομάδας.
Σήμερα το φιλικό των Κ20
Σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 στις 6 μ.μ. η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς το ΕΑΚ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τσαρτσάλης με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτρη Καραγιάννη και Αχιλλέα Μπαλάφα της Ε.Π.Σ.Θ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου