ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σεβασμός όχι φόβος!

σεβασμός-όχι-φόβος-498334

«Σεβασμός, όχι φόβος»! Αυτό είναι το σύνθημα που έδωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης για την πρώτη «μάχη» του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, κόντρα στον Αγιαξ. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», στη συνέντευξη Τύπου, μερικές ώρες πριν την αναμέτρηση του Amsterdam Arena (21:45), μίλησε για την παρουσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάνοντας λόγο για «όνειρο ζωής».
«Σίγουρα υπάρχει σεβασμός αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φόβος. Γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα που έχει ταχύτητα καλή κυκλοφορίας της μπάλας με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Αυτά θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε για να πάρουμε κάτι θετικό.
Στις λίγες ημέρες που είμαι στην ομάδα δουλέψαμε στην ψυχολογία αλλά και στην τακτική πάνω στον αντίπαλο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά αυτό που είπα στα παιδιά πως όσοι φοράνε την φανέλα του ΠΑΟΚ και βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας πρέπει να είναι έτοιμοι 100%.
Αν στο παιχνίδι είμαστε πειθαρχημένοι, έχουμε καθαρό μυαλό και προσέξουμε κομμάτια τακτικής πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει την δυνατότητα στο επαναληπτικό παιχνίδι να μας δώσει την πρόκριση.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην έχει κάνει κάτι σπουδαίο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά έχει χρόνια συνεχή παρουσία και περιμένουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να είμαστε εμείς που στο τέλος θα χαμογελάσουμε».
Για το σχήμα που προτίθεται να κατεβάσει: «Σίγουρα ότι πετυχημένο έχεις δεν το αλλάζεις και γνωρίζοντας ότι παίζουμε με μία ομάδα που παίζει πετυχημένα επιθετικό ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι όσο καταφέρουμε να κλείσουμε χώρους, να μπλοκάρουμε τον αντίπαλο, να κλέψουμε μπάλες θα πετύχουμε κάτι καλό. Αλλά αυτό που σίγουρα μετράει είναι η αγωνιστική πειθαρχία, το καθαρό μυαλό, αλλά και το πάθος και η δύναμη που πρέπει να έχουν οι παίκτες γιατί είναι παιχνίδια πολύ ιδιαίτερα».
Για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα: «Σε λίγες ημέρες ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει θαύματα αλλά έχουμε παίκτες μεγάλες προσωπικότητες που σίγουρα έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό το μεγάλο παιχνίδι, τι θέλω από αυτούς και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Πρόκριση από το Αμστερνταμ
Να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο κιόλας αγώνα θέλει ο προπονητής του Αγιαξ, Μάρτιν Γιόλ, ο οποίος δήλωσε πως περιμένει καλό σκορ για να μην μπει η ομάδα του σε μπελάδες στην Τούμπα. Ο τεχνικός του «Αιάντα» στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς της Τετάρτης με τον Δικέφαλο του Βορρά, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα σχέδια του, εμφανίστηκε διαβασμένος σ’ ότι αφορά στον ΠΑΟΚ, ενώ αποκάλυψε πως οι Σουάρεζ και Στεκέλεμπουργκ μπορεί να παίξουν, όχι όμως και ο Ελ Χαμνταουί καθώς η μεταγραφή του δεν έχει τελειώσει. «Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε τη νίκη στην έδρα μας, με ένα καλό σκορ, για να τελειώσουμε από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στην έδρα του και δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα εκεί», τόνισε ο Ολλανδός προπονητής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου