ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-495541

Δύο χρυσά ακόμα η Κουτίδη    

Τα τρία χρυσά μετάλλια έφτασε η Ευαγγελία Κουτίδη στο Μεσογειακό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ ήταν πρώτη στο Κόμπο με συναθλήτριες της, μεταξύ αυτών και οι επίσης Βολιώτισσες αδελφές Αλεξανδρή, ενώ με την κατάκτηση δύο ακόμη χρυσών μεταλλίων από τη χώρα μας, στο Σόλο με την Ευαγγελία Κουτίδη και το Ντουέτο με τις Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα στη διοργάνωση (σε ισάριθμα αγωνίσματα, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι στο Βελιγράδι), ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο των Χανίων. Να σημειωθεί ότι Ρωσία και Καναδάς αγωνίζονται στην κατηγορία όπεν και δεν προσμετρήθηκαν τα αποτελέσματά τους στο Μεσογειακό Κύπελλο. Γι’ αυτό η  Κουτίδη που κέρδισε τις τρίτες θέσεις στην όπεν κατάταξη πήρε τα χρυσά.

Η Εθνική μας ομάδα αναδείχτηκε πρώτη σε όλα τα αγωνίσματα μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, κατακτώντας βεβαίως και την πρωτιά στη γενική κατάταξη. Στην ΟΠΕΝ κατάταξη (με τη συμμετοχή και χωρών εκτός Μεσογείου), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατετάγη 2ο (πίσω μόνο από τη Ρωσία). Σε ό,τι αφορά τους τελικούς των αγωνισμάτων, στο σύνολο των συμμετεχόντων χωρών η Ελλάδα ήταν 3η στο Σόλο, πίσω από τον Καναδά και τη Ρωσία και 3η στο Ντουέτο, πίσω από τη Ρωσία και τον Καναδά.
 
 
 
 
Η τελική κατάταξη:
Ντουέτο: 1) Μαλέσινα-Νεμποράκο (Ρωσία) 162.1540, 2) Κουινάρντ-Σιμονεάου (Καναδάς) 157.4780, 3) Ευαγγελία Κουτίδη-Ευαγγελία Παπάζογλου (Ελλάδα) 157.3881
Σόλο: 1) Σιμονεάου (Καναδάς) 159.5924, 2) Μακουσένκο (Ρωσία) 159.4180, 3) Ευαγγελία Κουτίδη (Ελλάδα) 157.9944
 
Γενική Κατάταξη:
Μεσογειακού Κυπέλλου: 1) Ελλάδα 554.734, 2) Ιταλία 541.940, 3) Ισπανία 534.222.
    
Σε πολλούς ακούστηκε μικρό το μπάτζετ των 4 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος για το φετινό Ολυμπιακό. Σε μια χρονιά δύσκολη οικονομικά, που οι περισσότερες ομάδες σκέφτονται πρώτα τα ταμεία τους και μετά τις κινήσεις εντυπωσιασμού και μέχρι στιγμής ο Πειραιάς φαίνεται πως αναδεικνύεται πρωταθλητής στο μεταγραφικό παζάρι, η επένδυση που γίνεται στον Ολυμπιακό για το ποδόσφαιρο ξεπερνά κάθε προηγούμενο στο Βόλο και είναι αναμφίβολα κάτι που πρέπει να ειπωθεί.   
Ολοι αναρωτιούνται αν ο Βόλος μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς ή ο Παναθηναϊκός, που θα έχουν παγκόσμιους αστέρες στις τάξεις του. Κατ’ αρχάς επένδυση των 4 εκατ. ευρώ για το ποδόσφαιρο πρώτη φορά βλέπει η Μαγνησία. Κατά δεύτερο είναι λάθος να συγκρίνουμε μπάτζετ άλλων ομάδων και προηγούμενων χρόνων, καθώς πλέον τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αχιλλέας Μπέος κάνει φέτος, όπως ξεκαθάρισε, την επένδυσή του και βάσει της ανταπόκρισης του κόσμου θα πορευτεί στη συνέχεια. Σίγουρα η ομάδα του Βόλου απέναντι στα μεγαθήρια θα πάει για την έκπληξη. Κανείς δεν είπε ότι πάει για πρωτάθλημα ή για έξοδο στην Ευρώπη. «Καθιέρωση» είναι η λέξη που καλύπτει τους στόχους της ομάδας σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο και τα 4 εκατομμύρια ευρώ είναι μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση.
Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές ανάμεσα στα οικονομικά μεγέθη που κινείται η κάθε ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, αυτή που πάει για πρωτάθλημα και κάποια που πάει για παραμονή, προέκυψαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Συγκεκριμένα πέρσι, παρά την αποτυχία της ομάδας στο πρωτάθλημα, στο ταμείο μέσω Τσάμπιονς Λιγκ μπήκαν 27 εκατομμύρια 694.000 ευρώ. Μόνο από τα μάρκετ πουλ για κάθε παιχνίδι που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έλαβαν 14.794.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έλαβε 3.800.000 ευρώ για την είσοδό του στους ομίλους, και από τα αποτελέσματά του συνολικά 3.300.000 ευρώ.
Δεν μπορεί λοιπόν βάσει επένδυσης να συγκριθεί σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου με τις μεγάλες ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός για τη μεγάλη έκπληξη στα μεταξύ τους παιχνίδια. Γιατί ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο τα μπάτζετ. Στο Πανθεσσαλικό π.χ. το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ατμόσφαιρα, από τον κόσμο, από το πάθος που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές και από πολλούς άλλους παράγοντες. Συμβαίνει και στα μεγάλα αστέρια να ηττώνται από παίκτες με μικρότερες απολαβές. Αυτό είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αυτή είναι η έκπληξη και το απροσδόκητο που κρίνει τα πρωταθλήματα.
Τα 4 εκατομμύρια ευρώ λοιπόν τα οποία αναμένεται να τα ξεπεράσει το μπάτζετ του Ολυμπιακού Βόλου, δεν είναι μπάτζετ που πρέπει να ανησυχεί κανείς. Ας μην κρίνουμε από νούμερα, αλλά να περιμένουν τις αποδείξεις στο γήπεδο. Ομως τα διαπιστευτήριά της και αποδείξεις δεν χρειάζεται να δώσει μόνο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη και η διοίκηση της ΠΑΕ για τις επιλογές της. Χρειάζεται και ο κόσμος να αποδείξει κατά πόσο σέβεται αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και επένδυση που γίνεται στο Βόλο. Αν δείξει ότι πράγματι την σέβεται τότε με μεγάλη έκπληξη θα ακούσει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν… Αν όχι, τότε ο Αχιλλέας Μπέος έστειλε το μήνυμά του. Ισως υπάρξει πρόβλημα και με τον ίδιο…
 
 
Στα υπέρ    
Στα υπέρ του Ολυμπιακού από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα είναι ότι δημιουργεί νέους θαυμαστές και παιδιά που διψούν να φορέσουν τη φανέλα έστω και των ακαδημιών του. Ετσι τα 40 παιδιά που ανήκαν στους μικρούς έγιναν 160! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξασφάλισε μάλιστα και το γήπεδο της Νεάπολης για να τα φιλοξενήσει.
Β.Ζ.
 
 
Αναβλήθηκε
Αναβλήθηκε το δικαστήριο μεταξύ του Στράτου Γιδόπουλου και του Αχιλλέα Μπέου που ήταν να γίνει χθες στο Βόλο. Αυτή τη φορά την αναβολή ζήτησε η πλευρά του Γιδόπουλου… Η δικαστική «μάχη» μετατέθηκε για τον Ιανουάριο…  
Αγ. Θαν.
 
 
Στον Ιωνικό
Από τον Ιωνικό ανακοινώθηκε ο Περικλής Μπουσινάκης. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νίκαια και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αισιοδοξώντας ότι θα καταφέρει να δείξει την αξία του. Πέρυσι η χρονιά πήγε χαμένη λόγω της στρατιωτικής του θητείας.
Αγ. Θαν.
 
 
Δεν φάνηκαν
Περίμενε χθες τους φιλάθλους που βγάζουν τις ανακοινώσεις και τις επιστολές κατά του Χόρχε Μπάριος, αλλά ούτε χθες πήγαν στα γραφεία. Ως εκ τούτου τα επιχειρήματά τους και η προσπάθειά τους μέσω των επιστολών μόνο ως σοβαρή δεν μπορεί να εκληφθεί. Τους δόθηκε η ευκαιρία να τα πουν μπροστά σε αυτόν που πρέπει, αλλά δεν θέλησαν.
Αγ. Θαν.
 
 
Παράδοση στους τερματοφύλακες
Η Αγία Παρασκευή φαίνεται πως είναι ομάδα παραγωγής τερματοφυλάκων. Εχει αρχίσει και δημιουργεί παράδοση, αφού ο Νίκος Μπράνος έγινε ο τρίτος γκολκίπερ που ξεκινά από την Αγία Παρασκευή και καταλήγει σε ομάδα εθνικής κατηγορίας. Ο νεαρός θα συνεχίσει στον Πανθρακικό, αφού πέρασε και σε σχολή της Κομοτηνής. Είχανε προηγηθεί ο Γλύκος που ανήκει στο ΠΑΟΚ και ο Στούκας που πήγε στα Τρίκαλα.  
Θ.Δ.K.
 
 
Επιστροφή στον Αλμυρό
Στην ομάδα του ΓΣ Αλμυρού επέστρεψε και πάλι ο Απόστολης Πλασταράς, θέλοντας να ενισχύσει το σύλλογο του Βαγγέλη Σταμουλάκη στη φετινή του προσπάθεια στην Α’ Ε.Π.Σ.Θ. Εκεί θα βρει παλιούς και καλούς γνωστούς, όπως ο Αλέξανδρος Αραπίτσας με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Πρωτεσίλαο και φόρτωναν τα αντίπαλα δίχτυα.
Ζ.Ε.Ι.
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά θα αλλάξει αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία που κάνει πολλούς να μιλάνε και να μην ξέρουν τι λένε;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου