ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χ»άρισε την κορυφή στον Απόλλωνα, ο αυτόχειρας Ολυμπιακός Βόλου μετά το 1-1

χάρισε-την-κορυφή-στον-απόλλωνα-ο-αυ-533992

Την ευκαιρία να ανέλθει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής απώλεσε ο Ολυμπιακός Βόλου, που παραχώρησε πικρή ισοπαλία με 1-1 στον Απόλλωνα Λάρισας, στο Πανθεσσαλικό στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν την στήριξη 5 χιλιάδων και πλέον φιλάθλων τους πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 38’ λόγω αποβολής του Σάββα με απευθείας κόκκινη, αλλά… κατάφεραν να «αυτοκτονήσουν», δίνοντας ταυτόχρονα στον Απόλλωνα το δικαίωμα να πανηγυρίζει, διατηρώντας τη διαφορά από τους ερυθρόλευκους στους 2 βαθμούς. Καλή η εμφάνιση των Βολιωτών, στο πρώτο ημίχρονο, που προηγήθηκαν με γκολ του Οικονόμου στο 16’, αλλά ο Απόλλων που ισοφάρισε με πέναλτι του Καρακατσάνη στο 52’ κράτησε εύκολα το υπέρ του σκορ στο δεύτερο μέρος.

Πώς ξεκίνησε

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με 3-5-2 και στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών ο Τίμος Καβακάς παρέταξε τους Στουρνάρα, Ζώνα, Χολέβα. Στη μεσαία γραμμή τους Σταύρου – Οικονόμου ως αμυντικά χαφ, δεξιά τον Μούκαμ και αριστερά τον Δωματά. Μπροστά τους, σε ρόλο επιτελικού μέσου κινούνταν ο Μασάντο, με τους Σουάνη – Φλίγκο δίδυμο στην επίθεση.

Το α’ μέρος

Με το χαρακτήρα ντέρμπι που του είχε αποδοθεί πριν από την έναρξή του, άρχισε το παιχνίδι, με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, προμηνύοντας πάντως όσους βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό για μια δυνατή αναμέτρηση.

Θύελλα διαμαρτυριών ξεσήκωσε για τον Ολυμπιακό η πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα στο 6ο λεπτό, καθώς σε κούρσα του Σουάνη που συνέκλινε στον άξονα και μπήκε στην περιοχή, ο Φιρινίδης έπεσε στα πόδια του απομακρύνοντας την μπάλα, με το διαιτητή Κουτσιαύτη να δείχνει πλάγιο σύμφωνα με τη φορά της μπάλας, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι.

Το πρώτο σουτ πάντως στο παιχνίδι έγινε από την πλευρά του Απόλλωνα, στο 8’ με τον Διβανέ από τα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Κατσούλης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Οι Λαρισαίοι ήρθαν στο Βόλο με διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να κυνηγήσουν κάποιο γκολ, κάτι το οποίο φάνηκε με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους φάση στο παιχνίδι και ενώ το χρονόμετρο σημάδευε το 16ο λεπτό . Ο Δωματάς κέρδισε ένα φάουλ από τα αριστερά και πλάγια, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει, ως συνήθως, ο Μασάντο. Ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος έστειλε την μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Οικονόμου, που ερχόταν με φόρα έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, που κατέληξε στα δίχτυα του Φιρινίδη, γράφοντας μέσα σε πανηγυρισμούς και δάκρυα… χαράς το 1-0.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι παρέμεινε δαιμονιώδης και μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ολυμπιακό, με το ενδιαφέρον να κρατιέται αμείωτο και την μπάλα πάνω-κάτω, ωστόσο νέα καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 22’ και πάλι από στημένη μπάλα, σε εκτέλεση του Μασάντο, που έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ο Φιρινίδης. Σέντρα από τα δεξιά του Σκούπρα είχε ως αποδέκτη τον Σαχινίδη, που έπιασε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής στο 25’, αλλά ο Κατσούλης μπλόκαρε την μπάλα.

Με τη φωτιά… έπαιξε ο Ολυμπιακός στο 29’, καθώς έπειτα από ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Πέντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος, πήρε την μπάλα και επιχείρησε ένα σουτ, από δεξιά στην περιοχή, που όμως κατέληξε άουτ, βρίσκοντας και στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν τον Ολυμπιακό, φθάνοντας αρκετές φορές έξω από την εστία του Κατσούλη, αλλά οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με πείσμα και ψυχωμένα, θέλοντας να φτάσουν στην επίτευξη και ενός δεύτερου τέρματος. Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις, όπου οι Λαρισαίοι έσωσαν την τελευταία στιγμή την εστία τους, πριν κάποιος από τους επιθετικούς των Βολιωτών, γίνει επικίνδυνος.

Για να φτάσουμε στο 38’, όταν σε μια μονομαχία Σάββα-Μουκάμ κοντά στην πλάγια γραμμή, ο παίκτης του Απόλλων κλώτσησε εκτός φάσης τον μέσο των ερυθρόλευκων, μπροστά στα ματιά του διαιτητή και του βοηθού του. Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά, ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών, αλλά ο Κουτσιαύτης έδειξε σωστά την απευθείας κόκκινη στον παίκτη του Απόλλωνα, αφήνοντας τους Λαρισαίους με 10 παίκτες.

Οι ερυθρόλευκοι πάντως διαμαρτύρονται και για τη φάση του 45’, όταν ο Δωματάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Παπαδόπουλο και ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Φιρινίδη, αλλά ο Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε παράβαση. Ετσι, φθάσαμε στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει καταφέρει να πετύχει ένα γκολ νωρίς, να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Μια αψυχολόγητη ενέργεια από τον Δωματά, που σήκωσε προ του Σαχινίδη το πόδι του ψηλά έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να στήσουν την μπάλα στα 11 βήματα, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα, στο 50’ και λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Καρακατσάνης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κατσούλη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μετά την ψυχρολουσία της γρήγορης ισοφάρισης από τους Λαρισαίους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει μπροστά, με το σουτ του Οικονόμου στο 53’ να περνά πάνω από τα δοκάρια του Φιρινίδη. Νέο λάθος στην άμυνα των Βολιωτών στο 59’, δεν στοίχησε, με τους παίκτες της Λάρισας, που πίεζαν στην επίθεση να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να προξενήσουν προβλήματα στον Κατσούλη.

Την επίθεσή του θέλησε να φρεσκάρει ο Καβακάς στο 64’, περνώντας στη θέση του Σουάνη τον Αναστασίου, με τον ρυθμό πάντως του παιχνιδιού να έχει πέσει αισθητά, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι συνέχισε να είναι ανοιχτό, ενώ στο 68’ πέρασε και ο Κέρι εντός αγωνιστικού χώρου αντί του Μουκάμ και έτσι μέσα σε ένα δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει τις αλλαγές τους, αφού ο εξαιρετικός Οικονόμου, είχε αντικατασταθεί από τον Ιωαννίδη. Κεφαλιά του Χολέβα στο αμέσως επόμενο λεπτό απείλησε την εστία του Φιρινίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο, περνώντας όμως δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Λαρισαίων.

Αντίθετα, ξαφνικό σουτ του Μανθάνο από πλευράς φιλοξενούμενων δεν ανησύχησε τον Κατσούλη στο 71’ και στον αντίποδα ο Φιρινίδης επενέβη και έδιωξε ένα δυνατό καλό σουτ του Ιωαννίδη έξω από την περιοχή, στο 75’. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση, έως και το 84΄ όπου εκτέλεσε φάουλ του ο Κέρι, αλλά δεν ανησύχησε ο Φιρινίδης.

Σωτήρια απόκρουση έκανε και στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας των Λαρισαίων σε μακρινό σουτ του Μασάντο έξω από την περιοχή, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και πάλι τον Απόλλων, αλλά να μη μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, παρά μόνο από στημένη φάση.

Στο 90’ ο Μανθάνο επιχείρησε να κρεμάσει από μακριά χωρίς αποτέλεσμα τον Κατσούλη, που είπε όχι σε σουτ του ίδιου παίκτη στο 93’, αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια, στην κλειστή του δεξιά γωνία.

Τίποτα δεν έμελλε ν’ αλλάξει έως και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να φεύγουν με σκυμμένα κεφάλια από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας περίλυπους όσους βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, γνωρίζοντας πως το αποτέλεσμα αυτό, ίσως αποδειχτεί μοιραίο, στην προσπάθεια που κάνουν οι Βολιώτες για άνοδο στην Football League. Μάλιστα δεν έλειψαν σε ένα ακόμη παιχνίδι και οι αποδοκιμασίες, τόσο προς τους παίκτες όσο και προς τον προπονητή.

Παρελθόν ο Καβακάς

Με μια λιτή ανακοίνωση η Διοικούσα Επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον πρώην πλέον τεχνικό της ομάδας Τίμο Καβακά. Σε αυτήν αναφέρεται: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τίμο Καβακά. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.- ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. 1-1

Πανθεσσαλικό στάδιο

Γ’ Εθνική 2ος όμιλος- 22η αγωνιστική

Σκόρερ:16’ Οικονόμου – 52’ Καρακατσάνης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Βοηθοί: Κολοσιώνης, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Οικονόμου, Δωματάς, Σταύρου, Ιωαννίδης-Καρακατσάνης, Αγρόδημος

Κόκκινη: 38’ Σάββας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:(Καβακάς) Κατσούλης, Σουάνης (64’ Αναστασίου), Χολέβας, Στουρνάρας, Ζώνας, Σταύρου, Δωματάς, Οικονόμου (58’ Ιωαννίδης), Φλίγκος, Μασάντο, Μουκάμ (68’ Κέρι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Θεοδοσιάδης) Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Καρακατσάνης (78’ Καμπέρης), Σαχινίδης, Πέντα (46’ λ.τ. Ιβανίδης), Διβανές (64’ Μανθάνο).

Καβακάς: «Δώσαμε το παιχνίδι στον αντίπαλο»

Στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Τίμος Καβακάς, αναφέροντας μετά το τέλος του παιχνιδιού στη συνέντευξη Τύπου:

«Ηταν ένα παιχνίδι με ρυθμό και ένταση χωρίς ποιότητα, ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, ήταν απειλητική και συγκεντρωμένη. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με μία στατική φάση και στη διάρκεια του ημιχρόνου δικαιούμασταν ακόμη ένα τέρμα. Δε θα μιλήσω για το πέναλτι αν είναι ή όχι. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, και σε μία στιγμή που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεχτήκαμε ένα γκολ “κρύο” για όλους μας και από εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την ηρεμία να οργανώσουμε το παιχνίδι μας. Αλλάξαμε το σύστημά μας, παίξαμε ακόμη πιο επιθετικά, με σκοπό να παίξουμε από τις πλευρές και να δημιουργούμε αριθμητικά πλεονεκτήματα, τα οποία, για να γίνουν, γι’ αυτούς που ξέρουν και γνωρίζουν, ξεκινούν από πίσω. Αλλά πίσω πήγαμε στο διεκδικήσιμο, με αποτέλεσμα να φαίνεται η ομάδα εκνευρισμένη, εγκλωβισμένη και ό,τι κάναμε θα το κάναμε από καθαρά θέμα τύχης.

Ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, όμως υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά, δύσκολα και για μας, δύσκολα και για τους αντιπάλους. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί νομίζω ότι εμείς δώσαμε το παιχνίδι στον αντίπαλο και δεν κέρδισε αυτός τον βαθμό. Ακόμη και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα δεν κρίνεται. Ακόμη και ο βαθμός που πήρε ο Απόλλωνας Λάρισας δε σημαίνει ότι τον βγάζει πρωταθλητή. Αυτά είναι παιχνίδια ψυχολογίας, που περιμένεις τέσσερις μήνες να περάσεις πρώτος. Το ξέραμε, φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, αλλά δυστυχώς από ένα λάθος το πληρώσαμε.

Με βάση την εμπειρία μας δε διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε πολλά λάθη, ειδικά προς το τέλος, με αποτέλεσμα να μπορούσαμε να πληρώσουμε με μεγαλύτερη απώλεια το συγκεκριμένο ματς».

Για το αν πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ασφαλώς και πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Και εγώ και ο Σάκης (σ.σ. Θεοδοσιάδης) πιστεύει ο καθένας από την πλευρά του στη δουλειά του, πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και στην ομάδα του.

Εγώ δεν έχω πάψει ποτέ να πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου. Όλοι κάνουν λάθη, και η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα δεν είναι να αποδώσουμε τις ευθύνες και να πούμε ότι ο Καβακάς έκανε λάθη. Ασφαλώς ο πρώτος που φταίει, όταν μία ομάδα δεν παίρνει ακόμη ένα ντέρμπι, είναι ο προπονητής. Ασφαλώς φταίει πρώτα ο προπονητής και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ο προπονητής ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ποτέ δε θα κρυφτεί, αλλά τους ποδοσφαιριστές μου συνεχίζω να τους πιστεύω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου