ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-496562

Χρυσό στο Μεσογειακό Κύπελλο για αδελφές Αλεξανδρή και Κουτίδη    

Το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο στο πλαίσιο του Μεσογειακού Κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται στο κολυμβητήριο των Χανίων, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα με τέσσερις Βολιώτισσες στη  σύνθεση της και συγκεκριμένα τις αδελφές Αλεξανδρή και την Κουτίδη.

Οι αθλήτριές μας (Αννα-Μαρία Αλεξανδρή, Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή, Βασιλική-Παγώνα Αλεξανδρή, Μαρία Αλζιγκούζη, Βασιλική Καφετζή, Ευαγγελία Κουτίδη, Δήμητρα Μαραγκάκη, Αννα Ντουντουνάκη, Μικαέλα Παναγιωτοπούλου και Ευαγγελία Παπάζογλου), συγκέντρωσαν 83.6125 βαθμούς και κατέλαβαν την πρώτη θέση, μεταξύ των ομάδων της Μεσογείου και τη 2η θέση στο σύνολο, με τη συμμετοχή και χωρών εκτός Μεσογείου. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ρωσία, αλλά δεν περιλαμβάνεται στις χώρες συναγωνισμού του Μεσογειακού κυπέλλου.
Να σημειώσουμε πως στη διοργάνωση γίνονται δύο απονομές. Μία μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και μία για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.
Η τελική κατάταξη: 1) Ρωσία 86.5125, 2) Ελλάδα 83.6125, 3) Ιταλία 83.3500, 4) Ισπανία 82.2250, 5) Ουκρανία 79.5750, 6) Αίγυπτος 74.9625, 7) Ελβετία 74.6625, Τσεχία 74.6625, 9) Βρετανία 71.2750.
 
 
 
 
 
Κάποτε το ερώτημα στα στοιχήματα που έμπαιναν για τους πάγκους της κάθε ομάδας, ήταν αν ο εκάστοτε τεχνικός θα προλάβει την παρέλαση. Τώρα αντικαθίσταται με ένα νέο που ταιριάζει στα καινούρια δεδομένα. Αν θα προλάβει τη σέντρα του πρωταθλήματος…    
 
Φέτος τα… όργανα ξεκίνησαν νωρίς. Από το στάδιο προετοιμασίας ακόμα κάποιοι τεχνικοί δεν πρόλαβαν να γίνουν επίσημα «παρόν» κι αποτελούν παρελθόν από τις ομάδες που συμφώνησαν στην αρχή της σεζόν! Οι αλλαγές στους πάγκους ξεκίνησαν… Η φιλοσοφία και η δουλειά άλλωστε φαίνονται πλέον από νωρίς και οι αποφάσεις δε χρειάζεται να καθυστερούν… Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του «άγραφους κανόνες», που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν την Παγκόσμια πρωτοτυπία.
Έτσι ο ΠΑΟΚ έδιωξε τον Μπερέτα, που έφυγε όπως δήλωσε απογοητευμένος και θυμωμένος, ενώ σίγουρα όχι ενθουσιασμένος με την Ελλάδα, η Ηλιούπολη «χώρισε» με το Βαζάκα, είχε προηγηθεί το «πήγαινε – έλα» του Φοιρού στο Διαγόρα, που τελικά κατέληξε στο Λεβαδειακό, ο Δερμιτζάκης με τη σειρά του έφυγε για τον ΠΑΟΚ για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, κι ας μην ξεχνάμε και την υποχώρηση του Λίνεν για τους συνεργάτες του, προκειμένου να μην αποτελέσει πρόωρα παρελθόν από τον πάγκο του Πειραιά. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα τελευταία παραδείγματα, αφού είχαν γίνει κι άλλες ομάδες νωρίτερα «μύλος» με τους προπονητές τους! Θα μου πείτε αυτή είναι η «γοητεία» του ελληνικού ποδοσφαίρου…
Στο Βόλο πάντως σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω έχει γίνει η έκπληξη, η εξαίρεση, η διάψευση των στατιστικών και των δεδομένων… Ολυμπιακός και Νίκη συνεχίζουν με τους δύο προπονητές που είχαν ξεκινήσει την περσινή σεζόν και μπαίνουν με αυτούς στη νέα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και στη Σούπερ Λίγκα με το Σάκη Τσιώλη στο «τιμόνι» του, ενώ η Νίκη Βόλου έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Χόρχε Μπάριος. Τουλάχιστον, αυτοί που διοικούν την κυανόλευκη ΠΑΕ, γιατί υπάρχει και μερίδα οπαδών που δε συμφωνεί με τη διατήρηση του Ουρουγουανού στον πάγκο, αντίθετα με τον Τσιώλη που τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής και αναγνώρισης στην ερυθρόλευκη ομάδα, δικαίως βέβαια αφού έκανε το όνειρο των φιλάθλων πραγματικότητα και της χάρισε την άνοδο στην Α’ Εθνική, έχοντας και τη συμπαράσταση της διοίκησης για το κάθε θέμα που προέκυπτε.  
Από μόνο του το γεγονός αποτελεί φαινόμενο ξεχωριστά για τις δύο ομάδες, αφού οι προπονητές που περνούσαν τις τελευταίες σεζόν από τον πάγκο τους για μια αγωνιστική περίοδο, ήταν οι λιγότεροι δύο στον αριθμό.
Βέβαια ο Ολυμπιακός βαδίζει σε άλλα στάνταρ πλέον και ακόμη και μια τέτοια σύγκριση δεν φαίνεται πώς είναι βάσιμη σε σχέση με τις προϋποθέσεις, τα δεδομένα και τους στόχους που θέτει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, απέναντι σε ένα συγκρότημα της Γ’ Εθνικής, που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι φυσικά τίποτα το ίδιο, ούτε η πρόκληση, ούτε οι φιλοδοξίες, ούτε τα οικονομικά δεδομένα και οι προϋποθέσεις.
Ας τελειώνουμε με το παράδειγμα και την… παρένθεση, πριν αρχίσουν να παρεξηγούνται οι Ολυμπιακοί, που για την ανάγκη του άρθρου αναφέρθηκαν μαζί με τη Νίκη και ας επιστρέψουμε εκεί απ’ όπου αρχίσαμε.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο το έχουμε ξαναπεί. Πάσχει σε νοοτροπία… Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Βέβαια μη βγάλουμε και θύματα τους προπονητές, γιατί δεν ισχύει αυτό σε όλες των περιπτώσεων. Τις περισσότερες φορές πάντως είναι αυτοί που πληρώνουν το «μάρμαρο» και καλούνται να δουλέψουν υπό την πίεση της ενδεχόμενης απόλυσης τους με την πρώτη «στραβή». Για να δούμε φέτος πόσες ομάδες θα καταφέρουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τους ίδιους προπονητές στους πάγκους τους. Ηδη μετράμε μείον…
 
 
 
 
 
 
Έμειναν στο Βόλο     
Από την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στην Ιταλία, αναμφίβολα αναμενόμενα έμειναν εκτός οι νεαροί Ζαχαράκης, Ναουμίδης, Ζέρης και Σφάκας… Την έκπληξη αποτέλεσε πάντως ο αποκλεισμός του Κολίτσι, αφού στη θέση του προτιμήθηκε ο νεαρός Μαρούλης.
Αγ. Θαν.
 
Οι δικαιολογίες
Οι 2.000 κόσμου δεν φάνηκε αρκετός για το φιλικό; Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπάρχουν δικαιολογίες… Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση, όσοι έχουν χρήματα βρίσκονται διακοπές και όσοι δεν έχουν το θεωρούν πολυτέλεια να διαθέσουν 15 ευρώ για να δουν ένα φιλικό ματς, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα διεθνές παιχνίδι. Επίσης μιλάμε για μια από τις πιο ζεστές βραδιές του φετινού καλοκαιριού… Το τεστ θα δοθεί στα φιλικά όταν επιστρέψει η ομάδα από την Ιταλία που θα γίνουν με την ΑΕΛ και με τον Ολυμπιακό Πειραιώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Μέχρι τότε ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Αγ. Θαν.
 
Κλειστά χαρτιά
Σε κάποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι της Νίκης προσπαθούν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους για τις μεταγραφές της ομάδας. Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές τους οποίους η κυανόλευκη ΠΑΕ θέλει να αποκτήσει ως ελεύθερους και περιμένει να λύσουν τα συμβόλαια τους με τα συγκροτήματα στα οποία ανήκουν. Πρόκειται για δύο νεαρούς και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, που πέρυσι αγωνίζονταν στο Νότιο Ομιλο της Γ’ Εθνικής, ο ένας δανεικός από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.
Αγ. Θαν.
 
Δύο Βολιώτες
Με τα ονόματα δύο βολιωτών ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και τη Διεύθυνση Ανάπτυξη Διαιτησίας της ΕΠΟ τα ονόματα των επιτυχόντων παρατηρητών και εκπαιδευτών διαιτησίας 1ης και 2ης κατηγορίας, οι οποίοι ήταν αξιολογημένοι και την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 και έλαβαν μέρος στις γραπτές εξετάσεις στο σεμινάριο της Χαλκιδική. Αυτοί είναι ο αρχιδιαιτητής Σπύρος Κανούλης και ο Θωμάς Σακαρίκος.
Θ.Δ.Κ
 
Το πρώτο ραντεβού
Το πρώτο ραντεβού της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου θα γίνει στις 16 Αυγούστου. Τότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας ενόψει της δεύτερης συμμετοχής της στην Α1 Εθνική κατηγορία. Την ίδια ημέρα αναμένεται να μπουν στις επάλξεις και οι καλαθοσφαιριστές της Νίκης για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Θ.Δ.Κ.
 
42 και συνεχίζει…
Ο Φίλιππος Καϊάφας που αγωνίζεται στην ομάδα πόλο του Υδραϊκού, αλλά κατάγεται από τη Ν. Ιωνία, πήρε μόνος του ουσιαστικά το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Βόλου, με τα πέντε προσωπικά τέρματα που πέτυχε. Σκεφτείτε ότι ήδη ο Καϊάφας διανύει το 42ο έτος της ηλικίας του και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να αγωνίζεται ως έφηβος και να διαπρέπει…
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος παίκτης θέλει να επιστρέψει στο Βόλο μέσω όμως διαφορετικής ομάδας;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου