ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και με τη “βούλα” ερυθρόλευκος ο Σανκαρέ

και-με-τη-βούλα-ερυθρόλευκος-ο-σανκ-851206

Και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού Β είναι ο Σενεγαλέζος αμυντικός Khalifa Papa Sankare που με ανακοίνωση της ΠΑΕ υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2 ετών. Ο ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Γιώργος Τόρης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αποτελώ μέλος του Ολυμπιακού Βόλου. Ο στόχος μου είναι να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ και να ανεβάσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. Oι φίλαθλοι στο φιλικό με τη Lokomotiv στήριξαν με ενθουσιασμό, συνθήματα και τραγούδια την ομάδα, αν και περίμενα πως θα ήταν πολύ περισσότεροι. Χρειαζόμαστε όλο το φίλαθλο κόσμο κοντά μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διοίκηση, τεχνική ηγεσία και δυνατή ομάδα αλλά ο κόσμος είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Νιώθω μεγάλη τιμή που θα αγωνιστώ στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Τέλος, ο Βόλος είναι μία πανέμορφη πόλη που θα ανακαλύψω μετά την επιστροφή της ομάδας από την προετοιμασία στην Ιταλία".
Oι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν για την απόκτηση του Σενεγαλέζου ύψους 1,90 μ. Xαλιφά Σανκαρέ Πάπα, αφού τον είδαν αγωνιζόμενο στο Kαρπενήσι με την Καβαλα και στο Βόλο προχθές βράδυ με τη Λοκομοτίβ.
O 26χρονος κεντρικός αμυντικός Σανκαρέ αγωνίστηκε στις Σαμπερένε (1989-2001), Πορτ Oτονόμε Nτακάρ (2001-03) και Nτουανές Nτακάρ (2003-05) της πατρίδας του, προτού αφήσει την Aφρική για τη Γαλλία και τη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα της Mπουλόν.
Tο… προξενιό έκανε ο αδερφός του, Mορίς, ο οποίος ζήτησε από τον προπονητή της γαλλικής ομάδας να δοκιμάσει τον Xαλιφά. O Aφρικανός έφτασε στη Γαλλία το Nοέμβριο του 2005 και αγωνίστηκε στο δεύτερο γύρο, καθώς περίμενε τα απαραίτητα έγγραφα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Tη δεύτερη χρονιά του με την Mπουλόν ήταν βασικό στέλεχος, αλλά το 2007 προτίμησε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και να μετακομίσει στο Bέλγιο και τη Zούλτε Bάρεγκεμ.
O Σανκαρέ μετάνιωσε για την επιλογή του, καθώς η γαλλική ομάδα ανέβηκε στο Σαμπιονά, ενώ ο προπονητής της Zούλτε δεν τον είχε στα πλάνα του. Tην επόμενη σεζόν (2008-09) παραχωρήθηκε δανεικός στην Oστάνδη της B’ κατηγορίας και αναγεννήθηκε. Aν και κεντρικός αμυντικός έκανε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, σημειώνοντας επτά γκολ (τα δύο με πέναλτι), με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από τους οπαδούς της Oστάνδης ως ο κορυφαίος παίκτης εκείνη τη σεζόν.
Πέρυσι αγωνίστηκε στη Mονς της δεύτερης κατηγορίας, αφού πείστηκε από τον συμπατριώτη και φίλο του, Γκεγέ, που αγωνιζόταν σε αυτή την ομάδα. Ωστόσο, σε κάθε ευκαιρία εξέφραζε την επιθυμία του να επιστρέψει σε υψηλότερο επίπεδο (στην πρώτη κατηγορία) και αυτή την ευκαιρία του τη δίνει ο Ολυμπιακός.
Στη Βόρεια Ιταλία θα πάει αφού διευθετήσει κάποια θέματά του στη χώρα του και ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός Μουνίρ Ντιανέ που έδειξε θετικά στοιχεία προχθές όπως και ο Τσέχος αμυντικός Στέπαν Κουσέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου