ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτοιμος να βάλει τη σφραγίδα του ο Ριέρα

έτοιμος-να-βάλει-τη-σφραγίδα-του-ο-ριέ-495179

Διψασμένος για τίτλους δήλωσε ο Άλμπερτ Ριέρα, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. «Θα βάλω τη σφραγίδα μου. Θα δουλέψω σκληρά για να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό», υποσχέθηκε ο Ισπανός άσσος που επέλεξε να αγωνίζεται με το νούμερο 77 στη φανέλα.
Ο 28χρονος αριστερός χαφ προσήλθε χθες στα γραφεία του συλλόγου της Πλατείας Αλεξάνδρας και μετά από περίπου τρεις ώρες, αφού πρώτα είχε βάλει την υπογραφή του στο ηγεμονικό συμβόλαιο που του προτάθηκε (τριετές -3+1- με συνολικές απολαβές επτά εκατ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους), μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου:
Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό: «Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή στο αεροδρόμιο από τους φίλους της ομάδας. Υπόσχομαι να ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξαν στο γήπεδο. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν περίμενα τόσο κόσμο. Ήταν μια έκπληξη για μένα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό να υπάρχουν φιλοδοξίες, γιατί ακολουθεί μια δύσκολη χρονιά. Έχω καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να σε στηρίζει ο κόσμος. Θα δουλέψω σκληρά για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του».
Για τους στόχους του: «Τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερα να κερδίσω κανένα τίτλο με τη Λίβερπουλ. Είμαι διψασμένος για τίτλους, γι’ αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό. Για να κατακτήσω τίτλους!».
Για τη σύγκριση με τον Τζόρτζεβιτς: «Ξέρω πως ο Τζόρτζεβιτς έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και ότι έχουν περάσει πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βάλω τη δική μου σφραγίδα. Δεν λειτουργεί αυτό ως πίεση, αλλά ως κίνητρο για να πετύχω».
Για το τι του είπε ο αδερφός του, Σίτο, που αγωνίζεται στον Πανιώνιο: «Ο αδερφός μου, μου έχει εξηγήσει αρκετά πράγματα για την Ελλάδα. Πόσο θερμό είναι το κοινό, την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Είναι μεγάλη χαρά να παίζεις σε τέτοιο κοινό. Ήταν ένας από τους λόγους που δέχθηκα να έρθω».
Για το νούμερο που θα φοράει στη φανέλα: «Σε όλη μου την καριέρα φόραγα το 11. Τώρα το φοράει άλλος συμπαίκτης μου (σ.σ.: εννοεί τον Ζαϊρί) και δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα. Ξέρω πως το 7 είναι το αγαπημένο νούμερο των φιλάθλων γι’ αυτό το λόγο επέλεξα το 77!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου