ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για συνέχεια βολιώτικων επιτυχιών

για-συνέχεια-βολιώτικων-επιτυχιών-851206

Με τη συμμετοχή δώδεκα Ελλήνων αθλητών κι αθλητριών που στελεχώνουν έξι πληρώματα ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Μπρέστ της Λευκορωσίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας για τις κατηγορίες κωπηλατών κάτω των 23 ετών.

Πέρυσι, στην αντίστοιχη διοργάνωση η Ελλάδα είχε κατακτήσει δυο χρυσά μετάλλια με τη Βολιώτισσα Τριανταφυλλιά Καλαμποκά (με τη Γιαζιτζίδου-στο διπλό σκίφ ελ βαρών) και τον επίσης Βολιώτη Παπαχρήστο(με τον Τζιάλλα στη δίκωπο άνευ. )
Φέτος, τα δύο κορίτσια βρίσκονται ήδη στο Μπρέστ με σκοπό να υπερασπίσουν τον περσινό τίτλο ενώ από το άλλο χρυσό πλήρωμα στην πόλη της Λευκορωσίας, βρίσκεται μόνο ο Στέργιος Παπαχρήστος που θα πάρει μέρος στο σκίφ αφού ο Γιώργος Τζιάλλας άλλαξε κατηγορία.
ενώ υπάρχει και άλλη Βολιώτικη συμμετοχή με την Κωνσταντίνα Κουρκούμπα επίσης αθλήτρια του ΟΕΑΝΑΒ στο σκιφ γυναικών:
Τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα είναι:
Διπλό σκίφ ανδρών Αγγελόπουλος Διονύσης( ΝΑΣ)-Δούφλιας Κων/νος( ΝΟΚ)
Διπλό σκίφ ελ βαρών ανδρών : Μαγδανής Παναγιώτης( ΝΟΛ)-Kόνσολας Λευτέρης (ΣΑΛ)
Τετραπλό σκίφ ελ βαρών ανδρών: Κόνσολας Γιώργος ( ΣΑΛ)- Αφεντούλης Νίκος( ΝΕΚ)-Μόρδος Μιχάλης ( ΝΑΟΚΘ)-Τραυλός Θεοδόσιος(ΝΑΟΚΘ)

Τους αθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χρόνης Βλασταρίδης, Τόλης Παλαιοπάνος και ο Συμεών Σάμιος, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπρέστ μετέχουν συνολικά 880 αθλητές κι αθλήτριες από 57 χώρες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι τελικοί θα διεξαχθούν σε δύο ημέρες (Σάββατο-Κυριακή) κι όχι σε μία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου