ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου

παρέμεινε-ζωντανός-στο-κυνήγι-της-ανό-548275

Εσπασε τα δοκάρια… αλλά πέρασε αλώβητος από την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας του Αστερά Πετριτή με 1-0 την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της 16ης εξ αναβολής αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με τον ασταμάτητο Κώστα Φλίγκο να βρίσκει δίχτυα ξανά στο 57’ -πετυχαίνοντας το 18ο γκολ του στο πρωτάθλημα- οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Απόλλων Λάρισας, με διαφορά 2 βαθμών. Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι, αλλά καρδιοχτυπώντας… και πάλι τους ηρωικούς φιλάθλους που ταξίδευσαν στην Κέρκυρα, ενώ ο γηπεδούχος Αστέρας δεν κατόρθωσε σε καμία φάση να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Πώς ξεκίνησε

Με το γνώριμο πλέον σύστημα της τριάδας στην άμυνα έπαιξε ο Ολυμπιακός και τους Ιωαννίδη, Ζώνα και Ντόικιτς να αποτελούν τις επιλογές του Τίμου Καβακά, ελλείψει και του τιμωρημένου Χολέβα. Σταθερός στο τέρμα ήταν ο Κατσούλης, ενώ Οικονόμου και Πότσι (πήρε τη θέση του Σταύρου) κινήθηκαν στον άξονα, με τους Μουκάμ (δεξιά) και Δωματά (αριστερά) να τοποθετούνται στις πτέρυγες. Μπροστά τους, θέση οργανωτή είχε ο Μασάντο, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σουάνης και Φλίγκος.

Το α’ μέρος

Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να προσαρμοστούν στον πλαστικό τάπητα του ενωσιακού γηπέδου της Κέρκυρας, κάτι, που όπως φάνηκε δυσκόλεψε τις κινήσεις τους, καθώς δύσκολα έβγαιναν καλές φάσεις, που θα τους έφερναν σε θέση βολής απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα Αυλωνίτη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας ωστόσο φλύαρη υπεροχή, χάνοντας ελάχιστες καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια του Φλίγκου στο 5’ που μέσα από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να βρει όπως θα ήθελε τη μπάλα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο, ενώ στο 12’ κεφαλιά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος έφυγε άουτ.

Κι ενώ ο Καβακάς ανακάτεψε την τράπουλα, αλλάζοντας πλευρές τους Μουκάμ και Δωματά, η σπουδαιότερη ευκαιρία για τους Βολιώτες ήρθε στο 33’. Ο Μασάντο με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Αστέρα, ενώ στην επαναφορά, νέο σουτ του Φλίγκου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αυλωνίτη. Η τεράστια διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού να ανοίξει το σκορ δε συνοδεύτηκε από άλλη σημαντική στιγμή έως τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Νωθρά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που δε μπορούσε να βρει στα πρώτα λεπτά τους διαδρόμους προς την εστία του Αυλωνίτη. Η είσοδος του Ευθυμιάδη στο 54’ άλλαξε τις ισορροπίες και τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Σουάνης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ… που κατέληξε και πάλι στο δοκάρι, ενώ το ριμπάουντ πήρε ο Φλίγκος, που με δύσκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα, σκοράροντας για 18η φορά.

Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους πέντε λεπτά αργότερα, όταν η ωραία συνεργασία του Μουκάμ με τον Ευθυμιάδη κατέληξε σε πλασέ του τελευταίου, που «έξυσε» το δοκάρι του Αυλωνίτη.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να κρατά εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, φθάνοντας και πάλι στους τρεις βαθμούς της νίκης. Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι η αναμέτρηση με αντίπαλο τον Πιερικό στο Πανθεσσαλικό.

Αστέρας Πετριτή-Ολυμπιακός Β. 0-1

Ενωσιακό γήπεδο Κέρκυρας
Σκόρερ: 57’ Φλίγκος

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Καραλής (Ηπείρου), Πρεσπάρης (Καστοριάς)
Κίτρινες: Γαστεράτος, Ρούμπος, Τόμπρος, Καρβούνης-Ευθυμιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: (Χονδρογιάννης) Αυλωνίτης, καλούδης, Λέσσης, Πολύζος, Σπ. Στούπας, Καρβούνης (78’ Λέσης), Γαστεράτος, Τόμπρος, Ρούμπος (42’ λ.τρ. Δ. Στούπας), Μάμαλος, Χρ. Γεωργοπάλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καβακάς) Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ζώνας, Ντόικιτς, Πότσι (54’ Ευθυμιάδης), Οικονόμου, Δωματάς (90’ Στουρνάρας), Μουκάμ, Μασάντο, Σουάνης (69’ Αναστασίου), Φλίγκος

Μπράτσος: «Δίκαιη νίκη»

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα εμφανίστηκε ο Κώστας Μπράτσος, με τον βοηθό του τεχνικού Τίμου Καβακά να δίνει το παρών στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας τη δίκαιη: «Αυτό που κοιτάζουμε, ως ομάδα, είναι τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Την τύχη την κρατάμε στα χέρια μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Μια δίκαιη επικράτηση σ’ ένα ακόμη παιχνίδι, με τρία δοκάρια, πολλές ευκαιρίες, σ’ ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε μια ομάδα που ήταν ταμπουρωμένη έξω από την περιοχή της. Δεν κινδυνέψαμε σε καμία φάση του παιχνιδιού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και συνεχίζουμε. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς, αυτό με τον Πιερικό» τόνισε χαρακτηριστικά».

Χονδρογιάννης κατά Μπονόβα, Καβακά

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Αστέρα Πετριτή, Γιάννης Χονδρογιάννης, προχώρησε σε δημόσια καταγγελία έναντι του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου, Ανδρέα Μπονόβα, αφήνοντας αιχμές και για τον Καβακά. Ο Κερκυραίος προπονητής έκανε λόγο για απειλές και για παράσιτα γύρω απ’ τον Ολυμπιακό που πρέπει να απομακρυνθούν γρήγορα: «Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να βρει το δρόμο του και κάτι τέτοια παράσιτα, που είναι γύρω από την ομάδα να απομακρυνθούν γρήγορα. Οι απειλές που δέχθηκα από τον Ανδρέα Μπονόβα, μία μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, με έκαναν να εκπλαγώ. Αλλά και στο τέλος, όταν πήγα να δώσω συγχαρητήρια στον Τιμόθεο Καβακά, που έχει περάσει από την Κέρκυρα και έχει φάει ψωμί στο νησί και τον έχουμε στηρίξει όλοι μας, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά», ανέφερε ο κ. Χονδρογιάννης, ενώ σημείωσε: «σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) αποδείχτηκε πως οι άνθρωποι που τον περιτριγυρίζουν είναι μικρού βεληνεκούς. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ερασιτέχνες προπονητές, αλλά η συμπεριφορά μας είναι άψογη και δεν ενοχλήσαμε ποτέ και κανέναν».

Σκληρή απάντηση Ολυμπιακού

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης απάντησε η Διοικούσα Επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου στην τοποθέτηση του προπονητή της ομάδος του Πετριτή, Γ. Χονδρογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση. Αναλυτικά: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας στις δηλώσεις του προπονητή Χονδρογιάννη, έχουμε να τονίσουμε ότι το τεράστιο όνομα του Ολυμπιακού Βόλου και τους παράγοντες «σημαία» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχουμε την τιμή να τους έχουμε στην ομάδα μας, δεν μπορεί όχι να τους κρίνει, αλλά ούτε να τους πιάνει στο στόμα του, ο κάθε απίθανος προπονητής, που κάνει το αγροτικό του. Ως απόδειξη των ανακριβειών του, τον συμβουλεύουμε να διαβάσει το φύλλο αγώνα, όπου αναφέρονται όλες οι ποδοσφαιρικές αλητείες, που έγιναν από τον πάγκο των γηπεδούχων. Ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία της διοίκησης του Πετριτή».

Κάλεσμα με Πιερικό

Σε ανακοίνωση της η Δ.Ε. των ερυθρόλευκων απευθύνει κάλεσμα για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πιερικό, αναφέροντας: «Την Κυριακή κατακλύζουμε το Πανθεσσαλικό! Η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός Βόλου προχωρά με σταθερά βήματα και με σιγουριά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, θέλοντας να κάνει τον στόχο της ανόδου πραγματικότητα. Αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 15:00 υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ομάδα του Πιερικού, σ’ ένα ακόμη ντέρμπι. Η ομάδα μας χρειάζεται τη στήριξη όλων των ερυθρόλευκων φιλάθλων, στον έντιμο αγώνα που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και θέλει να ολοκληρώσει με επιτυχία. Για το λόγο αυτό, η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη. Ελάτε να κατακλύσουμε το Πανθεσσαλικό Στάδιο, να προσφέρουμε τη στήριξή μας στην ομάδα μας και να δείξουμε σε όλους τη δυναμική του Ολυμπιακού Βόλου. Σ’ αυτόν τον αγώνα για την άνοδο, κανείς δεν περισσεύει. Την Κυριακή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανθεσσαλικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου