ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-497874

Τα μεγάλα αστέρια λένε «όχι» στο Μουντομπάσκετ     

Εκτός εθνικής Γερμανίας και Μουντομπάσκετ έθεσε τον εαυτό του ο σούπερ σταρ των Μάβερικς Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο 32χρονος άσος δε θα βρεθεί στα γήπεδα της Τουρκίας, όπως ενημέρωσε την ομοσπονδία της χώρας του, αλλά δεσμεύτηκε να είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011.

Πλέον, αναμένεται και η απόφαση του έτερου Γερμανού NBAer Κρις Κέιμαν, που ανέμενε την απόφαση του συμπατριώτη του για να απαντήσει. Πιο πιθανό είναι πάντως να είναι κι αυτός απών.

Να θυμίσουμε ότι και το μεγάλο αστέρι της Ισπανίας, ο Πάου Γκασόλ λόγω κούρασης αρνήθηκε να μετέχει στη διοργάνωση και να ενισχύσει τη χώρα του στο Παγκόσμιο της Τουρκίας, ενώ και από στην εθνική μας είπαν «όχι» οι Παπαλουκάς και Κουφός, που επικαλέστηκαν λόγους κόπωσης, όπως και ο Βασιλόπουλος, που ενώ κλήθηκε είπε ότι δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην μέση.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετά μεγάλα αστέρια «σνομπάρουν» την Παγκόσμια διοργάνωση του μπάσκετ! Οι συνεχείς υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να το βλέπουν ως πρόκληση. Όμως θα πρέπει και οι Ομοσπονδίες να πάρουν τα μέτρα τους καθώς αν κάτι τέτοιο συνεχιστεί, τότε η διοργάνωση θα υποβαθμιστεί…

 
 
 
 
 
Τι έγιναν τελικά οι επενδυτές της Νίκης; Μόλις ο Γιδόπουλος έκανε πίσω και τους είπε «ελάτε» αποχώρησαν με ελαφρά πηδηματάκια; Οι δύο που εμφανίστηκαν στο ραντεβού με τους οργανωμένους γιατί δεν μπαίνουν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποδείξουν έμπρακτα ότι ενδιαφέρονται και να μην είναι καταδικασμένοι στα μάτια των φιλάθλων;      
 
Ας μην κρυβόμαστε όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι γνωστοί – άγνωστοι. Ολοι ξέρουμε ποιοι παρουσιάζονται ως σωτήρες κάθε καλοκαίρι και κάθε φορά κάνουν πίσω. Δε χρειαζόταν καν να αναφερθούν τα ονόματα τους. Έχουν εκτεθεί από μόνοι τους. Όχι όλοι βέβαια, γιατί υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις και αφορούν σε ανθρώπους που παρασύρονται ή θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν είναι τόσο δυνατοί ώστε να κινηθούν μεμονωμένα. Όμως όλοι γνωρίζουμε τους «ηθικούς αυτουργούς». Όπως όλοι γνωρίζουμε και ποιοι είναι αυτοί που βάζουν χρήματα στη Νίκη τα τελευταία χρόνια. Μήπως λοιπόν πρέπει οι φίλαθλοι να αρχίσουν να σέβονται με το παραπάνω όλους όσοι χαλούν έστω και το χρόνο τους και πολύ περισσότερο τους ανθρώπους που σπαταλούν από την περιουσία τους, επενδύοντας στην ομάδα και να αφήσουν στο περιθώριο τις ψεύτικες φωνές αγανάκτησης από τους «σωτήρες» που κάθε τρεις και λίγο εμφανίζονται αλλά δε δίνουν ποτέ λύση και μόνο γυρίζουν πίσω την ομάδα;
Όσοι είναι «Νικάρες» ήρθε ο καιρός να το αποδείξουν και στην πράξη. Ας βοηθήσουν όλοι να γίνει μια ομάδα που θα μπορεί να παίξει του χρόνου πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ’ Εθνική. Όσοι θέλουν να εκμεταλλεύονται το όνομα της Νίκης, ή να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, την ώρα που άλλοι παίζουν τις περιουσίες τους και χαλούν τα ονόματα τους για να καταφέρει το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας να παρουσιαστεί αξιοπρεπή και αντάξιο της ιστορίας του, ας μείνουν μακριά από το γήπεδο, από τους φιλάθλους και από αυτή την προσπάθεια. Οι φίλαθλοι της Νίκης έχουν χορτάσει από λόγια τα τελευταία χρόνια. Πράξεις χρειάζονται και αυτή τη στιγμή τρεις άνθρωποι κινούνται για την ομάδα. Γιδόπουλος, Ιωαννίδης και Βαλαχής με τον τρίτο να φαίνεται πως έχει πείσει και κάποιους άλλους, που θέλουν να μείνουν ανώνυμοι, να βοηθήσουν. Η ανώνυμη βοήθεια δε βλάπτει. Οι ανώνυμες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα όμως έχουν βλάψει αυτή την ομάδα.
Καιρός είναι λοιπόν ενωμένη να προχωρήσει μπροστά. Ο μεγαλομέτοχος μπορεί να μην πειστεί από τη χθεσινή ανακοίνωση, καθώς ήθελε ονόματα να βγουν στη… φόρα. Οι οργανωμένοι όμως έχουν τα «όπλα» να τον πείσουν και με άλλους τρόπους ότι είναι στο πλευρό του, μετά την αποκατάσταση του καλού κλίματος που συντελέστηκε έπειτα από τη συζήτηση και τη συνάντηση την περασμένη Παρασκευή.
Έργα χρειάζονται στη Νέα Ιωνία για αυτή την ομάδα και τίποτα άλλο. Μετά θα βρει το δρόμο της.
 
 
 
 
 
 
 
 
Να πάρουν τα μέτρα τους      
Είναι σαφές πλέον πως δημιουργείται φανατισμός ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων για τη χρήση του Πανθεσσαλικού. Οι δύο ΠΑΕ πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους οπαδούς τους από την δημιουργία…. κλίματος. Site οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού δημοσίευσε χθες ψευδή είδηση για το ΕΑΚ για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ ο ΟΦ Νίκης εξέδωσε ειρωνική ανακοίνωση. Οι δύο ΠΑΕ τουλάχιστον προς αυτό το ζήτημα θα πρέπει να συμμαχήσουν για να αποτρέψουν τη συνέχεια της όποιας κόντρας μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.
Αγ. Θαν.
 
Στο Βόλο για όλα
Στην πόλη του Βόλου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Σκιάθου, Γιώργος Θεοδώρου. Ο παράγοντας των νησιωτών είχε επαφές με ανθρώπους της ΕΠΣΘ για διάφορα ζητήματα γύρω από το ποδόσφαιρο και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣΘ να κατέβει ως υποψήφιος, στο πλευρό του Αναστάσιου Μπατζιάκα.
Θ.Δ.Κ
 
Μαζικές διαγραφές
Μεγάλη επιτυχία για την ΕΠΣΘ και για την τοπική Επιτροπή Διαιτησίας, αποτελεί η χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ, με την οποία διαγράφονται οριστικά από τα μητρώα διαιτητών λόγω παραβίασης λόγω του κανονισμού υλοποίησης και εφαρμογής διαιτησίας της ΕΠΟ, οι εν ενεργεία διαιτητές Ζήσιος, Κόκκαλης, Κουλάκογλου, Μικερδιτσιάν, Μωραϊτης και Παναγιωτόπουλος και τα μη εν ενεργεία γνωστά στελέχη της διαιτησίας, Βασιλείου, Καμινάρης, Χουλιάρας, Γκουντής και Βασιλέσκου. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι που ίσως να μην είναι μόνο στο χώρο της διαιτησίας.
Θ.Δ.Κ
 
Πρέπει να διατηρηθούν
Ακόμη και να γίνει ενοποίηση του Δήμου κάποια αθλητικά γεγονότα που αποτελούν πλέον θεσμό για τα δρώμενα της περιοχής πρέπει να συνεχιστούν. Οπως πχ το Ανεπίσημο τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνεται 26 χρόνια τώρα στη Νέα Ιωνία. Κάποιες φήμες λένε ότι το φετινό Ανεπίσημο που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, ότι θα είναι το τελευταίο. Ελπίζουμε κάτι τέτοιο να μην επιβεβαιωθεί, αλλά με τη συνένωση των Δήμων να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος έλξης για περισσότερα παιδιά και ενήλικες.
Αγ. Θαν.
 
Στον αέρα…
Ακόμα και σήμερα μπορεί να βγει δοκιμαστικά στον αέρα το νέο αθλητικό ραδιόφωνο της Μαγνησίας. Οι ετοιμασίες είναι στο τελικό τους στάδιο και ο νέος σταθμός ετοιμάζεται να κατακτήσει τα ερτζιανά. Το κανονικό πάντως πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει να τρέχει από τις 15 Αυγούστου και μετά όταν και θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Θ.Δ.Κ
 
Στο Ευρωπαϊκό ο Μαυρογιάννης
Για το Βίλνιους της Λιθουανίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί από τις 22 Ιουλίου ως την 1η Αυγούστου αναχώρησε η εθνική εφήβων μπάσκετ. Στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και στην αποστολή της μεγάλης αυτής διοργάνωσης συμπεριελήφθη και ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Γιώργος Μαυρογιάννης, που ακόμα πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα σεζόν.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τώρα που τον έδιωξαν από την Αλλη Μεριά θα ψάξει για άλλη ομάδα;
  
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου