ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-498268

Στη «Λίγκα 2» η Νίκη Βόλου!     Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του καταστατικού για την εκλογή προέδρου της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΕΠ. Παράλληλα αποφασίστηκε και η μετονομασία των πρωταθλημάτων!

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας θα ονομάζεται «Λίγκα» και το πρωτάθλημα τηςΓ’ Εθνικής, που θα αγωνιστεί η Νίκη θα ονομάζεται«Λίγκα 2». Οσον αφορά την τροποποίηση του καταστατικού, είχε να κάνει με την εκλογή του κ. Καλογιάννη, ο οποίος αυτή την περίοδο δε βρίσκεται σε κάποια ομάδα Β’ ή Γ’ Εθνικής. Θυμίζουμε ότι πριν την τροποποίηση του καταστατικού ήταν απαραίτητο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΕΠ να  ανήκει σε κάποια ομάδα των δύο κατηγοριών.

Από κει και πέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξε συνάντηση με το Διευθυντή Μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, κ. Σπανίδη για θέματα που αφορούσαν χορηγίες και διαφημίσεις.

Από την άλλη, η ΠΑΕ Παναιτωλικός έκανε αίτημα να διεξαχθεί η φετινή κλήρωση των πρωταθλημάτων (σ.σ. θα γίνει στις 23 Αυγούστου) στο Αγρίνιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετά αυτά που είπε ο  Στράτος Γιδόπουλος ότι ο Μπέος δεν έχει αγοράσει το Πανθεσσαλικό και η ΠΑΕ Νίκη αν θέλει να το χρησιμοποιήσει θα το κάνει, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε… Ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει το γήπεδο για έδρα της και η Νίκη αναμένεται να προχωρήσει τις διαδικασίες για να αγωνιστεί εκεί. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποκτήσει ξανά συγκάτοικο.
 
Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να συζητηθούν με σκοπό να διαφυλαχθεί το γήπεδο, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Σε αυτό σίγουρα συμφωνούν και οι δύο ΠΑΕ, αλλά θα πρέπει να επιτευχθεί και στην πράξη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου λέει στην ανακοίνωση του ότι θα πρέπει και για τη Νίκη να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Το δεδομένο πάντως είναι ότι η Νίκη θα κινηθεί σε άλλες οικονομικές συμφωνίες. Είναι λογικό άλλωστε από τη στιγμή, που δεν έχει τα ίδια έσοδα στο ταμείο της. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έχει φέτος να διαχειριστεί, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ φυσικά και η Σούπερ Λίγκα δίνει περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τη διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων της Β’ και της Γ’ Εθνικής, που δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες.
Αν η Νίκη τελικά αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό –διότι υπάρχει και το σενάριο αν της ζητηθούν πολλά χρήματα που δεν μπορεί να αντέξει, να προτιμήσει να «φτιάξει» την «κλούβα» που σίγουρα αποτελεί πολύ δυνατότερη έδρα για τη Γ’ Εθνική- πρέπει να συζητηθεί η κοινή χρήση του σταδίου σε ένα νέο πλαίσιο.
Π.χ. οι φήμες έλεγαν ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε παλαιότερα πολλά παράπονα από τη φιλοξενία της στο Πανθεσσαλικό, καθώς πλήρωνε το πετρέλαιο και το χρησιμοποιούσαν οι παίκτες της Νίκης, που οικονομικά δε συνέδραμε, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι ποδοσφαιριστές των ερυθρολεύκων να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό… Τέτοια μικρά παραδείγματα υπάρχουν και για άλλες χρήσεις του γηπέδου, αλλά όπως και να ‘χει καμία ΠΑΕ δεν πρέπει να «ζει» εις βάρος της άλλης στο στάδιο και θα πρέπει οι όροι να είναι ακριβοδίκαιοι.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σίγουρα λόγω της κατηγορίας έχει προτεραιότητα σε κάποια θέματα. Δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις και εντυπώσεις, που μόνο αποτέλεσμα έχουν το φανατισμό των φιλάθλων. Οι δύο ομάδες, οι δύο διοικήσεις και οι φίλαθλοι τους θα πρέπει να σεβαστούν ο ένας τον άλλον και αν τελικά χρειαστεί, να «συγκατοικήσουν» σε ένα χώρο που ούτως ή άλλως δεν ανήκει πουθενά.
Αν το καταλάβουν αυτό και καταφέρουν να συνυπάρξουν ειρηνικά θα είναι πράγματι αξιέπαινο. Έχει γίνει άλλωστε στο παρελθόν. Όσον αφορά τώρα στα κόκκινα καθίσματα και στα διακριτικά της κάθε ομάδας και εκεί θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός. Οι… σημαίες θα είναι δύο φέτος στο Πανθεσσαλικό, είτε κάποιοι το θέλουν, είτε τους στεναχωρεί…
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο ψάξιμο       
Στο ψάξιμο βρίσκονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, που θα δοθούν δανεικοί. Ο Λιόλιος θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης τη νεοφώτιστη ομάδα της Γ’ Εθνικής, ο Καρλόπουλος δόθηκε στη Δόξα Δράμας, ο Ιακωβάκης συζητά με Ναυπακτιακό και Παναιγιάλειο, με το Αίγιο μιλάει και ο Ανδρίκος, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η Κόρινθος, ενώ ο Μιχάλης ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσει στον Εθνικό Φιλιππιάδας που είχε δοθεί πέρυσι δανεικός…
Β.Ζ. 
 
Τα πάντα όλα
Τα πάντα όλα είναι ο Τάκης Γιαννόπουλος για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Εκτός από όλα τα άλλα θέματα που έχει να ασχολείται στο Καρπενήσι, έχει μάθει να προστατεύει την ομάδα και από τις… μέλισσες! Όλα αυτά όσο δε μιλάει στο τηλέφωνο…
Β.Ζ.
 
Προσωπική κόντρα
Ακόμα και το Πανθεσσαλικό και η χρησιμοποίηση του εξελίσσεται σε προσωπική κόντρα. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, αλλά με τον Μπέο και το Γιδόπουλο. Ο Μπέος δεν κατάφερε να κάνει την συμφωνία που ήθελε και υποχώρησε σε εξοντωτικούς οικονομικούς όρους. Δεν ξέρουμε αν ο Γιδόπουλος θα καταφέρει να πετύχει κάτι καλύτερο, από τη στιγμή που η Νίκη θα θελήσει να το χρησιμοποιήσει, αλλά το γήπεδο δεν ανήκει σε κανέναν κι αν θα χρησιμοποιείται και από τις δυο ομάδες τότε θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες, που θα οδηγούν σε μια ειρηνική συνύπαρξη.
Αγ. Θαν.
 
Ηθελε ονόματα
Επέμενε να μάθει τα ονόματα των ενδιαφερόμενων που τελικά έκαναν πίσω ο Στράτος Γιδόπουλος και μάλιστα πίεζε τους οργανωμένους να βγάλουν ανακοίνωση, ώστε να τους… εκθέσουν. «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με την ομάδα» έλεγε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που συνεχίζει στο τιμόνι και προσπαθεί να κλείσει τις πρώτες μεταγραφές.
Αγ. Θαν. 
 
Υπέγραψε ο ένας
Ο Δημήτρης Καραδέμητρος, ο Βολιώτης μέσος, που βρισκόταν στο στόχαστρο του Απόλλωνα Αθηνών υπέγραψε τελικά στην ελαφρά ταξιαρχία. Ο Πέτρου, που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της ιστορικής ομάδας που επέστρεψε στην Γ’ Εθνική, ακόμα δεν έχει υπογράψει πουθενά, αλλά τα σενάρια θέλουν άνθρωπο της Νίκης να τον έχει προσεγγίσει…
Αγ. Θαν.
 
Ασυνεννοησία
Στην διοργάνωση του μπιτς χάντμπολ δεν κατάφερε από ασυνεννοησία να αγωνιστεί η δεύτερη Βολιώτικη ομάδα κοριτσιών. Η πρώτη πήρε την πρόκριση για την τελική φάση στο Σχοινιά, αλλά η δεύτερη δεν κατάφερε καν να χαρεί την συμμετοχή. Οι ιθύνοντες μάλλον θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.
Θ.Δ.Κ. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος παράγοντας τοπικής ομάδας μόλις του ζήτησαν λεφτά για μεταγραφές έφυγε επειγόντως για διακοπές;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου