ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Χιλιάδες συλλήψεις στην Ασία για το στοίχημα

 Η διεθνής αστυνομική υπηρεσία Interpol ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ασία για παράνομα στοιχήματα σε μια επιχείρηση που είχε στηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής.        

Η επιχείρηση ανακάλυψης του δικτύου έγινε υπό το συντονισμό της Interpol και είχε ως στόχο της τα παράνομα στοιχήματα για το ποδόσφαιρο που "συνδέονταν με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος". Η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, που προέρχονταν από την παράνομη δραστηριότητα.
Αξιωματικοί από την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και Ταϊλανδή συμμετείχαν στην εξάρθρωση του δικτύου και πραγματοποίησαν επιδρομές σε "σχεδόν 800 παράνομα γραφεία στοιχημάτων όπου διαχειρίζονταν στοιχήματα αξίας περισσοτέρων από 155 εκατομμυρίων δολαρίων", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Interpol.        
Η αστυνομία επίσης, κατέσχεσε αυτοκίνητα τραπεζικές κάρτες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα στη διάρκεια της επιχείρησης από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου.
Το παράνομο στοίχημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα φυσικά και είναι ένα Παγκόσμιο φαινόμενο. Ειδικά σε καιρό οικονομικής κρίσης αποτελεί ευκαιρία για το εύκολο χρήμα. Είναι κανείς πολύ εύκολο να παρασυρθεί, όμως οι αρχές και η Παγκόσμια Ομοσπονδία εμφανίζονται έτοιμοι να καταπολεμήσουν τη νέα μάστιγα του αθλητισμού! Στην Ελλάδα πάντως συνεχίζουν να μην υπάρχουν αποδείξεις αλλά ενδείξεις…
 
 
 
 
 
 
 
 
Εκτός από την ενότητα που επιχειρείται στη Σούπερ Λίγκα κάτι που θα προσπαθήσουν να το πράξουν μόνοι τους οι ισχυροί της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, το άλλο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για μια ήσυχη σεζόν είναι αυτό της καταπολέμησης της βίας. Μόνο που το συγκεκριμένο θέμα θα το λύσει η ΕΠΟ, θέλοντας να βάλει τέλος στις «χλιαρές» ποινές που είχαν θεσπίσει μεταξύ τους οι της Σούπερ Λιγκ.
 
Έτσι νέα δεδομένα δημιουργούνται όσον αφορά στην απονομή δικαιοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι αλλαγές στη  θέσπιση των ποινών και της συμμόρφωσης των ομάδων και των οπαδών τους στους κανόνες κατά της βίας, έχουν προβληματίσει τις ηγεσίες των περισσοτέρων ΠΑΕ, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν στους φιλάθλους τους να κατανοήσουν ότι θα πρέπει οι ίδιοι να προστατεύουν την ομάδα τους. Οι ποινές θα είναι πιο βαριές, ενώ θα οριστεί και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται στα ελληνικά πρωταθλήματα.
Η ΕΠΟ είναι έτοιμη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο προκειμένου οι φίλαθλοι να μπορούν να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο στα γήπεδα αυτή την σεζόν χωρίς το φόβο επεισοδίων, στα μεγάλα ντέρμπι και όχι μόνο. Τα κατηγορητήρια θα συντάσσονται πλέον από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και θα καλούνται σε απολογία οι κάθε παραβάτες, ενώ οι εκδικάσεις των υποθέσεων θα παραμείνουν στα αρμόδια μέχρι τώρα όργανα, δηλαδή στην επιτροπή της Σούπερ Λίγκα και στο πειθαρχικό όργανο της ΕΕΠ για τη Β’ και τη Γ’ Εθνική, οι οποίες πάντως θα αποτελούνται από συνταξιούχους δικαστές. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας όμως θα έχει άποψη και για τις ποινές και όπου δεν τηρείται ο νόμος και δεν υπάρχει η ανάλογη σε μέγεθος τιμωρία τότε θα μπορεί να ασκεί έφεση, ενώ η σύνταξη όλων των κατηγορητηρίων θα γίνεται από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα που θα υπάρχει στο κάθε γήπεδο!
Για όλα τα παραπάνω και προς το σκοπό να κατανοηθούν απολύτως οι νέες «αρχές» που προσπαθεί να επιβάλλει η ΕΠΟ, οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου θα διοργανώσουν την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, συζήτηση για την προστασία της ομάδας τους, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν όχι μόνο φίλαθλοι, αλλά και υπεύθυνοι της αστυνομίας. Ο Αχιλλέας Μπέος έχει διαμηνύσει σε εκπροσώπους των φιλάθλων ότι κρούσματα βίας δε  θα γίνουν από τον ίδιο δεκτά σε καμία περίπτωση κι αν ο Ολυμπιακός κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για επεισόδια, τότε υπόλογοι θα είναι οι οργανωμένοι οπαδοί…
Ο ισχυρός παράγοντας θέλει ένα Πανθεσσαλικό έδρα, με όλη τη σημασία της λέξεως, που δεν θα μπορεί να περάσει κανένας αντίπαλος, αλλά παράλληλα θα είναι φιλόξενο για οπαδούς αντίπαλης ομάδας, ώστε τα έσοδα για την ΠΑΕ, αλλά και για την Μαγνησία να είναι πολλαπλά. Ο έμπειρος παράγοντας ξέρει ότι το μοναδικό πλεονέκτημα από το Πανθεσσαλικό που μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο Ολυμπιακός, είναι το γεγονός ότι διαθέτει πολύ χώρο για τους φιλοξενούμενους και μπορεί να βάλει στο ταμείο του αρκετά χρήματα από τις μετακινήσεις οπαδών και ποντάρει σε αυτόν τον τομέα. Κατέστησε σαφές δε, ότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ θα δίνει εισιτήρια για το Πανθεσσαλικό στις αντίπαλες ομάδες.
Έτσι, η διαφύλαξη των συμφερόντων του Βολιώτικου συγκροτήματος και η προστασία του από ποινές, είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Οργανωμένοι και Μπέος έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο και πλέον οι οπαδοί έχουν αναλάβει δράση να μεταφέρουν το μήνυμα και στους υπολοίπους.
 
 
 
 
 
 
Ερωτηματικά για το Πανθεσσαλικό
Την απορία τους εξέφρασαν οι οπαδοί της Νίκης για το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βάλει τα διακριτικά του στα καθίσματα του Πανθεσσαλικού. Από τη στιγμή που το γήπεδο δεν ανήκει σε καμία ομάδα και ίσως το μοιράζονται και οι δύο τη νέα σεζόν, έχουν προκύψει διάφορα ερωτηματικά για τη  λειτουργία του. Ο Γιδόπουλος πάντως τους έδωσε τη λύση λέγοντας πως θα τα καλύπτουν στα παιχνίδια της Νίκης με διακριτικά που θα μπορούν να τοποθετούνται στα καθίσματα και θα μπορούν να βγαίνουν ξανά. Βέβαια από τον Ολυμπιακό διαρρέει ότι θα ζητήσουν να μην μπορεί η κυανόλευκη ΠΑΕ να χρησιμοποιήσει τα επίσημα… Θα υπάρξουν μάλλον πολλά επεισόδια, αν τελικά και η Νίκη αποφασίσει τελικά να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό και φέτος.
Αγ. Θαν.
 
Καμία σχέση
Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αλεξόπουλος δεν ήθελε να φύγει από την Αθήνα, γι’ αυτό και απάντησε αρνητικά στην όποια πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά τελικά κατέληξε στην Κρήτη. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βρέθηκε από νωρίς στο στόχαστρο των ερυθρολεύκων αλλά δεν κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους, κάτι που πέτυχε ο Εργοτέλης. Επιλογές είναι αυτές, αλλά σίγουρα σε κόσμο και ιστορία οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση…
Αγ. Θαν.
 
Για τα περσινά
Οι παίκτες της Νίκης που έχουν απομείνει και είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν με τους διοικούντες την ΠΑΕ την παραμονή τους, δείχνουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν στη Νέα Ιωνία, αλλά ανησυχούν για ένα πράγμα. Συγκεκριμένα, χρειάζεται πρώτα να βρεθεί λύση για την καταβολή των χρωστούμενων από την περασμένη περίοδο και μετά να συζητήσουν σε νέο πλαίσιο για τη νέα σεζόν…
Θ.Δ.Κ.
 
Συγκάτοικοι
Αρκετές ομάδες επιλέγουν το Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Έτσι ο Ολυμπιακός στο ξενοδοχείο δεν είναι μόνος του, αλλά έχει καταλύσει και η αποστολή της Καβάλας εκεί. Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι ήταν «συγκάτοικοι» με το Θρασύβουλο, αλλά φέτος η ομάδα της Φυλής επειδή πληροφορήθηκε ότι έχουν κλείσει πολλές ομάδες στο Μοντάνα, ακύρωσε την κράτηση της και στην συνέχεια «έκλεισε» στην Πορταριά.
Αγ. Θαν.
 
Επιλέγουν Πήλιο
Ο Μανίκας προτίμησε λοιπόν την απομόνωση και ο Θρασύβουλος θα βρίσκεται στο βουνό των Κενταύρων από τις 26 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Στις 25 εν τω μεταξύ θα έρθει η Κόρινθος στα Χάνια. Για το Πήλιο το σκέφτεται και η Νίκη, ενώ και η Κύπρος «ψηφίζει» τα ορεινά της Μαγνησίας. Όπως φαίνεται και η Ηλιούπολη θα φιλοξενηθεί στο βουνό, ενώ έχει «κλείσει» και ο Πυργετός. Από τον Αύγουστο ξεκινούν οι ομάδες του μπάσκετ, αφού το κλειστό γυμναστήριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις και συγκροτήματα της Α1, όπως το Περιστέρι το προτιμούν.
Αγ. Θαν.
 
Θα «βγάλει μάτια»
Αν τελικά ο νεαρός μέσος των Νέων Αθλητών Νίκης, Κώστας Κυπτίου αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν στη Νίκη και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είναι σίγουρο πως θα ξεχωρίσει. Για όσους ξέρουν τον ταλαντούχο άσο, γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν άριστο χειριστή της μπάλας με πολύ καλό αριστερό πόδι και φοβερή τεχνική στην ντρίμπλα και στο σουτ αλλά και στις εκτελέσεις φάουλ. Καλά θα κάνει ο Χόρχε Μπάριος να τον προσέξει και να τον υπολογίζει γιατί πραγματικά έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε μεγάλο ποδοσφαιριστή. Έχει προοπτική να αποτελέσει των ένα κάτω των 21 ετών της ενδεκάδας.
Θ.Δ.Κ   
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα εμφανιστούν σήμερα τελικά οι ενδιαφερόμενοι ή οι οργανωμένοι θα διαψευστούν;  
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου