ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από αύριο τα σπουδαία στη Νίκη

από-αύριο-τα-σπουδαία-στη-νίκη-504667

Από αύριο θα σηματοδοτηθούν εξελίξεις στη Νίκη Βόλου. Μετά την εποικοδομητική συνάντηση της Παρασκευής και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, ο Στράτος Γιδόπουλος και οι συνεργάτες του πιάνουν δουλειά και αρχίζουν να ασχολούνται με όποιο θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αφορά στη νέα σεζόν. Σήμερα άλλωστε, τελειώνει η διορία που δόθηκε μήπως προκύψει σοβαρή πρόταση για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, αφού οι οργανωμένοι επέμεναν ότι υπάρχουν περίπου δέκα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την ΠΑΕ, με όρο να αποχωρήσει ο Γιδόπουλος.
Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη και σήμερα για αυτό το θέμα, τότε αρχίζει ο προγραμματισμός της ομάδας και οι μεταγραφικές κινήσεις από το Στράτο Γιδόπουλο και όσους του υποσχέθηκαν βοήθεια και στήριξη, σε συνεργασία με τον Χόρχε Μπάριος που θα είναι ο προπονητής της ομάδας και για δεύτερη σεζόν.
Ο έμπειρος Αθηναίος παράγοντας και ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένονται μέσα στην εβδομάδα στη Μαγνησία για να ασχοληθούν με τα θέματα της ομάδας και το ρόστερ.
 
Προέχουν οι παλιοί και από το κολέγιο
Οι πρώτες συζητήσεις που θα γίνουν όσον αφορά στη  δημιουργία του ρόστερ της νέας περιόδου θα είναι με τους ποδοσφαιριστές του περσινού δυναμικού, οι οποίοι έχουν απομείνει και ο Μπάριος έχει δείξει ότι τους περιλαμβάνει στα πλάνα του και για τη νέα σεζόν. Δεν είναι πολλοί, πάντως, αυτοί που έκαναν υπομονή μέχρι σήμερα και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιους από αυτούς θα διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό η ομάδα. Διαθέσιμοι μέχρι στιγμής είναι παρότι έχουν λήξει τα συμβόλαια τους, οι Σωτρίνης, Κουτσογιάννης, Γεωργιάδης, Μοράλες, Καρακώστας, Γκινής και Ζάγκας. Οι παραπάνω περίμεναν το Γιδόπουλο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ενώ ο Βολιώτης τερματοφύλακας, Τάσσος, είναι έτοιμος να αποσύρει την προσφυγή του και να δεχτεί πρόταση των κυανολεύκων, αν τον θέλουν στο ρόστερ. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν από την στιγμή που αργούσαν οι διαδικασίες στη Νίκη, να συμφωνήσουν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Επιπλέον, να θυμίσουμε ότι με συμβόλαιο συνδέονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές Κατσίβελος και οι Ντακούρ, Φλάμος, Παπαϊωάννου και Ζαρίφης.
Από ‘κει και πέρα προτεραιότητα έχουν και οι νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από τους Νέους Αθλητές Νίκης, που προγραμματίζεται να προωθηθούν στην ομάδα της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, τέσσερα παιδιά φαίνεται πως άρεσαν στον Χόρχε Μπάριος. Πρόκειται για τον Αγγελο Αργύρη, αμυντικό χαφ, Ηλία Γκίκα, εξτρέμ, Αδάμ Τζανετόπουλο, σέντερ μπακ, Κώστα Κυπτίου, επιτελικό μέσο.
 
Επαφές για ενίσχυση
Οι άνθρωποι της Νίκης έχουν ξεκινήσει ήδη και τις επαφές τους για μεταγραφική ενίσχυση. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποια ανακοίνωση, αφού ο Στράτος Γιδόπουλος είχε αρχίσει νωρίτερα από την συνάντηση της Παρασκευής τις συζητήσεις. Διακαή πόθο του έμπειρου παράγοντα αποτελεί ένας 22χρονος Κροάτης σέντερ φορ, που έχει χριστεί μάλιστα και διεθνείς στο παρελθόν, αλλά η περίπτωση του θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, αφού στο παιχνίδι της απόκτησης του έχουν μπει ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Ο Γιδόπουλος προσπαθεί να πείσει το  μάνατζερ του, με τον οποίο τον συνδέει φιλία για να τον «ντύσει» στα κυανόλευκα. Από κει και πέρα, υπάρχουν στη λίστα και δυο Παραγουανοί. Ονόματα πάντως και στις τρεις περιπτώσεις δεν έχουν διαρρεύσει. Στη Νίκη έχουν προταθεί και οι νεαροί Παπαδιονυσίου και Αθανασόπουλος, ο πρώτος αγωνίζονταν στον Παναιγιάλειο και ο δεύτερος στον ΠΑΟ Ρουφ. Περισσότερα για τα μεταγραφικά δεν έχουν διαρρεύσει, αφού οι διοικούντες δεν ανοίγουν προς το παρόν τα χαρτιά τους, αλλά εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο Γιδόπουλος έχει προαναγγείλει 18 με 20 μεταγραφές για τη  συμπλήρωση του ρόστερ.
 
Ξεκινούν προετοιμασία και δοκιμές
Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινάει από αύριο, να υπάρξει και η πρώτη συγκέντρωση της Νίκης για τη νέα σεζόν. Φυσικά και το ρόστερ θα είναι ελλιπές, αλλά ο Στράτος Γιδόπουλος και ο Χόρχε Μπάριος θέλουν να ξεκινήσουν δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών. Έτσι με όσους παλιούς θα παραμείνουν και με νεαρούς που θα τελούν υπό δοκιμή θα ξεκινήσει την προετοιμασία της η ομάδα. Το γεγονός ότι φέτος πρέπει να αγωνίζονται στην 11αδα τρεις ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, κάνει τους ανθρώπους της ΠΑΕ να ψάχνουν για ταλέντα που μπορούν να σταθούν επάξια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Τέλος, της εβδομάδας ή αρχές της άλλης, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Νίκης θα δοθεί το πρώτο ραντεβού στο γήπεδο για τους κυανόλευκους. Εν τω μεταξύ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, εξετάζονται μέχρι στιγμής δύο λύσεις. Η μία είναι το Πήλιο και η άλλη η ορεινή Ναυπακτία.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου