ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-498780

Επιβράβευση της Κοσμίδου με το 4ο DAN      

Με το βαθμό του 4ου DAN επιβραβεύθηκε η Βολιώτισσα Πρωταθλήτρια Ευρώπης του ΚΑΡΑΤΕ Βίκυ Κοσμίδου και επίσημα πλέον, αφού ήρθε από την Παγκόσμια Ομόσπονδα ΚΑΡΑΤΕ (WKF) το πτυχίο του βαθμού 4ου DAN στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ KYOKUSHINKAI KΑΡΑΤΕ όπου για περισσότερα από είκοσι (20) χρόνια προπονείται κοντά στον Δάσκαλο- πατέρα της Γιώργο Κοσμίδη.

Ο βαθμός του 4ου DAΝ είναι η ηθική επιβράβευση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ για την μεγάλη και επιτυχή αγωνιστική πορεία της στην Εθνική Ομάδα όπου επί δεκαπέντε (15) χρόνια κατέκτησε περισσότερες από πενήντα (50) διεθνείς διακρίσεις σε Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενώ είναι αήττητη σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα από το 1991.
Την πρόταση για την απονομή του υψηλού βαθμού του 4ου DAN στη  Βίκυ Κοσμίδου έκανε ο Γ. Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ κος Γιώργος Γερόλυμπος μαζί με άλλους Αθλητές της Εθνικής Ομάδος, οι οποίοι κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια σε Διεθνείς Αγώνες και έφεραν την Ελλάδα στις πέντε πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη των χώρων μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Η Βίκυ όμως επιπλέον κατέχει πλήρως την ύλη τεχνικών ΚΙΗΟΝ και ΚΑΤΑ των Βαθμών 3ου και 4ου DAN του KYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ, το οποίο έχει ως θεμέλια βάση του παραδοσιακού ιαπωνικού συστήματος.
Εκτός της Βίκυς, ο βαθμός του 4ου DAN απενεμήθη στους Τριανταφύλλη Δημήτριο, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, Μαργαριτόπουλο Σπύρο, Παππά Κωνσταντίνο, Καρυπίδου Αλεξία, Ραχούτης Δημήτριος και Τσαμουρλίδης Ηρακλής Μέλη της Εθνικής Ομάδας ΚΑΡΑΤΕ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όταν κάποιοι στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΣΘ φώναζαν για το γεγονός πως το μέλλον των τοπικών ερασιτεχνικών ομάδων τη νέα χρονιά είναι αβέβαιο, κάποιοι άλλοι φρόντιζαν να κάνουν αντιπολίτευση έχοντας στόχο την προσωπική επίθεση προς την τωρινή διοίκηση. Τώρα με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε και να δείτε την κατάσταση πιο σοβαρά;
 
 
Η χρονιά αναμένεται δύσκολη και αυτό γίνεται φανερό όλο και περισσότερο  όσο περνούν οι μέρες. Ομάδες ιστορικές στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου κινδυνεύουν με διάλυση καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις της εποχής.
 
Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε παραπάνω, θα χρησιμοποιήσουμε κάποια παραδείγματα που δυστυχώς είναι πολλά και αφορούν την ύπαρξη κάποιων σωματείων. Πολλές ομάδες λοιπόν, είναι έτοιμες να καταθέσουν όπως λέμε, τα όπλα στην…οικονομική κρίση. Το Ορμίνιο τουλάχιστον για τη νέα χρονιά θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη την ίδια στιγμή που κατά την περσινή χρονιά τέτοιο καιρό έδινε φιλικό προετοιμασίας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης!
Άλλο παράδειγμα αποτελούν ομάδες όπως η Δόξα Αερινού και η Ακρόπολη Σέσκλου που κατά το παρελθόν είχαν βγάλει μεγάλα ταλέντα-και εξακολουθούν να βγάζουν-και πλέον δυσκολεύονται να μαζέψουν απαρτία για να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση ή εκλογές. Γεγονότα πραγματικά λυπηρά…Ακόμα και πάλαι πότε κραταιές ομάδες, με συμμετοχές σε πρωταθλήματα της Δ’ Εθνικής, όπως ο Κένταυρος Βόλου αλλά και ο Αστέρας Ριζομύλου φαίνεται να βρίσκονται σε διοικητικό αδιέξοδο και το αγωνιστικό τέλμα να βρίσκεται προ των πυλών. Παράγοντες που κάποτε τα «έχωναν», όπως λέμε στην ποδοσφαιρική και όχι μόνο διάλεκτο, πλέον δεν έχουν ούτε το χρήμα αλλά και ούτε και τη διάθεση να συνεισφέρουν περαιτέρω μιας και δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο για τους ίδιους και τους κόπους τους. Χαρακτηριστική είναι η κραυγή απόγνωσης του Χάρη Σεσκλιώτη, προέδρου του Αστέρα Ριζομύλου, που δήλωσε πως αν δεν ενδιαφερθούν κι άλλοι τοπικοί παράγοντες για την ομάδα, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον του ιστορικού σωματείου καθώς και ο ίδιος έχει πλέον κουραστεί να παλεύει μόνος του για το καλό της ομάδας.    
Πλέον, υπάρχει στροφή προς άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα η συγχώνευση και όπως φαίνεται αυτοί που ακολουθούν αυτή την οδό, θα βγούνε κερδισμένοι. Είναι λύση εφικτή και σίγουρα εξοικονομούνται χρήματα και μειώνεται το κόστος. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως το έχουν πάρει χαμπάρι στο Πήλιο και αρχίζουν να «συγγενεύουν» οι ομάδες μεταξύ τους, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και χρήμα.                 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εφυγε με νεύρα         
Πήγε στο Καρπενήσι για να παρακολουθήσει ήρεμα τον αγώνα, αλλά έφυγε με νεύρα ο Αχιλλέας Μπέος. Ο λόγος ήταν ότι η ομάδα του δέχτηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και ο Ατρόμητος από το 1-0 έκανε την ανατροπή με 1-2. Ακόμα και στα φιλικά ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων θέλει την ομάδα του νικήτρια, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουν σημασία τα αποτελέσματα.
Β.Ζ.
 
Σε διπλό ταμπλό το Πανθεσσαλικό…
Οπως όλα δείχνουν, το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα φιλοξενεί δύο ομάδες από τη νέα χρονιά. Τόσο τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και τη Νίκη. Αυτό άλλωστε, δήλωσε χθες και ο Στράτος Γιδόπουλος λέγοντας πως μόνο αν θέλει η Νίκη θα αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι των Ολυμπιακών ακινήτων που ανήκουν στο κράτος και όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Χαρακτηριστικά ο Γιδόπουλος είπε: «Γιατί να μην αγωνιστούμε στο Πανθεσσαλικό; Επειδή θα παίζει και ο Ολυμπιακός; Μήπως ο Μπέος το έχει αγοράσει και δεν το ξέρουμε;».
Θ.Δ.Κ
 
«Δεν μετριούνται»
«Εκανα μερικά πράγματα για τη Νίκη που δεν μετριούνται… Όπως πχ. ότι κάθε Δευτέρα ξυπνούσα και προγραμμάτιζα συνεχώς συναντήσεις με την ΕΠΟ, την ΕΕΠ, την ΕΕΑ για τα ζητήματα της ομάδας. Όπως ότι μου πήραν έξι φορές το δίπλωμα γιατί έτρεχα στο δρόμο για να έρθω στο Βόλο για τη Νίκη», είπε ο Στράτος Γιδόπουλος στους οργανωμένους θέλοντας να τους δείξει ότι η προσφορά του στην ομάδα δεν μπορεί να εκμηδενιστεί από το αγωνιστικό κομμάτι.
Αγ. Θαν. 
 
Ελειπε…
Αυτός που έλειπε από το χθεσινό κυανόλευκο ραντεβού, ήταν ο Γιώργος Μαστρογιάννης. Ένας άνθρωπος που έχει στηρίξει την ομάδα και ήθελε να βρίσκεται εκεί, αλλά δυστυχώς λόγοι υγείας δεν του το επέτρεψαν. Ο Γιώργος Μαστρογιάννης βρίσκεται λόγω μιας περιπέτειας της υγείας του στο νοσοκομείο, ωστόσο όλοι χθες στο Πανθεσσαλικό εύχονταν γρήγορα να επιστρέψει κοντά τους.
Αγ. Θαν. 
 
Αλλαξε ο όμιλος για το πόλο της Νίκης
Τελικά φαίνεται πως κάποιοι δε λένε να διοργανώσουν σωστά ένα μίνι πρωτάθλημα, όπως αυτό της Δ’ εθνικής πόλο, όπου και συμμετέχει η ομάδα της Νίκης Βόλου. Ενώ οι όμιλοι υποτίθεται είχαν σχηματιστεί άλλαξαν εκ νέου μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έτσι αντί της Ολυμπιάδας Ιωαννίνων και του Άλμπατρος Λιοσίων, οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τελικά τον Άργη Καλαμάτας και τον Υδραϊκό.
Θ.Δ.Κ
 
Στο κλαμπ των παντρεμένων
Στο κλαμπ των παντρεμένων μπαίνει από σήμερα η παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου, Χριστίνα Λυμπερίδου. Η 26χρονη γκαρντ παντρεύεται στην Ουγγαρία τον εκλεκτό της καρδιάς της Ρόλαντ, που στο παρελθόν έχει διατελέσει φυσιοθεραπευτής στη Νίκη Βόλου. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη χθες με ανακοίνωση της τους εύχεται κάθε ευτυχία!
Αγ. Θαν. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Εσύ είσαι από την Alco και κάνεις δημοσκοπήσεις;
(ρώτησε γνωστός παράγοντας οργανωμένο οπαδό όταν του είπε ότι εκφράζει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου)
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου