ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ένας Ισραήλ, ο άλλος Πολωνία …

ο-ένας-ισραήλ-ο-άλλος-πολωνία-501631

Με σχεδόν βέβαιο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αποκλείσει την Μπέσα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Μακάμπι Τελ Αβίβ (ή την Μόγκρεν). Μία βατή κλήρωση για τους Πειραιώτες, που δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, φτάνει να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 5-0 της αλβανικής ομάδας εκτός έδρας στο πρώτο από τα δύο ματς της σειράς, ενώ η Μακάμπι νίκησε 2-0 τη Μόγκρεν, στο Ισραήλ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (λόγω τιμωρίας) στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 29 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο Ισραήλ στις 5 Αυγούστου.

Οι Ισραηλινοί στο β’ προκριματικό γύρο νίκησαν με 2-0 τη Μίογκρεν από το Μαυροβούνιο και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Εύκολη αποστολή έχει -σε θεωρητικό επίπεδο- ο Άρης στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς θα αντιμετωπίσει την Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ από την Πολωνία. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Πολωνία στις 29 Ιουλίου και ο δεύτερος στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" στις 5 Αυγούστου.

Τα ζευγάρια του γ’ προκριματικού γύρου για το Γιουρόπα Λιγκ:

Οντένσε-Ζρίνσκι ή Τρε Πεν

Στάμπαεκ ή Ντνιέπρ Μογκίλεφ-WIT Γεωργία ή Μπάνικ Οστράβα

Λίβερπουλ-Ραμποτνίσκι Σκοπίων ή FC Μίκα

Μαρίτιμο ή Σπόρτινγκ Φίνγκαλ-Χόνκα ή Μπάνγκορ Σίτι

Μπερόε-Σούντουβα ή Ραπίντ Βιένης

Τιμισοάρα-Μιλικόσκι ή Σαντ Τζούλια

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Κλίφτονβιλ ή HNK Τσιμπάλια

KR Ρέικιαβικ ή Καρπάτι Λβιβ-Ζεσταφόνι ή Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα

Σάμροκ Ρόβερς ή Μπνέι Γεχουντα-Γιουβέντους

Ελφσμποργκ ή Ισκρα Στάλι-Βέντσπιλς ή FK Τέτεκς

Νόρτζελαντ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Βιντεότον ή Μάριμπορ-Χιμπέρνιαν

Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου-Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ιντερ Τούρκου-Γάνδη

Βαλέτα ή Ρουχ Χορζόφ-Αούστρια Βιένης ή Σιρόκι Μπρίγεκ

Πλζεν-Μπεσίκτας ή Βίκινγκουρ

Μπέσα Καβάγε ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Μίογκρεν

Σιαουλιάι ή Βίσλα Κρακοβίας-Πορταντάουν ή Καραμπάχ

Στουρμ Γκρατς-Γκέφλε ή Ντιναμό Τιφλίδας

Ανόρθωση ή Σίμπενικ-Σερκλ Μπριζ ή Τουρκου

Μπακού ή Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα-Μπρόντμπι ή Βαντούζ

Μόλντε ή FK Γέλγκαβα-Στουτγκάρδη

Μακάμπι Χάιφα-Ντιναμό Μινσκ ή Σιλαμάε Κάλεβ

Ουτρέχτη ή Τίρανα-Λουκέρνη

Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ-Απόλλων Λεμεσσού

Γκόριτσα ή Ράντερς-Λοζάνη ή Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Ολίμπια Μπάλτσι ή Ντιναμό Βουκουρεστίου-Χάιντουκ Σπλιτ

Αλκμαάρ-Γκέτεμποργκ

Ντιφερντάνζ ή Σπαρτάκ Ζλάτιμπορ-Ντνίπρο Ντνιπροπέτροφσκ

FK Ατιράου ή Γκιόρ-Μονπελιέ

Ααλεσουντ-Μάδεργουελ ή Μπρέινταμπλικ

Καλμαρ ή Ντάτσια Κισινάου-Λέφσκι Σόφιας ή Ντάνταλκ

Γαλατασαράι-OFK Βελιγραδίου ή Ζοντίνο

Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ-Αρης

Τάουρας ή ΑΠΟΕΛ-Γιάμπλονετς

Οι αγώνες θα γίνουν 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου.

Το προφίλ Μακάμπι και Μόγκρεν

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, πιο γνωστή για τη δυναμική του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, ιδρύθηκε το 1906. Έδρα της είναι το «Μπλούμφιλντ Στάντιουμ», χωρητικότητας 16.000 θεατών, ενώ προπονητής της είναι ο Γιόζι Μιζράχι. Έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα και 22 Κύπελλα στη χώρα, ενώ την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Στην Ευρώπη μετρά 47 συμμετοχές και μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League την περίοδο 2005/6. Φέτος επέστρεψε μετά από τριετή απουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπου μετρά συνολικά 17 νίκες, 12 ισοπαλίες και 18 ήττες (55 γκολ υπέρ και 59 κατά).

Η Μόγκρεν ιδρύθηκε το 1920, δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, ενώ στο περασμένο πρωτάθλημα κατέλαβε την τρίτη θέση. Έδρα της είναι το «Mogren Stadion» στην Μπούντβα, χωρητικότητας μόλις 4.000 θέσεων, ενώ προπονητής είναι ο Ντέγιαν Βουκίτσεβιτς.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε με δύο νίκες (2-0 εντός και 3-0 εκτός) τη Σάντα Κόλομα από την Ανδόρα. Είναι η τρίτη συνεχής περίοδος (αλλά και συνολικά), που συμμετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Συνολικά μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες.

Το προφίλ της Γιαγκελόνια

Η αντίπαλος του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, Γιαγκελόνια, δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση φόβο. Ιδρύθηκε το 1920, χρώματά της είναι το κόκκινο και το κίτρινο, ενώ έδρα της είναι το χωρητικότητας μόλις 6.000 θέσεων «Bialystok City Stadium».

Τερμάτισε μόλις ενδέκατη στο περασμένο πολωνικό πρωτάθλημα, αλλά εξασφάλισε την παρθενική συμμετοχή στην Ευρώπη μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου, του πρώτου μεγάλου τροπαίου στην ιστορία της. Στον τελικό είχε επικρατήσει με 1-0 της Πογκόν.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ενώ στο ρόστερ της πέρα από αρκετούς άσημους Πολωνούς, υπάρχουν αρκετοί ξένοι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου