ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πρώτη ήττα εντός των τειχών για τον Ολυμπιακό Βόλου έφερε αποδοκιμασίες

η-πρώτη-ήττα-εντός-των-τειχών-για-τον-ολ-567184

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φρένο στα όνειρα του Ολυμπιακού Βόλου για άνοδο έβαλε προσωρινά η Πύδνα Κίτρους, η οποία επικράτησε με 0-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 19η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη Γ’ Εθνική, υποχρεώνοντας παράλληλα τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι Βολιώτες έχασαν αρκετές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και δύο δοκάρια, αλλά στο τέλος… γνώρισαν μία πικρή ήττα, η οποία σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα Λάρισας απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, αύξησε τη διαφορά από την κορυφή στους 4 βαθμούς και η γκρίνια από την κερκίδα να παίρνει… μπάλα τόσο τον προπονητή Τίμο Καβακά όσο και τους παίκτες του.

Το γκολ των φιλοξενούμενων προήλθε από ένα σουτ- κεραυνό εκτός περιοχής του Ντόση, έπειτα από λάθος του Χολέβα, στο 79’, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας από το Κίτρος.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 3-6-1 και με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου και με τους Χολέβα – Ζώνα – Ιωαννίδη στην τριάδα της άμυνας, την ώρα που στη μεσαία γραμμή είχαν τοποθετηθεί οι Οικονόμου – Σταύρου στα αμυντικά χαφ. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν και πάλι οι Δωματάς (αριστερά) και Μουκάμ (δεξιά), ενώ οι Ευθυμιάδης και Μασάντο σε ρόλο επιτελικών μέσων τροφοδοτούσαν τον Σουάνη, ο οποίος στην κορυφή της επίθεσης αντικατέστησε τον Φλίγκο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος.

Το α’ μέρος

Παιχνίδι δύναμης και τακτικής χαρακτηριζόταν πριν την έναρξή της η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Πύδνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε ήδη από τα πρώτα λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν στο 3’ ο Ευθυμιάδης επιχείρησε ένα δεξί δυνατό σουτ, που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Παπατολίκα.

Την τεράστια ευκαιρία… διαδέχθηκαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ήδη εμφανής, μετρώντας άλλωστε 4 υπέρ τους κόρνερ με τη συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών.

Το τελευταίο (κόρνερ) κατέληξε σε μια σέντρα- σουτ του Σουάνη, που πέρασε όμως αρκετά πλάγια από τα δοκάρια της Πύδνας, ενώ στην επόμενη φάση καλό φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Πύδνας, πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αγχωτικά… αλλά με ελαφριά υπεροχή του Ολυμπιακού κύλησε το επόμενο δεκάλεπτο, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους από την πολυπρόσωπη άμυνα των Κατερινιωτών, αλλά χωρίς την καλή φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Η δεύτερη σημαντική στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 21’, έπειτα από προσπάθεια του Σουάνη, που έδωσε στον αμαρκάριστο Μουκάμ, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και επιχείρησε σουτ, αλλά εκείνο πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παπατολίκα.

Νέα ευκαιρία… από αυτές που δεν χάνονται απώλεσαν οι γηπεδούχοι, όταν ο Ευθυμιάδης έκανε τη σέντρα και ο Σουάνης, πάνω στη γραμμή, έστειλε την μπάλα εξ επαφής άουτ, στο 27’.

Κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, η Πύδνα κέρδισε το πρώτο της κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Ντόσης στο 35’ και από το πουθενά ο Δήμας έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Κάπου εκεί τα αίματα… άναψαν, με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγο και με αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες και με την γεμάτη από φίλους του Ολυμπιακού κερκίδα… ξεσηκωμένη.

Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, η συνεργασία μεταξύ Σουάνη και Μουκάμ έφερε την μπάλα στον τελευταίο, ο οποίος επιχείρησε μια συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Οικονόμου να κάνει το σουτ, που κατέληξε άουτ. Φάουλ σε καλό σημείο για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου εκτελέστηκε αδύναμα από τον Μασάντο και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τον Κέρι να αντικαθιστά τον Ευθυμιάδη και τον Καβακά να θέλει να δώσει μια νέα επιθετική πνοή στην ομάδα. Πνοή… που απέφερε νέο δοκάρι στους ερυθρόλευκους, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο νεοεισελθών Κέρι με έναν κεραυνό, που εξαπέλυσε από τα αριστερά στο 47’, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπατολίκα, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε και τον Αναστασίου στη μάχη, με στόχο να τονώσει ακόμη περισσότερο την επίθεση των γηπεδούχων, με το άναρχο παιχνίδι πάντως να κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και με μάλλον μέτριο παιχνίδι στα επόμενα λεπτά.

Σπουδαία φάση σημειώθηκε για τον Ολυμπιακό στο 67’, όταν ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ, με τον Παπταολίκα να αποκρούει σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της ο Σουάνης δεν μπόρεσε να σουτάρει, με τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων να μπλοκάρει. Κι ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 72’, με πρωταγωνιστή τον Δωματά που δεν κατάφερε μέσα από την περιοχή να νικήσει τον Παπατολίκα, η Πύδνα πάγωσε το Πανθεσσαλικό, ανοίγοντας το σκορ στο 79’.

Συγκεκριμένα, από λάθος του Χολέβα στην άμυνα ο Ντόσης πήρε την μπάλα και με ένα καταπληκτικό σουτ – κεραυνό με το αριστερό την έστειλε στο αριστερό «παραθυράκι» του Κατσούλη, γράφοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιδράσει, ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν κατόρθωσε να φύγει με βαθμό από το Πανθεσσαλικό, ενώ οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για πέναλτι, σε μια φάση στο 85’ όταν ο Μούκαμ πάτησε περιοχή, σέντραρε και η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής Μπλούνας δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την απογοήτευση εμφανή στον Ολυμπιακό και την ομάδα του Κίτρους να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό, που την φέρνει και πάλι σε τροχιά ανόδου, ενώ πολλές ήταν οι αποδοκιμασίες, που άκουσαν οι ερυθρόλευκοι όσο και ο τεχνικός τους, Τίμος Καβακάς. Επόμενο παιχνίδι για τους Βολιώτες είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αμβρακία Κωστακιών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 0-1

Γ΄Εθνική- 19η αγωνιστική

Πανθεσσαλικό στάδιο

Σκόρερ: 79’ Ντόσης

Διαιτητής: Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 32’ Χολέβας, 40’ Ζώνας, 81’ Μασάντο – 16’ Σαμουηλίδης, 40’ Στούμπος, 45’ Τσατσαρής, 81’ Κόλα

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καβακάς) Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ευθυμιάδης (46’ Κέρι), Ζώνας, Σταύρου (55’ Αναστασίου), Δωματάς, Οικονόμου, Σουάνης, Μασάντο, Μουκάμ.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ: (Χατζάρας) Παπατολίκας, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Σαμουηλίδης (55’ Πιαστόπουλος), Καθάριος (90’ Μακράκης), Δήμας, Κυπαρίσσης (70’ Παπαδημητρίου), Ντόσης, Τσατσαρής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου