ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίνεται το μέλλον…

κρίνεται-το-μέλλον-498809

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Άλλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Η απόφαση για το μέλλον της ιστορικής Νίκης, θα πρέπει να παρθεί σήμερα, καθώς ο χρόνος πιέζει και μέσα στις επόμενες ημέρες χρειάζεται να κατατεθεί ο φάκελος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα συνεχίσει ενωμένη η Νίκη ώστε να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ή δε θα βρεθεί λύση και κοινή συνισταμένη και θα βαδίσει προς τη διάλυση; Το ερώτημα αυτό αναμένεται να απαντηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 2 στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Σε αυτή έχουν κληθεί να συμμετέχουν προκειμένου να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν τη διοικητική και οικονομική λύση για την ομάδα, με πρωτοβουλία των οργανωμένων, ο Στράτος Γιδόπουλος, οι υπόλοιποι μέτοχοι άνω του 6%, η Ερασιτεχνική, παράγοντες που είτε έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την ομάδα είτε συνεχίζουν να την υπηρετούν όπως οι κ.κ. Βαλαχής, Ιωαννίδης κ.α., άνθρωποι που έχουν δείξει επιθυμία να στηρίξουν την προσπάθεια, ενώ θα βρίσκονται εκεί και εκπρόσωποι των φιλάθλων. Δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν και προτάσεις για την αλλαγή ηγεσίας, αν και ο Γιδόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πώς αν δε λάβει το 1/3 των χρημάτων που έχει ξοδέψει για την ΠΑΕ, δε δίνει τις μετοχές, κάτι το οποίο λαμβάνει ως εμπόδιο ο κάθε φιλόδοξος επενδυτής.

Σκοπός είναι σήμερα να βρεθεί μια λύση και η ομάδα να μη διαλυθεί και υποβιβαστεί στο Περιφερειακό. Το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που ο Γιδόπουλος ξεκαθάρισε, ότι μόνος του δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος της προσπάθειας και έβαλε πωλητήριο στην ΠΑΕ. Ουσιαστικά, αναζητά συνεργάτες που να μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα ή σε άλλη περίπτωση ενδιαφερόμενους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Επειδή όμως, τόσο καιρό, ενδιαφερόμενοι για τις μετοχές δεν παρουσιάστηκαν, αποφασίστηκε να υπάρξει μια συνάντηση όλων όσοι εμπλέκονται με την ομάδα για να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διάλυσης. Τα μηνύματα που έρχονται από τη Νέα Ιωνία είναι θετικά, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να αποδειχτεί και στην πράξη σήμερα το μεσημέρι.

«Καλό είναι όσοι αγαπούν τη Νίκη πραγματικά και μπορούν να βοηθήσουν με έργα και όχι με λόγια να δώσουν το παρών στη συνάντηση. Επιτέλους πρέπει και μπορεί να βρεθεί μια λύση για αυτή την ομάδα. Αρκεί να υπάρξει διάθεση για να στηριχτεί η προσπάθεια από άλλους. Μόνος μου έχω πει ότι δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα πρέπει να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι που να θέλουν να μπουν στην διοίκηση και να βάλουν χρήματα. Πρώτα θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που θα βρεθούν εκεί και στη συνέχεια θα πάρω τις αποφάσεις μου», δηλώνει ο Στράτος Γιδόπουλος σχετικά με τη σημερινή συνάντηση.

Στην Ελλάδα ο Μπάριος

Ο Χόρχε Μπάριος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και μάλιστα συναντήθηκε με το Στράτο Γιδόπουλο. Οι δύο άνδρες, συζήτησαν κάποια θέματα της ομάδας σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και η συνεργασία τους συνεχιστεί. Ο Μπάριος, θα έχει ραντεβού με ποδοσφαιριστές στην Αθήνα, ενώ περιμένει και ο ίδιος τις εξελίξεις από τη σημερινή συνάντηση ώστε να ξέρει αν θα παραμείνει στην ομάδα. Αν συνεχίσει ο Γιδόπουλος, τότε ο Ουρουγουανός θα είναι ο προπονητής της νέας σεζόν. Σήμερα πάντως, δεν αναμένεται να έρθει μαζί με τον μεγαλομέτοχο στο Βόλο. Άλλωστε και ο Γιδόπουλος θα κάνει ταξίδι αστραπή για το μεσημεριανό ραντεβού, ενώ η συνάντηση με τους παίκτες που έχουν απομείνει θα μετατεθεί, αν βρεθεί λύση το μεσημέρι, για την άλλη εβδομάδα. Ήδη οι ποδοσφαιριστές έχουν ενημερωθεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και βρίσκονται στην αναμονή. Αν δεν προκύψει βέβαια λύση τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της ιστορικής ΠΑΕ.

Πάντως, η διάθεση του Στράτου Γιδόπουλου να καταλήξουν όλοι μαζί σε κάποια συμφωνία για ένα είδος συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και να παραμείνει διαφαίνεται και από το γεγονός ότι έχει αρχίσει να κινείται στον μεταγραφικό τομέα, κάνοντας επαφές, αλλά χωρίς φυσικά να μπορεί ακόμα να κλείσει συμφωνίες και να δεσμεύσει ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος το μέλλον του στην ομάδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο Παραγουανούς ποδοσφαιριστές που διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο, ενώ έχουν προταθεί στην ομάδα και οι 22χρονοι Παπαδιονυσίου και Αθανασόπουλος, δύο παίκτες των οποίων οι περιπτώσεις εξετάζονται, όπως και αρκετών άλλων, χωρίς να έχουν διαρρεύσει ονόματα. Βέβαια, αν σήμερα δε βρεθεί λύση, τότε όλα θα πάνε στράφι και η ομάδα θα βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου