ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ειχε “μπέσα” στο πρώτο ραντεβού

ειχε-μπέσα-στο-πρώτο-ραντεβού-501811

Ένας Ολυμπιακός… που είχε μπέσα στο πρώτο του ευρωπαϊκό ραντεβού .. χωρίς διάθεση για αστεία, «έλιωσε» 5-0 την Μπέσα στην Αλβανία και καθάρισε από σήμερα την πρόκριση στον γ’ γύρο του Europa League.

Με πρωταγωνιστές τους Όσκαρ και Ντιόγκο και τον Ντουντού να κάνει τα πάντα (και επιπλέον να σκοράρει), οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι… είναι περαστικοί από τόσο πρώιμα στάδια της διοργάνωσης.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Όσκαρ (19΄, 31΄) και Ντιόγκο (70΄, 83΄) και ένα ο Ντουντού (47΄).

Με σύστημα 4-4-2, που φανέρωνε εξ αρχής την επιθυμία του Λίνεν να αγωνιστεί επιθετικά, παρατάχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο και Γκαλίτσιος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Μαρέσκα, οι Μιραλάς και Ζαϊρί αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Όσκαρ λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Ντιόγκο.

ΜΠΕΣΑ (Σπετίμ Ντούρο): Σεχί, Τσικαλέσι (62′ Χαντζίμπουλιτς), Οσμάνι(81′ Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι(70′ Χότζα), Λαζαρέβσκι

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα, Ντουντού(83′ Κατσικογιάννης), Ζαϊρί(75′ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66′ Μήτρογλου), Ντιόγκο

Η ώρα των «ισχυρών» ΟΣΦΠ και Άρη

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι σήμερα, θα μάθουν Ολυμπιακός και Άρης τον αντίπαλο ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στις 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου. Στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας οι δύο ελληνικές ομάδες θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, που αποτελείται συνολικά από 35 ομάδες.

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι 40 ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο (ανάμεσά τους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Ολυμπιακός και ο ΑΠΟΕΛ) και οι 30 που συμμετέχουν απευθείας σε αυτή τη φάση (ανάμεσά τους ο Άρης και ο Απόλλων Λεμεσσού).

Οι 35 ομάδες που θα προκριθούν, θα λάβουν μέρος στα play-offs (ή τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League) μαζί με τους 15 αποκλεισμένους από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και τις 24 ομάδες που εξασφάλισαν απευθείας την παρουσία τους στη συγκεκριμένη φάση, ανάμεσα στις οποίες και η ΑΕΚ. Η κλήρωση για τα play-offs θα γίνει στις 6 Αυγούστου και οι αγώνες στις 19 και 26 του μήνα. Ολυμπιακός (εφόσον φτάσει ως εκεί) και ΑΕΚ θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, ενώ ο Άρης θέλει τον αποκλεισμό τουλάχιστον τριών ομάδων με καλύτερο συντελεστή από εκείνον στο δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο για να βρίσκεται στους ισχυρούς.

Στη φάση των ομίλων συμμετέχουν 48 ομάδες, η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, οι 37 νικήτριες των play-offs και οι δέκα αποκλεισμένοι από τον τελευταίο προκριματικό του Champions League. Στην κλήρωση της 27ης Αυγούστου θα σχηματιστούν 12 όμιλοι των 4 ομάδων.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου