ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-500161

Αναλαμβάνουν δράση οι Ενώσεις για τη σωτηρία του μπάσκετ        

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι οι Ενώσεις, οι τοπικές επιτροπές, που έχουν αναλάβει ανά περιοχή τη διαφύλαξη της εξέλιξης του ελληνικού μπάσκετ και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το μέλλον του, αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Από το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί εξαίρεση η ΕΣΚΑΘ. Η διοργανώτρια του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Θεσσαλίας και υπεύθυνη για όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, αλλά και των Μικτών ομάδων, αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, καθώς δεν τις έχουν αποσταλεί επιχορηγήσεις για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας της και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ως διοργανώτρια αρχή. Αποτέλεσμα, ήταν η μικτή ομάδα παίδων να μη μετέχει σε παιχνίδια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ενώσεων καθώς δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για τις αποστολές. Επίσης, υπάρχουν χρωστούμενα σε διαιτητές που σφυρίζουν στα πρωταθλήματα.

Χθες, ψήφισμα προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη και το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, έστειλαν οι αθλητικές ενώσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΟΚ με αφορμή το ύψος της οικονομικής επιχορήγησης προς την ομοσπονδία μπάσκετ.
Οι ενώσεις και οι επιτροπές της ΕΟΚ καλούν την αθλητική ηγεσία «…να υλοποιήσει τις συνταγματικές της υποχρεώσεις για προστασία και ενίσχυση του αθλητισμού με την τακτική καταβολή της οικονομικής επιχορήγησης στην ΕΟΚ, το ύψος της οποίας επιβάλλεται και είναι ανάλογο της πρωταγωνιστικής θέσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο». Αν η ΕΟΚ πάρει μειωμένη επιχορήγηση τότε το πρόβλημα στις Ενώσεις θα πολλαπλασιαστεί.
Οι Ενώσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καλαθοσφαίρισης, καθώς μέσα από αυτές παρακολουθούνται τα ταλέντα και δημιουργούνται οι βάσεις για το μέλλον. Αν δε βρεθεί λύση, τότε το μπάσκετ, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα βρεθεί βήματα πίσω…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στο Καρπενήσι. Οι βάσεις άρχισαν να μπαίνουν για μια δυναμική παρουσία στη Σούπερ Λίγκα και οι φίλαθλοι περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τα «αποκαλυπτήρια» της ομάδας του Σάκη Τσιώλη. Αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το πρώτο τεστ. Το κρας τεστ, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται.      
Ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και οι φίλαθλοί του οργανώνουν εκδρομή, καθώς δεν μπορούν να περιμένουν τα φιλικά στο Βόλο. Ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Πόσο μάλλον των φιλάθλων που μετά από 20 χρόνια είδαν την ομάδα τους να επιστρέφει στα σαλόνια. Οι οπαδοί της ομάδας όμως, δεν πρέπει να αφήσουν τον ενθουσιασμό να τους παρασύρει και να επιβαρύνουν με περίεργες από τώρα απαιτήσεις τον Σάκη Τσιώλη και τους ποδοσφαιριστές του. Το πρώτο φιλικό παιχνίδι δεν είναι ούτε για να βγουν συμπεράσματα, ούτε για να γίνει κριτική. Είναι απλά ένα ξεμούδιασμα από τις σκληρές προπονήσεις και ένα τεστ για να δει συγκεκριμένα και μόνο πράγματα ανάλογα με το στάδιο που διανύει η ομάδα, το τεχνικό τιμ. 
Αναμφίβολα, ο χρόνος δεν πιέζει τον Ολυμπιακό Βόλου και υπάρχουν τα περιθώρια για να «χτιστεί» η ομάδα όπως επιθυμούν η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση και όπως περιμένουν να τη δουν οι φίλαθλοι της. Έτσι θα χρειαστεί λίγο υπομονή και πίστωση χρόνου στον Καρδιτσιώτη τεχνικό και στα «παιδιά» του για να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Είναι άλλωστε, αρκετά τα νέα πρόσωπα, πολλές οι αλλαγές από πέρυσι, ενώ το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει. Αυτή την στιγμή είναι 28 ποδοσφαιριστές και αν διαπιστωθούν αδυναμίες και κενά ίσως υπάρξουν προσθαφαιρέσεις.
Αναμφίβολα, τα βλέμματα στα πρώτα τεστ θα είναι στραμμένα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, από τα οποία οι ερυθρόλευκοι φέτος περιμένουν να κάνουν τη διαφορά. Βέβαια, υπάρχουν και οι σταθερές αξίες από πέρυσι…
Κανένας όμως ποδοσφαιριστής σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας δεν μπορεί να είναι έτοιμος για να δείξει τις απόλυτες αρετές του στο γήπεδο. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε ένα ενδεχόμενο να έχει «δέσει» απόλυτα η ομάδα στο τερέν.
Τα φιλικά ματς άλλωστε για αυτό τον σκοπό γίνονται. Για το μοντάρισμα, να μάθουν οι ποδοσφαιριστές καλύτερα ο ένας τον άλλο, να αρχίσουν να λειτουργούν οι αυτοματισμοί και βγάλει συμπεράσματα προόδου το τεχνικό τιμ.   
Πίστωση χρόνου και υπομονή… Αυτές είναι οι δύο μαγικές λέξεις που πρέπει να συνοδεύουν την προσπάθεια του «νέου» Ολυμπιακού. Μέχρι τη σέντρα του πρωταθλήματος που για τους ερυθρόλευκους θα γίνει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, υπάρχουν πολλά περιθώρια.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Με χιούμορ       
Η χθεσινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη στη Σούπερ Λίγκα, ξεκινά δυναμικά και θέτει προβληματισμούς. Κάνει επίθεση στον Τζίγγερ και αντιστέκεται όπως λέει στις παλιομοδίτικες τακτικές. Αφού λοιπόν ο αναγνώστης προβληματίζεται και σκέφτεται όλα τα παραπάνω, η ανακοίνωση τελειώνει με χιούμορ. Για όλους τους άλλους βέβαια εκτός από τον Βαρδινογιάννη. «Στο εγγύς μέλλον θα προτείνουμε, για πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την κ. Παπαρήγα ή τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση. Πάντως για τον δεύτερο πολύ θα ήθελαν να τον δουν οι εχθροί στο τιμόνι της ομάδας… Νίκη δε θα σταυρώσει ο Ολυμπιακός…
Αγ. Θαν.
 
Δεν έχουν ενημερωθεί για την ώρα
Το ραντεβού για το μέλλον της Νίκης μπορεί να έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή, αλλά η ώρα ακόμη δεν έχει καθοριστεί. Έτσι άπαντες περιμένουν να ενημερωθούν για την ακριβή ώρα και μάλιστα έγκαιρα για να μπορέσουν να δώσουν το παρών…
Αγ. Θαν.
 
Ολα έχουν ένα όριο
Μπορεί να μην αρέσει στους φιλάθλους ο Χόρχε Μπάριος, σε ορισμένους τουλάχιστον ή και στην πλειοψηφία, δεν μας αφορά αυτό, αλλά όχι και να μηδενίζουμε έναν άνθρωπο που έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής και γνωρίζει το ποδόσφαιρο από μέσα. Κριτική σίγουρα θα γίνει όταν πρέπει και όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Αλλά δεν μπορεί να τον κρίνουν κάποιοι λες και έχουν τελειώσει τη  σχολή της FIFA και έχουν δουλέψει σε επίπεδο Τσέλσι.Όλα έχουν ένα όριο.

Αγ. Θαν.

 
Κλείνει και επίσημα ο Τσουρέλης
Ο Άρης Τσουρέλης θα πρέπει να θεωρείται από χθες και επίσημα παίκτης του Εθνικού. Η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται να επήλθε χθες, ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση που θα επισημοποιεί τη μεταγραφή του έμπειρου μεσοεπιθετικού στην ομάδα του Κώστα Κούτσικα…
Θ.Δ.Κ
 
Περασμένα μεγαλεία
Το Ορμίνιο πέρυσι τέτοια εποχή έδωσε φιλικό με τον Ηρακλή της Σούπερ Λίγκα, που πάλι αυτή την εποχή προετοιμάζονταν στην Πορταριά. Φέτος, όχι μόνο φιλικό δε θα κάνει η ομάδα της Πορταριάς, αλλά όπως όλα δείχνουν ούτε πρόκειται να κατέβει στο πρωτάθλημα…
 Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί μερικοί χάνουν το δίκιο τους επειδή δεν προσέχουν τις παρέες τους ;
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου