ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με το μυαλό στην Πύδνα αλλά…

με-το-μυαλό-στην-πύδνα-αλλά-573284

Κρατούσε τη νίκη, αλλά και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στα χέρια του για 88’ λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου, στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα, αλλά η ισοφάριση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά, που διαμόρφωσε και το τελικό 1-1, σκόρπισαν πίκρα και απογοήτευση στις τάξεις των ερυθρόλευκων, που δικαιούνταν το διπλό.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ωστόσο, η μάχη της ανόδου συνεχίζεται και οι Βολιώτες κοιτάζουν μπροστά, εκεί όπου τους περιμένει η εντός έδρας αναμέτρηση με την Πύδνα Κίτρους, την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, για την 19η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, που η ομάδα του Τίμου Καβακά πρέπει να προσέξει, άλλωστε οι Κατερινιώτες βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς, 6 λιγότερους από τους ερυθρόλευκους, και έχουν κίνητρο στο να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή, παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς στο Πανθεσσαλικό.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει δείξει στα πρόσφατα παιχνίδια πολύ καλά δείγματα γραφής, έχοντας ανέβει επίπεδο, βάσει και των μεταγραφών που πραγματοποίησε, όντας πια πλήρης σε όλες τις γραμμές. Καλείται πάντως να δείξει σοβαρότητα και ει δυνατόν «να καθαρίσει» το ματς από νωρίς, προκειμένου να μη βαρύνει το άγχος τους ποδοσφαιριστές.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και σήμερα η προετοιμασία των ερυθρόλευκων, προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι. Απών από το παιχνίδι με την Πύδνα θα είναι (εκτός του Άγγελου Κολημήτρα, που παραμένει τραυματίας) ο Κώστας Φλίγκος, που δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι της Κυριακής, που ήταν η τέταρτη στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να χάσει τον σημαντικό για την ομάδα αγώνα.

Βράζουν με Απόλλωνα

Πολλά δημοσιεύματα, που θέλουν την κατάθεση ένστασης κατά του κύρους του αγώνα με την Αμβρακία Κωστακιών από τον Απόλλωνα Λάρισας, ζητώντας να πάρει στα «χαρτιά» το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (είχε λήξει ισόπαλο 1-1), ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, και ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο και για όλους όσοι θέλουν να λέγονται “εξυγιαντές”, να λειτουργούν όπως ο Απόλλων Λάρισας. Γνωρίζουν πολύ καλά οι αρχές στην Κατεχάκη τι συμβαίνει παρασκηνιακά στον Απόλλωνα Λάρισας, και το ρόλο που παίζουν διάφορα γραφεία “εταιρειών”. Λέγοντας γραφεία, δεν εννοούμε αυτά της ΕΠΟ.

Ο λόγος για άλλα γραφεία της οδού Κατεχάκη, καθώς και για γραφεία που εδρεύουν στην κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι κρίμα για κάποιες ομάδες, οι οποίες κάνουν έντιμα τον αγώνα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και άλλες θεσσαλικές ομάδες, οι οποίες βάζουν χρήματα, να “τορπιλίζεται” η προσπάθειά τους. Εμείς, ως Ολυμπιακός Βόλου, θέλουμε το ποδόσφαιρο να παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι σε διάφορα γραφεία “εταιρειών”.

Αυτή την εξυγίανση θέλουμε; Γνωρίζουμε τα πάντα και για τον ρόλο της ΕΠΣ Λάρισας. Περιμένουμε ως Ολυμπιακός Βόλου και την τοποθέτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Όσοι επιχειρήσουν να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού, θα μας βρουν απέναντί τους και θα είναι υπόλογοι στους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μας. Να είναι σίγουροι ότι Ολυμπιακός Βόλου στο τέλος της χρονιάς θα είναι πρωταθλητής, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της ερχόμενης περιόδου. Επίσης, είμαστε “υποχρεωμένοι” στην ΕΠΣ Λάρισας, η οποία βοηθά τα σωματεία της, σε αντίθεση με άλλες ΕΠΣ».

Μαντζανάς: «Δεν καταθέτουμε ένσταση»

Σε αθλητικό ραδιόφωνο εξάλλου «φιλοξενήθηκε» χθες ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας, Παναγιώτης Μαντζανάς, ο οποίος έκανε λόγο για την φημολογία περί ένστασης του Απόλλωνα Λάρισας, τις δηλώσεις του κ. Ευριπίδη Τσιμπανάκου, αλλά και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Αναλυτικά ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 89.5: «Ο αγώνας με την Αμβρακία τελείωσε την Κυριακή και είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα. Παίζαμε με μια δυνατή ομάδα. Το νομικό τμήμα της ομάδας μας βρήκε ένα μεμπτό σημείο. Δεν έχουμε προβεί σε καμία ένσταση και ούτε πρόκειται να προβούμε σε κάποια ένσταση. Αν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος να κάνω μια ένσταση θα το έκανα, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» τόνισε σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται περί ένστασης.

«Είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Απόλλων Λάρισας είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να προσέχουν τι λένε. Είναι κρίμα από σοβαρούς ανθρώπους όπως ο κ. Τσιμπανάκος να λέγονται αυτά τα πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία υπόσταση», σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκου.

«Είναι μεγάλος λάθος να θεωρούμε πως υπάρχει μια κούρσα για δύο. Και στην κορυφή και κάτω είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια, και βλέπετε πόσο εύκολα μπορούν να υπάρξουν γκέλες. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Και ο Καραϊσκάκης είναι μέσα στο παιχνίδι και η Πύδνα και η Νίκη Βόλου και ο Διαγόρας. Εμείς κοιτάμε κάθε Κυριακή να παίζουμε και να κερδίζουμε. Αυτό λέω κάθε φορά στους παίκτες μας», ανέφερε σχετικά με το πρωτάθλημα, και το αν είναι μια κούρσα μόνο μεταξύ Απόλλωνα Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου.

ΣΦΟΒ: «Μας έχουνε στερήσει

πάνω από 15 πέναλτι»

Ανακοίνωση με αφορμή τον αγώνα απέναντι στον Τηλυκράτη Λευκάδας εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου, καλώντας τους φιλάθλους των ερυθρόλευκων σε μεγάλη συσπείρωση. Αναλυτικά:

«Για το παιχνίδι της Κυριακής στη Λευκάδα, θέλουμε πρώτα-πρώτα να συγχαρούμε τους 100 ηρωικούς οπαδούς που διήνυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να στηρίξουν την αγαπημένη μας ομάδα. Ένα ματς που έπρεπε να είναι 6-0 έγινε 1-1 στο 88’ στη μοναδική φάση που πάτησαν περιοχή οι αντίπαλοι.

Βοήθησε στην αλλοίωση του αποτελέσματος και ο κακός και εχθρικός διαιτητής που του ευχόμαστε απλά ό,τι χειρότερο στη ζωή του, διότι δεν μπορούμε άλλο τίποτα να κάνουμε.

Φίλοι του Ολυμπιακού,

Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, και το βρώμικο παρασκήνιο πολεμά άγρια την ομάδα μας.

Ο Απόλλων Λάρισας παίρνει πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο πρόεδρός τους. Εμείς ματώνουμε για ένα πέναλτι. Μας έχουνε στερήσει πάνω από 15 πέναλτι μέχρι σήμερα. Είδαμε πριν λίγες βδομάδες να μας ορίζουν Λαρισαίους διαιτητές στο ματς με τον Ρήγα Φεραίο που αναβλήθηκε. Ούτε ο πιο φανατικός Λαρισαίος δεν θα το έκανε αυτό.

Είδαμε αδικαιολόγητα την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής για τις 25/2, ώστε το σημαντικό ματς Πύδνα – Απόλλων Λάρισας να μετατίθεται, να αλλάζει αξία και σημασία και να αλλοιώνεται έτσι το κύρος του πρωταθλήματος.

Έχουν το θράσος, στον Απόλλωνα Λάρισας, να κάνουν ένσταση στην Αμβρακία για αστειότητες, δείχνοντας πόσο μικρή ομάδα και πόσο ανύπαρκτος σύλλογος είναι. Στο μεταξύ μας παιχνίδι ξέρουν καλά ότι θα χάσουν μπαίνοντας στο μεγάλο κόκκινο Λιμάνι. Ο κόσμος θα τους “πνίξει”.

Τώρα έφθασε η ώρα για τη μεγάλη συσπείρωση και την ανάληψη ευθυνών απ’ όλους. Πρώτα από τον κόσμο ο οποίος καλείται να δείξει τη δύναμή του, την πίστη του και να στηρίξει την ομάδα. Η Διοίκηση να επαγρυπνεί και να περιφρουρεί τα συμφέροντα της ομάδας και να μην επιτρέψει σε κανέναν να την βλάψει.

Και τέλος οι παίκτες, οι κύριοι πρωταγωνιστές για την άνοδο της ομάδας μας.

Να ματώσουν και να τιμήσουν τη φανέλα, το όνομα και την ιστορία του Συλλόγου. Δεν επιτρέπεται να τους ανταγωνίζονται ομάδες χωριά και συνοικίες που έκαναν προετοιμασίες σε πλατείες και σε πάρκα, που πάνε αυθημερόν σε εκτός έδρας παιχνίδια και τιμούν τις ομάδες τους.

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού μας τους παρέχει τα πάντα, πληρωμές έγκαιρα, πεντάστερα Ξενοδοχεία και σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση. Και ο κόσμος είναι δίπλα τους και τους χειροκροτεί και στα δύσκολα. Την Κυριακή να μη λείψει κανείς. Να στείλουμε το μήνυμα σ’ όλους τους εχθρούς μας. Τίποτα δε θα μας σταματήσει. Η Διοίκηση του ΣΦΟΒ».

Ετήσια γιορτή για Austrian Boys

Την ετήσια γιορτή τους πραγματοποιούν οι Austrian Boys, και γι’ αυτό εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση-πρόσκληση: «Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου στην ετήσια γιορτή του συνδέσμου των Austrian Boys, για την κοπή της πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 9.30, στην ταβέρνα με ζωντανή μουσική «Η Βασούλα του Χρηστάρα». Η κάρτα εισόδου περιλαμβάνει μενού φαγητού με άφθονο κρασί και κοστίζει 14 ευρώ, ενώ η είσοδος για τα παιδιά με αντίστοιχο παιδικό μενού κοστίζει 7 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6974145882 και 6983202717. Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε μια όμορφη βραδιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου