ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-500645

Οι αριθμοί του Μουντιάλ       

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής ανήκει πλέον στο παρελθόν αλλά η ιστοσελίδα της FIFA παρουσίασε τους αριθμούς της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που ξεχώρισαν.

Έτσι αρχικά 18.449 ήταν οι εθελοντές εκ των οποίων ο γηραιότερος σε ηλικία 80 ετών. 669 πάσες έκανε ο Τσάβι στους αγώνες της Ισπανίας στο Μουντιάλ που ήταν 104 περισσότερες από τον επόμενο παίκτη, τον Μπάστιαν Σβαϊνστάινγκερ της Γερμανίας. Ο Τσάβι εξάλλου ήταν δεύτερος στις σέντρες με 42 και ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Ντιέγκο Φορλάν της Ουρουγουάης με 50. Επίσης συνολικά 261 φάουλ έγιναν στο Μουντιάλ και ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση στην Γερμανία είχαν γίνει 346.

Παράλληλα, οι κόκκινες κάρτες ήταν 17 έναντι 26 στο προηγούμενο Μουντιάλ στην Γερμανία. Σημειώθηκαν 145 γκολ στη Νότια Αφρική, ενώ σε ηλικία 39 ετών και 330 ημερών, ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Τζέιμς ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης στη διοργάνωση.

Από την άλλη, ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής ήταν ο Κρίστιαν Ερικσεν (18 και 120 ημερών). Τους περισσότερους παίκτες χρησιμοποίησε ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ (22) ενώ από την άλλη τους λιγότερους οι τεχνικοί της Σλοβενίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Κορέας (15). Τα περισσότερα φάουλ έγιναν από τον Χόντα της Ιαπωνίας (19) και ακολούθησαν ο Ράμος της Ισπανίας και ο Φαν Μπόμελ της Ολλανδίας με 17.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε της Γερμανίας έφτασε τα 14 γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ και βρίσκεται ένα γκολ πίσω από τον Ρονάλντο. Με την στέψη της Ισπανίας έγιναν οκτώ οι ομάδες που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ενώ οι Ίβηρες έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά το Μουντιάλ, ενώ ηττήθηκαν στο πρώτο τους παιχνίδι. Ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα που ήταν στο τιμόνι της Νότιας Αφρικής πλέον έχει καθίσει στον πάγκο πέντε ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ξεπέρασε τον Μπόρα Μιλουτίνοβιτς που ήταν στη τεχνική ηγεσία τεσσάρων ομάδων σε Μουντιάλ.

Συνολικά 3.18 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τα παιχνίδια του Μουντιάλ και ενώ το ρεκόρ ήταν στις ΗΠΑ το 1994 (3.59 εκατ.). H Ολλανδία έφτασε  τα 14 παιχνίδια χωρίς ήττα μέχρι τον τελικό όπου έχασε στην παράταση το τρόπαιο.

 
 
 
 
 
 
 
Τα Αθηναϊκά ΜΜΕ το παρουσίασαν ως νίκη του Τζίγγερ. Στο Βόλο το αντιμετωπίζουμε ως νίκη του Μπέου… Ο καθένας μπορεί να το πάρει όπως θέλει. Αυτά είναι άλλωστε επικοινωνιακή πολιτική όπως λέει κι ο «μεγάλος».
 
 
Αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και μετά από αυτά που συνέβησαν προχθές στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα που ολοκληρώθηκε χωρίς να βγει πρόεδρος, το αποτέλεσμα ήταν να «καεί» η υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου, ως αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Βόλου και παράλληλα να αποδειχτεί στην πράξη ότι στη Λίγκα δεν υπάρχει ενότητα, δεν προχωρούν όλοι μαζί και είναι δεδομένο ότι μόνο σε μια ήσυχη από οργανωτικής άποψης σεζόν δεν οδηγούμαστε.
Μακάρι κάτι τέτοιο να μην αποδειχτεί και στην πράξη, αλλά όσοι γνωρίζουν τις διεργασίες και τις σχέσεις που υπάρχουν μέσα στη διοργανώτρια αρχή, μιλούν ακόμα και για κίνδυνο διάλυσης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το διέψευσε χθες ο Αχιλλέας Μπέος με δηλώσεις του μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας, στις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «μικρό παράγοντα» τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου λοιπόν, δε θα μπορέσει να βγάλει πρόεδρο στη Σούπερ Λίγκα. Το καταστατικό αλλάζει, στην υποψηφιότητα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι και ο Κανελλόπουλος είναι εκτός.
Σίγουρα πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος τάραξαν τα νερά και έδειξαν από νωρίς τα «δόντια» τους. Ο Μπέος άλλωστε, είναι υπολογίσιμος παράγοντας στα κέντρα αποφάσεων, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να γίνει υπολογίσιμος αντίπαλος.
Ο Ολυμπιακός δε θέλει να είναι ο κομπάρσος των μεγάλων, η ομάδα που θα «παίξει» τα παιχνίδια τους και θα πάει με τα νερά τους. Άλλωστε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι γνωστός για την ανατρεπτική του πολιτική και για το γεγονός ότι δε συμβιβάζεται με όσα δεν επιθυμεί. Δίνει τις «μάχες» του και ακόμα και να μην τις κερδίσει, έχει καταφέρει να στείλει το μήνυμα του: «Εγώ πάντα θα αντιστέκομαι στη λογική των δύο ομάδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, να ελέγχουν πάντα την Λίγκα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Δεν είναι τσιφλίκι τους το ποδόσφαιρο».
Το έχουμε ξαναγράψει ότι δεν είναι γεγονός μόνο ότι επιστρέφει ο Ολυμπιακός Βόλου στα σαλόνια, αλλά και ότι μέσω αυτού επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ένας ανατρεπτικός παράγοντας. Γιατί από τη Β’ Εθνική δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Τώρα στη Σούπερ Λίγκα όμως τα πράγματα αλλάζουν… Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον. Γιατί θα έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια με τα οποία θα κληθούμε να ασχοληθούμε. Άλλωστε, η Σούπερ Λίγκα απέκτησε άλλη μια δυνατή φωνή και ότι ο Κανελλόπουλος τελικά δε θα είναι πρόεδρος, δεν εμποδίζει τον Μπέο να περάσει τα μηνύματα του. Ισως τον πεισμώνει και ακόμα περισσότερο… 
 
 
 
 
 
 
 
Κατέληξε στα Τρίκαλα    
Στον Ολυμπιακό περίμεναν ότι ο Κόρμπος θα έμενε ελεύθερος από τον Ατρόμητο, ώστε να τον επιστρέψει στην ομάδα. Τελικά τα Τρίκαλα όμως έδωσαν χρήματα στην ομάδα των Αθηνών και τον απέκτησαν με μεταγραφή. Έτσι, ο πρώην ερυθρόλευκος θα συνεχίσει στη Θεσσαλία, αλλά όχι στο Βόλο.
Αγ. Θαν.
 
Φλερτάρει με Βαΐτση
Πέρυσι η ΑΕ Διμηνίου είχε ρίξει το βάρος στο ταλέντο, φέτος το «γυρνάει» στην εμπειρία. Έτσι μετά το Γιώργο Διάκο που αποκτήθηκε, ακόμη ένας παίκτης από το Θησέα αναμένεται να ακολουθήσει. Ο Τζόναθαν Βαϊτσης θα φοράει όπως όλα δείχνουν τη φανέλα του Διμηνίου στο νέο πρωτάθλημα.
Θ.Δ.Κ.
 
Βολιώτικη άμυνα
Δύο παίκτες προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό του ο Απόλλωνας Αθηνών, νεοφώτιστος στη Γ’ Εθνική και είναι Βολιώτες. Συγκεκριμένα, έχει ρίξει τα δίχτυα της για τον Άκη Πέτρου και για το Δημήτρη Καραδέμητρο, που δεν αποκλείεται να αγωνιστούν μαζί.
Αγ. Θαν.
 
«Eκρηξη» Σταυρίδη
Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εθνικού, Τάκη Σταυρίδη, προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΕΠΣΘ, Αναστάσιου Μπατζιάκα, σε μέλη του τωρινού ΔΣ, τα οποία στέλνουν εξώδικα στη διοίκηση της ΕΠΣΘ, προκειμένου να την αναγκάσουν σε παραίτηση. Μάλιστα ο κ. Σταυρίδης είπε χαρακτηριστικά στον κ. Μπατζιάκα πως αν δεν κινηθεί νομικά εναντίον αυτών των ανθρώπων θα τον… ανατρέψει ο ίδιος. Βέβαια αυτή ήταν μια κίνηση πίεσης του Τάκη Σταυρίδη προς το προεδρείο της ΕΠΣΘ καθώς και ο ίδιος αναγνωρίζει την προσφορά του κ. Μπατζιάκα και σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται εναντίον του.
Θ.Δ.Κ  
 
Μπέρδεμα
Μπέρδεμα με τους Αναγνωστόπουλους θα υπάρχει φέτος στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ της Νίκης. Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος αποκτήθηκε φέτος, ο Μανώλης Αναγνωστόπουλος επέστρεψε στην ομάδα, ενώ προωθείται στο ανδρικό από τους Νέους Αθλητές και ο Στράτος Αναγνωστόπουλος! Τρεις Αναγνωστόπουλοι λοιπόν σε μια ομάδα…
Αγ. Θαν.
 
Και στις καλύτερες οικογένειες
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες… Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο Μαγνησιακό δεν υπήρχαν υποψηφιότητες και αναβλήθηκαν οι εκλογές!
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τι έγινε τελικά με τους ξενώνες στη Νέα Ιωνία και κάποιες ομάδες είχαν παράπονα από την φιλοξενία;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου