ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντική μέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

σημαντική-μέρα-για-το-ερασιτεχνικό-πο-501109

Σημαντική από όλες τι πλευρές ήταν η χθεσινή μέρα για το τοπικό ποδόσφαιρο και γενικότερα για το βολιώτικο αθλητισμό. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Αναστάσιος Μπατζιάκας και ο δήμαρχος Αγριάς κ. Θωμάς Παπαευθυμίου, υπέγραψαν τη σύμβαση με την οποία επιτρέπεται η επαναλειτουργία του υγειονομικού σταθμού της Ένωσης, αρχικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣΘ και στη συνέχεια σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Αγριάς.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει το θέμα, θα γνωρίζουν ότι ο υγειονομικός σταθμός, ενώ λειτουργούσε κανονικά κατά την προηγούμενη τριετία, πέρυσι σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ποδοσφαιριστές, λόγω κάποιων διαφωνιών που υπήρχαν μεταξύ ΕΠΟ και της Γενική Γραμματείας Αθλητισμού. Τελικά, η απόφαση που πάρθηκε ήταν οι υγειονομικοί σταθμοί των κατά τόπους ενώσεων να υπαχθούν σε δημοτική κυριότητα προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Η ΕΠΣΘ και ο πρόεδρός της, Αναστάσιος Μπατζιάκας, απευθύνθηκαν στο Δήμο Βόλου ωστόσο οι προσπάθειες για συμφωνία και σύναψη σύμβασης δεν τελεσφόρησαν με αποτέλεσμα η Ένωση να στραφεί προς τον Δήμο Αγριάς και τον Δήμαρχο, Θωμά Παπαευθυμίου. Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν τελικά σε όλα και από την ερχόμενη σεζόν ο Υγειονομικός Σταθμός θα τεθεί κανονικά σε λειτουργία με τις «ευλογίες» του Δήμου Αγριάς. Βέβαια μέχρι να βρεθεί κάποιος χώρος στην Αγριά, το ιατρείο θα λειτουργεί στον ήδη υπάρχοντα χώρο στα γραφεία της ΕΠΣΘ.
Ο Αναστάσιος Μπατζιάκας ήταν πολύ χαρούμενος για την κατάληξη του εγχειρήματος και δήλωσε σχετικά: «Σήμερα (σ.σ χθες) είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Υγειονομικός Σταθμός τίθεται ξανά σε λειτουργία μετά τη συμφωνία με το Δήμο Αγριάς. Η ΕΠΟ αποφάσισε αυτοί οι σταθμοί να γίνουν πλέον δημοτικά ιατρεία. Εμείς, απευθυνθήκαμε στο Δήμο Βόλου κατ’ αρχήν, δεν πήραμε απάντηση και έπειτα πήγαμε στο Δήμαρχο Αγριάς, κ. Παπαευθυμίου, τον οποίο θέλω και να ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μας προσφέρει, που απάντησε θετικά στο αίτημά μας. Από τη νέα χρονιά, κανείς ποδοσφαιριστής δε θα μπορεί να αγωνίζεται αν δεν είναι εντάξει με την κάρτα υγείας του. Στόχος, είναι να σώσουμε τις ζωές των ποδοσφαιριστών καθώς τελευταία βλέπουμε ότι οι θάνατοι στα γήπεδα όλου του κόσμου, συνεχώς αυξάνονται. Όλα τα έξοδα θα τα αναλάβει η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενώ ο Δήμος το μόνο που θα κάνει είναι να στεγάσει στο δημοτικό του ιατρείο τον εξοπλισμό του ιατρείου».
Ο κ. Παπαευθυμίου στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο δήλωσε κι αυτός με τη σειρά του ιδιαίτερα χαρούμενος για το αίσιο τέλος της υπόθεσης και τόνισε: « Είναι πολύ σημαντική ημέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η σημερινή (σ.σ χθεσινή). Η υπογραφή της σύμβασης έχει στόχο την πρόληψη της υγείας των ποδοσφαιριστών οι οποίοι μάλιστα στην περιοχή μας είναι πάρα πολλοί. Πολλά νέα παιδιά έχουν χαθεί κατά το παρελθόν στους αγωνιστικούς χώρους επειδή δεν είχαν την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη. Εμείς, στο Δήμο Αγριάς δεσμευόμαστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της εύρεσης ενός χώρου όπου θα στεγαστεί το ιατρικό κέντρο και θα εξυπηρετούνται όχι μόνο αθλητές, αλλά και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι μιλάμε για μια ευρύτερη κοινωνική προσφορά του ιατρείου. Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το ΔΣ της ΕΠΣΘ και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σε ό, τι χρειαστεί αναφορικά με τη λειτουργία του υγειονομικού σταθμού».
Στη συνέχεια τόσο ο κ. Μπατζιάκας όσο και ο κ. Παπαευθυμίου δέχτηκαν ερωτήσεις δημοσιογράφων και απάντησαν σε όλα τα ζητήματα που τους τέθηκαν. Σε σχετική ερώτηση για το αν όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, ο κ. Μπατζιάκας απάντησε πως υπάρχει σειρά και κατάσταση ποδοσφαιριστών την οποία επιμελείται η νοσηλεύτρια του σταθμού και σύμφωνα με την οποία όσοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν περάσει από εξετάσεις ή η προηγούμενη κάρτα τους έχει λήξει θα περάσουν από το ιατρείο. Στο δήμαρχο Αγριάς τέθηκε το ερώτημα για το πότε υπολογίζει να είναι έτοιμο το ιατρικό κέντρο στην Αγριά, απαντώντας πως στόχος είναι να προλάβουν την έναρξη της φετινής χρονιάς και ο χώρος να έχει βρεθεί νωρίτερα από τη σέντρα των πρωταθλημάτων. Υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως ανέφερε να στεγαστεί το ιατρείο στο κλειστό γυμναστήριο, οι διαδικασίες κατασκευής του οποίου είναι σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι περαιτέρω αυτή τη στιγμή.
Ο κ. Μπατζιάκας ρωτήθηκε αν η παύση των εργασιών του υγειονομικού σταθμού οφειλόταν σε κάτι χειροπιαστό ή αν ήταν απλά αποτέλεσμα της κόντρας ΕΠΟ-πολιτείας. Η απάντηση ήταν ότι τότε «πάγωσαν» οι διαδικασίες σε όλα τα αθλητικά ιατρικά κέντρα της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν έφερε ευθύνη η ΕΠΣΘ. Τέλος και η απάντηση στην ερώτηση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από κάποια σωματεία κατά της ΕΠΣΘ ήταν σαφής: «Πέντε άτομα έχουν κάνει αυτή την πρόταση, με την οποία ζητούν την έκπτωση της τωρινής διοίκησης και τον ορισμό προσωρινής με αφορμή ένα δήθεν παράνομο τιμολόγιο αξίας 150 ευρώ αλλά και την παράνομη πρόσληψη της νοσηλεύτριας του ιατρείου, η οποία ωστόσο είχε γίνει τον Μάιο του 2008 από την προηγούμενη διοίκηση και στην οποία ο κ. Ακτσιαλής, που είναι ένας από τους πέντε που υπογράφουν το εξώδικο, ήταν τότε αντιπρόεδρος. To τιμολόγιο, λόγω του λάθους που έγινε, ακυρώθηκε, αλλά κάποιοι φαίνεται ότι επιθυμούν την επιστροφή στο παρελθόν και στο κυνήγι φαντασμάτων. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βλάψουν την Ένωση και να αναλάβουν κάποιο πόστο. Αν θέλουν, σε περίπου ενάμιση χρόνο που θα διεξαχθούν οι εκλογές, να έρθουν να καταθέσουν υποψηφιότητες για να διεκδικήσουν την προεδρεία. Αυτός ο πόλεμος που κάνουν δεν οδηγεί πουθενά και να είναι σίγουροι ότι δε θα τους περάσει» δήλωσε οργισμένος ο κ. Μπατζιάκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου