ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόεδρος του ΠΑΟ ο Ν. Κωνσταντόπουλος!

πρόεδρος-του-παο-ο-ν-κωνσταντόπουλος-502561

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ομάδας μετά από πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Κωνσταντόπουλος πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού μίλησε για τη θέση του Παναθηναϊκού στον χώρο του ποδοσφαίρου και την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις και τους προβληματισμούς όλων των μετόχων. «Αναλαμβάνω μια δέσμευση ευθύνης», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε πως θα επιχειρήσει να συναντηθεί με όλους τους μετόχους.

Ο νέος πρόεδρος των νταμπλούχων Ελλάδος, τόνισε πως η επιλογή του για τη θέση του προέδρου τον γεμίζει ευθύνες. «Είναι μια δέσμευση ευθύνης και πρόκληση προσφοράς. Ο αθλητισμός είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της κοινωνίας και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Εξέφρασα τις απόψεις μου στο ΔΣ, απόψεις που διακατέχουν όλους τους μετόχους και τους συμβούλους. Την πρόταση που μου έγινε την αντιλαμβάνομαι ώστε ο Παναθηναϊκός να δουλέψει για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού εξήγησε πως αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι «να διασφαλιστεί η συλλογικότητα και η ενότητα. Κανείς δεν περισσεύει στον Παναθηναϊκό. Με συναίσθηση ευθύνης θα πρέπει να διασφαλίσουμε τη συλλογικότητα και την ενότητα. Οι επιτυχίες που είχε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχιστούν με συλλογική προσπάθεια. Εγώ είμαι στη διάθεση όλων με καθημερινή συμβολή. Κατά το ΔΣ ανακοίνωσα πως θα επιδιώξω να μιλήσω με όλους τους μετόχους. Αυτό που μετράει είναι όλα να κατατίθενται ανοιχτά με ειλικρίνεια. Αυτή η κίνηση, το να συναντηθώ δηλαδή με όλους τους μετόχους, είναι στα άμεσα πλάνα μου».

Ο νέος πρόεδρος των «πρασίνων» στη συνέχεια τόνισε: «Είμαι Παναθηναϊκός από τα παιδικά μου χρόνια. Παρακολουθώ το τι συμβαίνει στην ομάδα και είμαι ενημερωμένος. Ασχολήθηκα συστηματικά με θέματα που άπτονται του αθλητισμού όταν ασκούσα ενεργά το λειτούργημα της δικηγορίας. Το ποδόσφαιρο ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να λυθούν. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για συζήτηση. Θα εκπροσωπώ θεσμικά τον Παναθηναϊκό, όπου κρίνεται σημαντικό. Εκείνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι να υπάρχει κλίμα δημιουργικής ευφορίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συμβάλλουμε. Είναι ψηλά ο πήχης. Ψηλά όμως είναι και ο πήχης των απαιτήσεων».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μπερδεύτηκε και αντί να πει Παναθηναϊκός, είπε Συνασπισμός και γι’ αυτό το… σαρδάμ είπε, με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού, πως «φαίνεται ότι έχω ασχοληθεί με την πολιτική. Θα το καταλάβατε και προηγουμένως. Στην Ελλάδα λένε πως είσαι ό,τι δηλώσεις. Πρέπει να μάθουμε να λέμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Είμαι φίλαθλος. Θα ήμουν υπερφίαλος αν έλεγα πως είμαι έτοιμος να παίξω στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα στη νέα μου θέση, λόγω των εξαιρετικά ικανών συνεργατών που έχω δίπλα μου. Νομίζω ότι η υπόθεση του νέου γηπέδου έχει φτάσει σε ένα σημείο ώριμο, όπου όλες οι πλευρές οφείλουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Αντέχω στην κριτική και στην αντίρρηση, αρκεί να γίνεται καλόπιστα με σκοπό τη συλλογική βελτίωση. Η υπόθεση είναι συλλογική για τους μετόχους, αλλά και τους δημοσιογράφους. Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσετε και εσείς οι δημοσιογράφοι γιατί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου