ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-501089

Το πιο γλυκό «τρίποντο» της ζωής του
Το πιο γλυκό και σημαντικό «τρίποντο» της ζωής τους έβαλαν το Σάββατο το απόγευμα, δυο παιδιά που έχουν μεγαλώσει στα τερέν της Μαγνησίας και αγαπήθηκαν μέσω της πορτοκαλί μπάλας. Ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Παναγιώτης Τσώλης, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στον Ολυμπιακό και η Σταθούλα Γεωργούλα, που έχει φορέσει τις φανέλες όλων των γυναικείων ομάδων της περιοχής, παντρεύτηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Διμήνι.
Η αθλητική οικογένεια του μπάσκετ έδωσε σύσσωμη το παρών στην τελετή και στο γλέντι. Παλιοί και νυν συμπαίκτες και προπονητές του Παναγιώτη, όπως και φίλες και συμπαίκτριες της Σταθούλας, τους ευχήθηκαν να ζήσουν και στη συνέχεια γλέντησαν μαζί τους στο πάρτι που δόθηκε.
Την παράσταση έκλεψε ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Νάνης, που εκτός ότι πετούσε το ρύζι με το κιλό, κάνοντας το γαμπρό να… αγανακτήσει, έσυρε και το χορό για τους φίλους του. Το πάρτι τελείωσε με το ζευγάρι και τους στενούς φίλους του να κάνουν βουτιά στην πισίνα τα ξημερώματα και τη νύφη να πέφτει με το νυφικό στο νερό!
Τα δύο παιδιά γνωρίστηκαν μέσω του μπάσκετ, όταν και ο Παναγιώτης «μάρκαρε στενά» τη  Σταθούλα και την… κέρδισε, την εποχή που αμφότεροι αγωνίζονταν στη Νίκη Βόλου. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τους εύχεται να ζήσουν!
 
 
 
 
 
 
Η Ισπανία έγινε η όγδοη ομάδα που προστίθεται στη λίστα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών. Οι πρωτάρηδες σε τελικό, πήραν το στέμμα από την Ιταλία, αλλά το διατήρησαν στη Γηραιά Ηπειρο. Οπως και να είχε, από αυτόν τον τελικό το τρόπαιο θα έμενε στην Ευρώπη. Αλήθεια όμως είναι, ότι το φτωχό θέαμα που πρόσφεραν οι δυο ομάδες δε διαφήμισε το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.    
 
Τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Ένας τελικός ανάμεσα σε δυο ομάδες που το μόνο κίνητρο τους ήταν να κατακτήσουν για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, θα «πνιγόταν» στη σκοπιμότητα… «Σούπα» λοιπόν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι μόνοι που χαίρονταν στο τέλος ήταν οι Ισπανοί, που για πρώτη φορά πέτυχαν να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου. Μέσα σε δυο χρόνια, στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και Παγκόσμιοι πρωταθλητές και έγραψαν τη δική τους ιστορία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέπεις, αλλά και το χταπόδι…
Μετά από 116 λεπτά που… κοιμήθηκαν στις πολυθρόνες τους, οι θεατές είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Η απογοήτευση αναμφίβολα μεγάλη… Εκεί που όλοι περιμέναμε ο τελικός να πάει στα πέναλτι μήπως κρύβει συγκινήσεις και λίγο σασπένς, τελικά ήρθε ο Ινιέστα για να μας τη «χαλάσει». Τους Ισπανούς βέβαια, δεν τους ενδιέφερε πώς ήρθε το τρόπαιο. Ο σκοπός τους ήταν να το προσθέσουν στη συλλογή τους και το κατάφεραν και το πανηγύρισαν, όπως ήταν φυσικό, σα μικρά παιδιά. Αλλά οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι που παρακολούθησαν αυτό το Μουντιάλ, σίγουρα θα περίμεναν ένα διαφορετικό τέλος.
«Κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο έχει τη δική του ιστορία και το δικό του πολιτισμό. Ηταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία νέα περιοχή με νέο πολιτισμό και πρέπει να αναλυθεί σε διαφορετικά επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ  και πρόσθεσε: «Αν δούμε τον ενθουσιασμό στη Νότια Αφρική και την τηλεοπτική κάλυψη ήταν ένα ιδιαίτερο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν πολύ ελκυστικό και πολύ συναισθηματικό για μένα». Ο καθένας λοιπόν μπορεί να το κρίνει από την πλευρά του. Σίγουρα το ότι μια χώρα, όπως η Νότια Αφρική, ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες της διοργάνωσης αποτελεί εξέλιξη για αυτή τη χώρα.
Αυτά που μετά από αρκετό καιρό θα γράφουν τα ιστορικά αφιερώματα για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2010, πιστεύουμε ότι θα είναι συγκεκριμένα πράγματα. Κατά αρχάς, ότι ξεκίνησε με ένα τροχαίο δυστύχημα που σόκαρε την κοινή γνώμη με την εγγονή του Νέλσον Μαντέλα να ανασύρεται νεκρή. Κατά δεύτερον, αναμφίβολα ήταν το Μουντιάλ της βουβουζέλας και των διαιτητικών λαθών, που ευτυχώς έλειψαν από το Μεγάλο τελικό. Κατά τρίτον, ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και άγγιξε την κορυφή του κόσμου! Δικαιωματικά οι Ιβηρες πανηγυρίζουν. Δικαιολογημένα όμως, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν παράπονα για το θέαμα που παρακολούθησαν. 
 «Σφήνα» για παίκτη           
Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για να επαναφέρει στο ρόστερ του παίκτη που πέρυσι είχε αγωνιστεί ως δανεικός, ως ελεύθερο πλέον αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση δυσκολεύει. Συγκεκριμένα, για τον ποδοσφαιριστή μπήκαν «σφήνα» και τα Τρίκαλα, ενώ ερίζει και μια ομάδα Β’ Εθνικής από την Αθήνα.
Θ.Δ.Κ.   
 
 
 
 
 
 
 
Εκτός… προετοιμασίας
Ο Σεραφείμ Μωυσίδης μπορεί να έφυγε με όνειρα για την Καβάλα, αλλά όπως φαίνεται δε θα τα πραγματοποιήσει τη φετινή περίοδο. Συγκεκριμένα ο προπονητής του ΑΟΚ, δεν σχεδιάζει να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, τον άφησε και εκτός αποστολής από τους παίκτες που θα μετέχουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει στο Καρπενήσι. Ο Μωυσίδης βέβαια, είναι αρκετά νεαρός και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ακόμη και έτσι πάντως, υπάρχει ένα σενάριο ο ποδοσφαιριστής να «κατηφορίσει» ξανά ως δανεικός…
Αγ. Θαν.
 
Ατυχες οι μικρές    
Τελικά, οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου στάθηκαν πραγματικά άτυχες. Η ομάδα που τις απέκλεισε για δύο πόντους από την τελική φάση, η ΑΓΕ Χαλκίδος, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει, ότι οι μικρές των ερυθρολεύκων έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δυστυχώς έμειναν μόνο με τις καλές εντυπώσεις. Πάντως, όπως είπε μιλώντας στο συντάκτη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βελισσαράκος, γενικά το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ από τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει κίνδυνος για το γυναικείο μπάσκετ, αν δε δημιουργηθούν κίνητρα και προοπτικές για τα μικρά κοριτσάκια ώστε να ασχοληθούν με το άθλημα.
Αγ. Θαν.
 
Νέα μέλη
Εγγραφές νέων μελών ξεκίνησε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, αφού έχει σκοπό να φτάσει τα 400. Στα 20 ευρώ τιμάται η εγγραφή, 60 ευρώ είναι η ετήσια συνδρομή, ενώ όποιος γίνεται μέλος παίρνει δωρεάν το εισιτήριο διαρκείας, το οποίο από μόνο του τιμάται στα 50 ευρώ. Οι τιμές έπεσαν στο μισό από τον πρόεδρο της ομάδας Βασίλη Δαμασιώτη, που προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική του συλλόγου, θέλοντας όλους τους πολίτες και όλους τους φιλάθλους να μετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.
Αγ. Θαν.
 
Ετοιμος ο ραδιοφωνικός σταθμός
Ένας νέος αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός θα ξεκινήσει στα ερτζιανά. Η προσπάθεια ξεκινάει από τη Νέα Ιωνία και από κάποιους Νικιώτες που θέλουν η ομάδα τους να έχει τη δική της φωνή. Βέβαια το ραδιόφωνο δε θα ασχολείται αποκλειστικά με τη Νίκη και αναμένεται να έχει πλούσιο αθλητικό προφίλ.
Θ.Δ.Κ.  
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά τις μεταγραφές τις κάνει ο προπονητής σε συνεργασία με τη διοίκηση, ή η διοίκηση τις χαλάει όταν θέλει ο προπονητής; 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου