ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάλκινο μετάλλιο η Βολιώτισσα Καλαμποκά

χάλκινο-μετάλλιο-η-βολιώτισσα-καλαμπ-492184

Ένα ακόμη μετάλλιο στη φετινή σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέκτησε η Βολιώτισσα κωπηλάτρια Τριανταφυλλιά Καλαμποκά στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών και μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου πήραν την τρίτη θέση στη Λουκέρνη.
Όπως και στο Μπλέντ, οι δύο πρωταθλήτριες Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατάφεραν να ανέβουν και πάλι στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το δεύτερο χάλκινο μετάλλιό τους στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών στη φετινή σειρά του Παγκοσμίου κυπέλλου.
Οι νικήτριες του διπλού σκιφ ελ.βαρών:
1.Μακναμάρα-Εβερι Χαλλ (Αυστραλία) 7.07.85
2.Γκούντσέλ-Χόσκινγκ (Μ.Βρετανία) 7.09.18
3.Καλαμποκά-Γιαζιτζίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 7.11.9
Η βολιώτισσα Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου είχαν πάρει την 2η θέση στον ημιτελικό.
Ακόμη, στους αγώνες της Λουκέρνης η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέκτησε την 2η θέση στο σκιφ ελαφρών βαρών και κρέμασε στο λαιμό της το αργυρό μετάλλιο στον 3ο και τελευταίο αγώνα του θεσμού φέτος.
Η κωπηλάτισσα της Ηγουμενίτσας και αθλήτρια του μήνα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν πρώτη μέχρι και τα 1500μ.αλλά στη συνέχεια η Γερμανίδα Ντράγκερ πέρασε μπροστά και «έπεσε» πρώτη στη γραμμή του τερματισμό.
Τον περασμένο Μάιο η Αλεξάνδρα Τσιάβου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα κατά τον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είχε γίνει στο Μπλεντ της Σλοβενίας.
Στο Δ΄ Τελικό του σκιφ ανδρών ο Βολιώτης αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος πήρε την 1η θέση και την 19η στη γενική κατάταξη.
Η Ελλάδα κατέκτησε άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο, στη δίκωπο άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου και Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι μάλιστα άφησαν στην 4η θέση τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα.. Συνολικά η συγκομιδή της Ελλάδας στη φετινή σειρά του Παγκοσμίυ Κυπέλλου, έφτασε τα 6 μετάλλια, εκ των οποίων 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου