ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία

πρωταθλήτρια-κόσμου-η-ισπανία-501576

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ισπανία, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ νίκησε 1-0 στην παράταση την Ολλανδία με γκολ του Αντρές Ινιέστα (116′) και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
Οι «οράνιε» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 109′, λόγω αποβολής του Χάιντινγκα με 2η κίτρινη κάρτα.
Τελικά, η φάση που έκρινε το Μουντιάλ έγινε στο 116′ και ο Αντρές Ινιέστα έγινε ο άνθρωπος του τελικού. Πήρε την μπάλα από τον Φάμπρεγκας και μέσα από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Στεκέλενμπουργκ.
Η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που το πετυχαίνει αυτό εκτός Ευρώπης, ενώ έγινε η τρίτη ομάδα που κατέκτησε «κολλητά» Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό μετά τη Δυτική Γερμανία (1972 & 1974) και τη Γαλλία (1998 & 2000). Από τη δική της μεριά, η Ολλανδία από την αρχή της διοργάνωσης (προκριματικά) και μέχρι τον Κυριακάτικο τελικό παρέμεινε αήττητη. Μόνο μια ήττα έκανε, από την Ισπανία κι έτσι απέτυχε για τρίτη φορά να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου, μετά το 1974 και το 1978.
Τέλος, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έγινε ο δεύτερος προπονητής μετά τον Μαρσέλο Λίπι, που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο και Τσάσμπιονς Λιγκ (με τη Ρεάλ Μαδρίτης)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ (105′ Μπράαφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ (99′ Φαν Ντερ Φάαρτ), Κάιτ (71′ Ελία), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (86′ Φάμπρεγας), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (60′ Νάβας), Βίγια (105′ Τόρες).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου