ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη Νίκη

αισιόδοξα-τα-μηνύματα-για-τη-νίκη-500675

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες για τη Νίκη Βόλου. Εκεί που δεν υπήρχε τίποτα που να προδικάζει μια θετική εξέλιξη, άπαντες κινητοποιήθηκαν και έδειξαν διάθεση να βρεθεί λύση για την ομάδα. Η πιο κρίσιμη ημέρα θα είναι η Παρασκευή, όταν θα γίνει και συνάντηση όλων όσων εμπλέκονται με την ομάδα, ενώ όλες αυτές τις ημέρες γίνονται οι διεργασίες ώστε να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Την αισιοδοξία του και τη διάθεση να βρεθεί λύση για την ομάδα και να συνεχίσει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει εκφράσει και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Στράτος Γιδόπουλος, που αναμένεται την Παρασκευή στο Βόλο για να μετέχει στη συνάντηση, που θα γίνει με πρωτοβουλία των οργανωμένων. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση αυτή, στην οποία ουσιαστικά θα κριθεί και η επόμενη ημέρα της κυανόλευκης ΠΑΕ, έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι, εκπρόσωποι των οργανωμένων, η Ερασιτεχνική, όπως και κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Οι τελευταίοι θα προκύψουν από τις ενέργειες που κάνει ο παλιός παράγοντας της ομάδας, που από την πλευρά του αποφάσισε να κινητοποιήσει αδρανείς Νικιώτες που δείχνουν να ενδιαφέρονται για να βγει από το τέλμα το ιστορικό σωματείο.
«Είμαστε πλέον πιο αισιόδοξοι. Κάτι θετικό πάει να γίνει για αυτή την ομάδα. Εγώ βέβαια ήθελα να προγραμματιστεί και δύο ημέρες νωρίτερα η συνάντηση, ώστε να προλάβουμε κάποιες προθεσμίες, αλλά δεν μπορούσαν όλοι οι μέτοχοι. Το θέμα είναι να μη μείνουμε στην προσπάθεια. Να βρεθεί η λύση και αυτή η ιστορική ομάδα να προχωρήσει μπροστά. Πιστεύω ότι κάτι θα βγει επιτέλους και τα νέα θα είναι θετικά. Γίνεται μια προσπάθεια κινητοποίησης απ’ όλους. Αυτό δείχνει διάθεση, αλλά το θέμα είναι να μη μείνουμε μόνο εκεί».
Γενικότερα, τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Ιωνία παρατηρείται έντονη κινητοποίηση από όλους ώστε να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη και η ομάδα να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα και να μη φτάσει στη διάλυση. Η συνάντηση θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής και την πρωτοβουλία αυτή τη βλέπουν με θετικό μάτι όλοι οι μέτοχοι. «Θα έρθω για λόγους σεβασμού και αρχής απέναντι σε αυτή την ομάδα. Θα ακούσω τι θα πούνε όλοι οι εμπλεκόμενοι και θα πάρω και εγώ τη θέση μου. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση απ’ όλους. Βέβαια, υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζεται να συζητηθούν. Θα δούμε την Παρασκευή τι θα γίνει».
Και η Ερασιτεχνική Νίκη, αναμένεται να δώσει το παρόν στην συγκέντρωση της Παρασκευής και από την πλευρά του ο πρόεδρος, Κώστας Μανιατάκης δηλώνει ότι, όπως μπορεί το «μητρικό σωματείο» θα βρεθεί στο πλευρό της ΠΑΕ: «Το σίγουρο είναι ότι πόλεμο δε θα κάνουμε. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε την ΠΑΕ, με ό,τι μέσο έχουμε. Βέβαια και εμείς προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη τα δικά μας ζητήματα, αλλά θα είμαστε στο πλευρό όλων αυτών που θα αποφασίσουν να βοηθήσουν την κατάσταση».
Έτσι τα νεότερα μεταφέρονται για την ερχόμενη Παρασκευή στη Νίκη Βόλου, αν και αυτές τις ημέρες γίνονται διάφορες κινήσεις, ενέργειες και ζυμώσεις για να μπορέσει η ομάδα να στηριχτεί σε μια νέα φιλοσοφία και σε ένα πλαίσιο που θα της επιτρέψει ενωμένη να προχωρήσει μπροστά.
Μέχρι στιγμής, τα μηνύματα που έχουν προκύψει από όλη αυτή την κίνηση είναι αισιόδοξα, αλλά χρειάζεται να επαληθευτούν και στην πράξη για να μπορέσει η ομάδα να βρει την λύση και να κοιτάξει το μέλλον της. Αν δεν προκύψει κάτι θετικό από τη συνάντηση της Παρασκευής τότε τα πράγματα θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα. Ετσι, είναι αναγκαίο να γίνουν και οι απαραίτητες υποχωρήσεις από την κάθε πλευρά, αποδεικνύοντας ότι αυτό που βάζουν πάνω απ’ όλα είναι το καλό της κυανόλευκης ομάδας.
Άλλωστε, έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια και υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που χρίζουν άμεσης λύσης. Τα δικαιολογητικά για τον φάκελο, που πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική είναι τα πρώτα, και αφορούν στη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και την εγγυητική επιστολή. Έπειτα έρχονται όλα τα θέματα που αφορούν στη δημιουργία της ομάδας για τη νέα σεζόν, με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Χόρχε Μπάριος που φέρεται να προτιμά ο Γιδόπουλος για την τεχνική ηγεσία, να είναι στο ακουστικό τους και να περιμένουν.
Το εισιτήριο του Ουρουγουανού τεχνικού είναι για τις επόμενες ημέρες και περιμένει για να δει αν τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, ενώ η προθεσμία που ζήτησε ο Γιδόπουλος από τους ποδοσφαιριστές λήγει στις 15 Ιουλίου, αλλά αναμένεται, όσοι έχουν απομείνει και επιθυμούν να συνεχίσουν στην ομάδα, να περιμένουν μερικές ημέρες ακόμη, αφού υπάρχει αυτή η εξέλιξη στην ΠΑΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου