ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι

πρεμιέρα-χωρίς-ντέρμπι-501156

Χωρίς ντέρμπι, μετά τον ειδικό κλειδάριθμο που δόθηκε στον Ολυμπιακό Π. και με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει στη Νέα Σμύρνη ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Superleague το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου .
Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός υποδέχεται, κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, την Κέρκυρα και κλείνει τη χρονιά στο Βόλο , ο Ολυμπιακός Π. φιλοξενείται από τον Ηρακλή, η ΑΕΚ από την Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό και η Καβάλα τον Άρη.
Συνολικά, η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: Καβάλα- Άρης, Λάρισα-Ατρόμητος, Παναθηναϊκός – Ξάνθη, Ηρακλής – Ολυμπιακός, Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα – ΑΕΚ, Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός.
Το ντέρμπι «αιωνίων» είναι την 8η αγωνιστική με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ενώ μία αγωνιστική νωρίτερα οι «πράσινοι» παίζουν φιλοξενούμενοι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όσο για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, θα διεξαχθεί την 12η αγωνιστική, ενώ το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, θα γίνει την 5η αγωνιστική.

Αναλυτικά τα ντέρμπι των πέντε «ευρωπαίων»

2η Άρης – Παναθηναϊκός

5η ΠΑΟΚ – Άρης

6η Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ

7η ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Άρης

8η Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

10η ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

11η Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

12η ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Δόθηκε κλειδάριθμος και φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ (κοινή έδρα) και ΠΑΟΚ, Άρη (αίτημα αστυνομίας για λόγους ασφαλείας), αλλά και ειδικός κλειδάριθμος στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αποφευχθεί ντέρμπι ανάμεσα στους πέντε «Ευρωπαίους» την πρώτη αγωνιστική.
«Να ευχηθώ να έχετε καλή συνεργασία μεταξύ σας για να λυθούν πιο σύντομα όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου», τόνισε στη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος, επεσήμανε: «Η λίγκα ενηλικιώνεται και ελπίζουμε να προσφέρουμε καλύτερο πρωτάθλημα. Προσδοκούμε σε αύξηση φιλάθλων, προσέλκυση χορηγών και ελαχιστοποίηση των φαινόμενων βίας. Εύχομαι, το νέο πρωτάθλημα να είναι καλύτερο από το προηγούμενο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου