ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν ήθελαν εκπρόσωπο… του Βόλου !!!

δεν-ήθελαν-εκπρόσωπο-του-βόλου-502958

Φαίνεται ότι οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου δεν ήθελαν νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Θανάση Κανελλόπουλο και κατάφεραν χθες να αναβάλουν τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, με ένταση και διαφωνίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Οι διεργασίες που έγιναν χθες στη διάρκεια του Δ.Σ., παρουσία του προέδρου της βοιωτικής ΠΑΕ Γ. Τόρη και του αντιπρόεδρου και υποψήφιου για την προεδρία Θ. Κανελλόπουλου δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι, με ψήφους 8-5, αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή στην εκλογή του προέδρου.
Η πρόταση της αναβολής ήρθε από Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ενώ κατά της πρότασης (και υπέρ της ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου προέδρου) ψήφισαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Αρης, Ξάνθη και Ολυμπιακός, που στήριζαν τον Θανάση Κανελλόπουλο.
Λευκό ψήφισαν Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός και ΕΠΟ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της αναβολής (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης, Λάρισα και Καβάλα).
Ετσι αποφασίστηκε να διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Superleague την ερχόμενη Πέμπτη (15/7), στην οποία να υπάρξει τροποποίηση καταστατικού ώστε να χρειάζονται τα 2/3 για την ανάδειξη προέδρου. Παράλληλα, συμφωνήθηκε ατύπως ο νέος πρόεδρος να πρέπει να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ ή μεγαλομέτοχος, κάτι που «καίει» την υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου.
Κι όλα αυτά έγιναν όταν νωρίτερα φάνηκε πως ο εκπρόσωπος του Βόλου ήταν φαβορί με τη στήριξη των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλής, Ξάνθη, Ολυμπιακός και με ερωτηματικό τη Λάρισα, την ώρα που υπέρ Τσακίρη ήταν: Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Καβάλα, Εργοτέλης, υπέρ Μποροβήλου: Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός (;) και ουδέτεροι με λευκά: Ατρόμητος, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ.
Στο μεταξύ δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε κατά την έξοδό του από το ΔΣ και παράλληλα άφησε ευθείες βολές κατά του Νικόλα Πατέρα.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε από τη συνεδρίαση και χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για το μέλλον της Σούπερ Λίγκας.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στάθηκε κατά την αποχώρησή του προς την πλευρά των δημοσιογράφων και συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους, με τον Αχιλλέα Μπέο να περνά εκείνη την ώρα και να μονολογεί: "Η επικοινωνιακή πολιτική είναι πρώτο πράγμα", για να του απαντήσει ο Τζίγκερ: "Το ξέρεις καλά αυτό εσύ, Αχιλλέα"…
Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού τόνισε πως δεν είναι ευχάριστες οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεταιρισμό αφού νωρίτερα προέβλεψε τη νίκη του Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος στηριζόταν εκτός του Βόλου από τους Νικόλα Πατέρα, Ανδρέα Βγενόπουλο αλλά και τον Ολυμπιακό Π.
Ο Θανάσης Κανελλόπουλου, που ουσιαστικά είδε την υποψηφιότητά του να «καίγεται», ήταν σαφώς ενοχλημένος: «Κάποιοι θέλουν πάση-θυσία να μην εκλεγεί ο Κανελλόπουλος. Είναι μια συγκεκριμένη ΠΑΕ, η οποία δεν θέλει με τίποτα τον Κανελλόπουλο. Να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη. Τι τώρα, να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μου;
Η πιο πετυχημένη παρουσία, με στατιστικά στοιχεία, ήταν η δική μου. Ανέλαβα χρέη 8,5 δις και άφησα 1,5 δις χρέη, που τα 850 εκατ. αφορούσαν παλιές οφειλές προς την ΕΠΟ. Δεν εξυπηρετώ συγκεκριμένα συμφέροντα. Βασική μου αρχή είναι να διοικούν τη Superleague πρόσωπα τρίτα, να μην έχουν σχέση με τις ομάδες. Εγώ τυπικά δέχθηκα να είμαι αντιπρόεδρος σε μία ΠΑΕ, στον Ολυμπιακό Βόλου, για να έχω δικαίωμα να είμαι υποψήφιος. Η βασική μου θέση είναι ότι η Superleague δεν πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που έχουν συμφέροντα με τις ομάδες».
Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και άφησε αιχμές και προς τον Ολυμπιακό Π. «Πρέπει να καταλάβουν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης και Μαρινάκης ότι δεν μπορούν οι μεγάλοι να βγάζουν πρόεδρο δικής τους αρεσκείας. Είναι μόνο δύο και εμείς είμαστε 14». Αναφερόμενος, γενικά στις εξελίξεις όσον αφορά στον πρόεδρο της Λίγκας, ο Αχ. Μπέος εκτίμησε πως πρόκειται για καθαρή ήττα του Βαρδινογιάννη… λέγοντας “Ας μάθουν και αυτοί κάποτε να χάνουν»,
Ακόμη ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Κανένας δεν παρακάλεσε τον Πηλαδάκη και δεν θα είναι αποδεκτός από την ολομέλεια της Σούπερ Λίγκας. Ήταν ο άνθρωπος που παράτησε τη θητεία του στη μέση και έβαλε τη Σούπερ Λίγκα σε περιπέτειες» είπε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας νέου προσώπου, ενώ πιο διαλεκτικός φάνηκε στην επιλογή Ζαγοράκη ως πρόσωπο κοινής αποδοχής..
Τέλος ο Γιώργος Μποροβήλος, που ήταν υποψήφιος και παραμένει αναπληρωτής πρόεδρος, τόνισε ότι δόθηκε η παράταση «ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ομάδες να καταθέσουν, είτε εγγράφως, είτε προφορικά, τις προτάσεις τους ώστε να έχουμε πρόεδρο ισχυρό από κάθε άποψη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου