ΤΟΠΙΚΟ

Πρωταθλητής χειμώνα και με παιχνίδι λιγότερο ο ΓΣ Αλμυρού, που κέρδισε με 4-1 τον Σαρακηνό

πρωταθλητής-χειμώνα-και-με-παιχνίδι-λ-584693

Η αυλαία του α’ γύρου με τον ΓΣ Αλμυρού να αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα, έπεσε χθες στην α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ με την 14η και εξ’ αναβολής αγωνιστική, με τους Αλμυριώτες να κερδίζουν με 4-1 τον Σαρακηνό, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό με τη Σκόπελο, το οποίο θα δώσουν αύριο Τρίτη.

Ο ΓΣΑ υποχρέωσε το Σαρακηνό στην πρώτη του εκτός έδρας ήττα, διατηρώντας έτσι το απόλυτο στο γήπεδο του, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής:

Παγασητικός – Ακρόπολη 1-0

Σκόρερ: (35’ Θάνος)

Την πρώτη του νίκη με τον Χρήστο Καψιώτη στο νέο του ρόλο, αυτό του προπονητή, πέτυχε ο Παγασητικός το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου και επικράτησε με 1-0 της Ακρόπολης. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η ομάδα των Αλυκών κατάφερε να πάρει το τρίποντο, που την ανέβασε ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Τσουκάλη σταμάτησε στο δοκάρι με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ πριν κλείσει το α’ μέρος και συγκεκριμένα μετά από προσπάθεια του Θάνου στο 35’, ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Ανατολή. Δύο λεπτά πριν από τη λήξη του 45λεπτου τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον Παγασητικό να κερδίζει πέναλτι μετά από χέρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρηγίνος, όμως ο Ανατολής απέκρουσε, με τον διαιτητή Τασιόπουλο να διατάζει την επανάληψη του, μετά από υπόδειξη του βοηθού Αναστασίου, αφού ο τερματοφύλακας της Ακρόπολης ήταν σε αντικανονική θέση, βγαίνοντας αρκετά εκτός γραμμής. Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν έντονες, με το Ρηγίνο να σουτάρει άουτ μετά από εντολή που δόθηκε από τον πάγκο του Παγασητικού, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το δεύτερο ημίχρονο δεν έμελλε να επιφυλάξει άλλες συγκινήσεις ή γκολ και ο Παγασητικός έφτασε δίκαια στην κατάκτηση μιας πολύτιμης νίκης.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Βιζάνης, Μπερτζέμης, Ρούσας (64’ Γκατζούνας), Μαγιόγλου, Στρούγγης, Ξηρομερίτης, Τσορμπατζής, Λάιος, Ρηγίνος (62’ Μπραχόλι), Περιβολιώτης, Θάνος (72’ Μπούρντα).
ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Β. Τσουκάλης) Ανατολής, Τσάμης, Πασιάς, Φ. Φώτου, Τσούτσας (65’ Ντόντος), Κ. Κολυμήτρας, Στ. Αξιώτης, Τ. Κολυμήτρας (77’ Παππάς), Παγώνης (46’ Βλιώρας). Μ. Τσουκάλης, Μόσιος.

Ηρακλής Β.-Αγ. Παρασκευή 1-0

Σκόρερ: (29’ Ασλάνογλου)

Ενα τέρμα έμελλε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα σε Ηρακλή Βόλου και Αγία Παρασκευή χθες το πρωί στο αθλητικό κέντρο «Ολγα Βασδέκη» της Νέας Ιωνίας. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το τρίποντο με δυσκολία απέναντι στη νεανική Αγία Παρασκευή, με τους κυανόλευκους να σκοράρουν μετά από φάση διαρκείας. Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Δαμάσκου στο 29’ ο τερματοφύλακας της Αγίας Παρασκευής απέκρουσε με δυσκολία, με τον Τρελόπουλο να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει, κάτι που έκανε, ωστόσο, ο Ασλάνογλου με προβολή πάνω στη γραμμή.

Για την ομάδα του Κυριάκου Κοκκινάκη, δύο ευκαιρίες για να σκοράρει με ισάριθμες κεφαλιές είχε ο Γιαουπλάρι στο 24’, με την απόκρουση να γίνεται από αμυντικό πάνω στη γραμμή και στο 69’ να αποκρούει ο τερματοφύλακας. Επίσης, σουτ του Λιόλιου από πάσα του Λιάκου απέκρουσε ο τερματοφύλακας Τσιτσιρίκος και στο 82’.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Τζιόλας (80’ Μανούσος), Δαμάσκος, Γιαουπλάρι, Πριονιστής, Μπέσας, Ασλάνογλου, Τρελόπουλος, Λιόλιος, Βλιώρας (65’ Λιάκος), Κυπτίου.

Θησέας-Πύρασος 0-1

Σκόρερ: (92’ Σφάκας)

Με χρυσό σκόρερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης τον Σφάκα, ο Πύρασος έφυγε με το διπλό από την Αγριά, όπου επικράτησε με 1-0 του Θησέα. Μπορεί ο νεαρός μεσοεπιθετικός να κάλυψε τα κενά στην άμυνα, χρησιμοποιούμενος αρχικά ως δεξί μπακ και στην επανάληψη ως αριστερό, αλλά έδωσε τη λύση στην ομάδα του Στέλιου Αρσένου. Ο Θησέας ήταν εκείνος, που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά μετά από σέντρα του Βουρδάκη ο Κόρμπας δεν μπόρεσε να πλασάρει, βρισκόμενος σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, χάνοντας το κοντρόλ. Ο Πύρασος απάντησε στο 7’, όταν από πάσα του Σιώμου, ο Δαμάσκος έκανε το πλασέ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα «έξυσε» το δοκάρι. Στη συνέχεια και μόλις ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μαλισσόβα να απειλήσει, αλλά το σουτ που έπιασε κατέληξε σε κόρνερ με τον Στούκα να αποκρούει ενστικτωδώς. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 28’, με τον Στούκα να γεμίζει με βολέ και τον Μπασδάνη να τροφοδοτεί άθελα του τον Γκουγκούδη με κεφαλιά, όμως ο ποδοσφαιριστής του Θησέα δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Τσιλίγκο. Μεγάλη ευκαιρία για γκολ χάθηκε και από τον Πύρασο στον 35’, με τον Κόκκα να εκτελεί φάουλ και τον Μπασδάνη να τροφοδοτεί τον Μαλισσόβα, αλλά η παρέμβαση του Μοράλες αποδείχθηκε σωτήρια, με τον έμπειρο αμυντικό να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Θησέας μπήκε και πάλι πιο δυνατά, διαμαρτυρόμενος μάλιστα για οφσάιντ που δόθηκε στον Βουρδάκη στο 62’ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισά είδε και πάλι τον Βουρδάκη, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν βρήκε στόχο, βρισκόμενος στη μικρή περιοχή. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, η πλάστιγγά έγερνε υπέρ της ισοπαλίας, αλλά ο Σφάκας είχε αντίθετη άποψη, όταν στο 92’ έδωσε τα απαραίτητα φάλτσα στην μπάλα και με σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στούκα για το 0-1. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και εκτός αγωνιστικού χώρου, με ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια, αμαυρώνοντας την καλή εικόνα και το θέαμα που προσέφεραν.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Καραλόπουλος, Ακριβούσης, Γιαννούλας, Ισά, Κόρμπας (66’ Μάστορας), Γκουγκούδης (86’ Μούτος), Βουρδάκης (86’ Βλάχος).

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Σφάκας, Ερρ. Βαν ντε Γουίχε, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης, Τανάγιας (46’ Ρουκάς), Μπασδάνης, Κόκκας (46’ Ζαχαράκης), Σιώμος, Κατής, Δαμάσκος (72’ Φούκης).

Αρης-Αίας 4-1

Σκόρερ: (12’ Τσίρος, 55’ Θεοδοσιάδης, 58’ Νούσιας, 63’ Γούτσιος – 83’ Μπιρτσάι)

Σε ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο Αρης και Αίαντας πάλεψαν δυνατά στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να προηγούνται και να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί, αλλά ο Κατσαβριάς δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κουρίτα από θέση τετ-α-τετ, με τον Αρη να έχει να αντιμετωπίσει και την κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης στη Σκιάθο. Η ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Τσίρο στο 12’, ο οποίος βρισκόμενος εκτός περιοχής έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ, που κατέληξε στα δίχτυα του Γελέ. Ο Αρης ήταν ακόμη καλύτερος στην επανάληψη και κατάφερε να χτυπήσει τον Αίαντα τρεις φορές και σε διάστημα 8 λεπτών, χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία και στο 48’ με τον Νούσια, ο οποίος αστόχησε σχεδόν πάνω στη γραμμή. Αρχικά στο 55’ ο Θεοδοσιάδης πέτυχε το 2-0 έπειτα από κόρνερ του Αποστολίδη με όμορφο γυριστό σουτ, για να έρθει το 3-0 τρία λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα ο νεοεισελθόντας Ιμπρα, είδε αφύλακτο τον Νούσια μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο έμπειρος επιθετικός δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει σε κενή εστία. Το 4-0 σημειώθηκε πέντε λεπτά αργότερα και στο 63’ όταν από κόρνερ του Αποστολίδη στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε ο Γούτσιος για να σκοράρει με κεφαλιά. Το τελικό 4-1 πέτυχε ο Μπιρτσάι, σημειώνοντας το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους στο 83’.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Θεοδοσιάδης, Γκοτσόπουλος, Γούτσιος, Γκίνης, Γκάγκας (55’ Κάρρος), Τσιαντής, Αποστολίδης (60’ Δημόπουλος), Μερμίγγης (46’ Ιμπρα), Τσίρος, Νούσιας.

ΑΙΑΣ: (Στέκας) Γελές, Καλοδήμος, Παπανικολόπουλος, Κραβαρίτης, Γρούνας, Γ. Δημητρίου, Μπιρτσάι, Χριστέλος, Γαρυφάλλου, Κατσαβριάς, Χειλάς.

Διαγόρας – Σκόπελος 4-2

Σκόρερ: (12’ Γαλογαύρος, 18’ Πάσχος, 69’ πεν. Κουβελάς- 52’ Χρυσάνθης, 67’ Συνοδινός)

Πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενε κέρδισε ο Διαγόρας την ομάδα της Σκοπέλου, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα κατάφερε να ισοφαρίσει στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέχρι τότε ο Διαγόρας ήταν εκείνος που είχε την υπεροχή και αφού έχασε την ευκαιρία με τον Πάσχο στο 11’, που προσπάθησε να νικήσει με σουτ τον Ταλαδιανό, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε, το 1-0 ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Πάσχο να γυρίζει την μπάλα με το κεφάλι και τον Γαλογαύρο να σημειώνει το πρώτο τέρμα της χορταστικής αναμέτρησης με προβολή. Σουτ του Σπύρου Καραπλιάγκου λίγο αργότερα πέρασε άουτ και στο 18’ ο Διαγόρας έδειξε να μην έχει πρόβλημα, κάνοντας και το 2-0 με τον Καραπλιάγκο να τροφοδοτεί τον Πάσχο, ο οποίος πέρασε και τον αντίπαλό του πριν πλασάρει εύστοχα. Ο Κουβελάς θέλησε να πετύχει και το 3-0 στο 39’, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Σκόπελος κατάφερε να φέρει τα πάνω – κάτω και αφού μείωσε αρχικά με σουτ εκτός περιοχής του Χρυσάνθη σε 2-1 στο 52’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πέτυχε και το 2-2 στο 67’. Από εκτέλεση φάουλ του Χονδρού, ο Συνοδινός έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Καλλιακούδα, στο οποίο υπέπεσε ο Καραθανάσης, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή Κούστα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουβελάς και ευστόχησε στο 69’ για το 3-2. Στη συνέχεια ο Διαγόρας προσπάθησε να μην την ξαναπατήσει… και αφού είχε σουτ με τον Κ. Καραπλιάγκο, το οποίο απέκρουσε ο Ταλαδιανός στο 85’, πέτυχε και το 4-2 στο 86’ με Σπ. Καραπλιάγκο να εκτελεί κόρνερ και τον Πάσχο να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, για να φθάσει συνολικά τα 14 στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας παράλληλα και στην πρώτη θέση των σκόρερ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Γαλογαύρος, Πρασσάς, Χολέβας, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καπούλας (70’ Καραμανλής), Πάσχος (87’ Αποστολίδης), Καλλιακούδας (83’ Κ. Καραπλιάγκος), Γκάμπας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ταλαδιανός, Μαρσέλο (75’ Παναγιώτου), Ασημάκης, Χονδρός, Καραθανάσης, Χρυσάνθης, Δαλακιάρης, Συνοδινός, Σένκο, Χυσάι, Προκοπίου.

Σκιάθος-Απόλλων 2-1

Σκόρερ: (35’ Σαρρής, 79’ Νικολαΐδης – 89’ Τσιουρής)

Την έκπληξη προσπάθησε να κάνει ο Απόλλωνας Καναλίων στην έδρα της Σκιάθου, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, παρά τις προσπάθειες που δημιούργησε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τους Ρακή και Γιαννακούρα στο 14’ και στο 25’, αλλά αμφότεροι δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Αντίθετα η Σκιάθος άνοιξε το σκορ στο 35’ με τον Σαρρή να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Δημητρίου. Στο δεύτερο μέρος ο Νικολαΐδης, έδωσε και πάλι τη λύση προερχόμενος από τον πάγκο, σκοράροντας για το 2-0 με πλασέ έπειτα από ασίστ του Βεργίνη στο 79’. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Τσιουρή να σκοράρει στο παρά ένα μετά από ασίστ του Φέιζο. Για τους νησιώτες χαμένες ευκαιρίες είχαν και οι Βεργίνης, Σαρρής και Τάσσος.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Παπάρας, Ντόρι Πρίφτι (55’ Γ. Σταμέλος), Γιαουράκης, Τουρναβίτης, Γραβάνης, Μπρέγκου (65’ Νικολαΐδης), Τάσσος, Ελιοτ Πρίφτι, Σαρρής, Δημητρίου, Βεργίνης (80’ Μπάμπα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιόκας, Φέιζο, Καράνταγλης (46’ Φώτου), Αλβανός, Παναγιωτάκης (70’ Κατσικαδάμος), Λαρίσης, Γ. Μαστακούλης, Γιαννακούρας, Τσιουρής, Ρακής (80’ Πολυμερόπουλος).

ΓΣ Αλμυρού-Σαρακηνός 4-1

Σκόρερ: (32’ Π. Κοντοβάς, 53’ Πλαβός, 78’ Κρανάς – 65’ Ι. Κοντοβάς)

Παράσταση για ένα ρόλο αποδείχθηκε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΓΣ Αλμυρού και Σαρακηνό, με τους φιναλίστ του φετινού τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΘ να αναμετρώνται χθες στο γήπεδο Αθ. Ραγάζος. Εκεί οι γηπεδούχοι έκαναν του… κεφαλιού τους, αφού πέτυχαν τα τρία πρώτα τέρματα με κεφαλιά, με τον Σαρακηνό να έχει την ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά ο Μπέικος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά, με την κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Σαμαρά να καταλήγει άουτ και ενώ ήταν αφύλακτος και λίγο αργότερα ο Νιαώτης δεν πρόλαβε να σουτάρει από θέση τετ-α-τετ με την άμυνα να τον προλαβαίνει. Το σκορ άνοιξε στο 32’ ο βραχύσωμος Κοντοβάς με κεφαλιά στην κίνηση έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νασιακόπουλου, για να έρθει το 2-0 στο 53’ μετά από νέα ασίστ του Νασιακόπουλου, αυτή τη φορά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Πλαβού, που είχε προωθηθεί από την άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Σαμαρά να τροφοδοτεί τον Γιάννη Κοντοβά και αυτός από το σημείο του πέναλτι δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Χαλάτση. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι αέρα δύο τερμάτων, με τον Κρανά να σκοράρει με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από σέντρα του Π. Κοντοβά στο 78’. Το τελικό 4-1 πέτυχε ο Αραμπατζής, μετά από σέντρα του Κωτσιαρίδη, ο οποίος από λάθος του Σούδη, έκανε την κάθετη πάσα για τον συμπαίκτη του, που δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Κοντογιάννη στο 90’. Πλέον η συνέχεια για το ΓΣ Αλμυρού θα δοθεί αύριο Τρίτη, σε εξ’ αναβολής αγώνα με αντίπαλο τη Σκόπελο στο νησί.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Χαλάτσης, Μακανίκας (46’ Αραμπατζής), Καψιώτης, Πλαβός, Κυριάκος, Ακασού, Νασιακόπουλος (73’ Δημουλάς), Βούλγαρης (60’ Παυλίδης), Κωτσιαρίδης, Κρανάς, Κοντοβάς.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Κοντογιάννης, Δημητριάδης, Σουάρες, Καλαμάτας (75’ Μπλούχος), Τσαγκαράς, Σούδης, Σαμαράς, Ι. Κοντοβάς, Μπέικος (80’ Δουλάς), Νιαώτης, Φραγκογιάννης (65’ Ρέλλος).

Πρωτεσίλαος-ΑΕ Διμηνίου α.α.3-0

Ξεκούραστα και χωρίς να αγωνιστεί κατέκτησε τους τρεις βαθμούς ο Πρωτεσίλαος απέναντι στην ΑΕ Διμηνίου, η οποία δεν έδωσε το παρών στο γήπεδο του Πτελεού το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι Διμηνιώτες, που αντιμετωπίζουν διοικητικά προβλήματα, ψάχνουν τη λύση της επόμενης ημέρας, προκειμένου να συνεχίζουν τη χρονιά, χωρίς άλλα παρατράγουδα και νέες μαύρες σελίδες στην ιστορία τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου