ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Λύγισε» από τον ανώτερο Διαγόρα, ο Ρήγας Φεραίος στο Βελεστίνο

λύγισε-από-τον-ανώτερο-διαγόρα-ο-ρήγ-584751

Τη δεύτερη εντός έδρας ήττα γνώρισε χθες ο Ρήγας Φεραίος, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Καραϊσκάκη, ο οποίος υπέκυψε στο Διαγόρα Σεβαστής με 0-2 στο γήπεδο του Βελεστίνου, για τη 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα, κατέληξαν να έχουν πάρει μόλις ένα βαθμό, χάνοντας αρχικά από τον Ολυμπιακό Βόλου, χθες από το Διαγόρα Σεβαστής, ενώ μεσοβδόμαδα είχαν παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στους Μαύρους Αετούς. Παρά την κακή του εμφάνιση, ο Ρήγας Φεραίος είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία της χθεσινής αναμέτρησης, η οποία «τσιγκουνεύτηκε» στον πειθαρχικό έλεγχο, επιτρέποντας σε κάποια σημεία αντιαθλητικά χτυπήματα των αντιπάλων.

Το α’ μέρος

Μέσα σε πυκνή ομίχλη οι δύο ομάδες δυσκολεύθηκαν μέχρι να βρουν τα πατήματά τους, αλλά ο Διαγόρας ξεκίνησε καλύτερα, απειλώντας αρχικά στο 16’, όταν ο Καράμπελας προσπάθησε να απειλήσει τον Παπαγιάννη με σουτ, αλλά ο πορτιέρο των κυανόλευκων κατάφερε να μπλοκάρει. Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα, με τον Γκίκα να χάνει με φάουλ την μπάλα από τον Καρατζάογλου, κάτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής και το Διαγόρα να φεύγει στην αντεπίθεση από την οποία ήρθε και το 0-1.

Ετσι με το βοηθό Δόσκορη να κλείνει τα μάτια, ο Δερμητζόγλου, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Παπαγιάννη στο 18’. Ο Σπαθής, που επέστρεψε από τιμωρία, θέλησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ακολούθως προσπάθεια του Μπενίσκου στο 34’ έγλειψε το δεξί δοκάρι του Παπαγιάννη.

Το β’ μέρος

Με τον Διαγόρα να μπαίνει φουριόζος για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη ξεκίνησε το β’ μέρος, με τον Μυλωνά να πιάνει το συρτό σουτ στο 47’ και τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει.

Ο Ρήγας, που έδειξε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια, την ώρα που ο Διαγόρας είχε μία εβδομάδα για ξεκούραση, απείλησε στο 60’, με τον Σέττο να θέλει να βρει τον Τζοβάρα, αλλά ο τερματοφύλακας Βασιλειάδης διαβάζοντας την φάση, βγήκε εκτός εστίας και με το χέρι απομάκρυνε, για να έρθει η βοήθεια των αμυντικών του, οι οποίοι απομάκρυναν την μπάλα.

Μετά από σουτ του Κυπτίου στο 70’, η μπάλα πέρασε άουτ, με το Διαγόρα να παίρνει αυτό που θέλει πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μπενίσκος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από πάσα του Κατσιαμήτα και αφού έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Σπαθή, καταλήγοντας στη δεξιά γωνία του Παπαγιάννη για το 0-2. Κάπου εκεί και κάπως έτσι, όλα τελείωσαν, μιας και στη συνέχεια ο Ρήγας δεν μπόρεσε να μειώσει, για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με το τελευταίο σουτ από τον Κυπτίου στο 92’ να σταματά στα χέρια του Βασιλειάδη.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-2

Γήπεδο Βελεστίνου

Σκόρερ: 18’ Δερμητζόγλου – 75’ Μπενίσκος

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Δόσκορης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Βουραζέρης, Γκάγκας, Μπόρας, Γεωργατζής (62’ Καναβός), Κυπτίου, Τζοβάρας (75’ Τσελεπής), Γκίκας, Σέττος.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: (Παπαδόπουλος) Βασιλειάδης, Σκλιοπίδης, Δημητρίου, Καλουσίδης, Σαμανίδης, Καρατζάογλου, Δημητρουλόπουλος, Δερμητζόγλου (80’ Μίχος), Μυλωνάς (65’ Κατσιαμήτας), Καράμπελας (87’ Τάχος), Μπενίσκος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου