ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η λύση ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ του Αναστασίου

η-λύση-ήρθε-από-τον-πάγκο-και-με-δύο-γκο-584771

Με τον Αναστασίου να αποδεικνύεται «χρυσή αλλαγή» για τον Τίμο Καβακά, πετυχαίνοντας δύο προσωπικά τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός Βόλου έκαμψε έστω και δύσκολα την αντίσταση της Ιστιαίας, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού καθ’ όλη την διάρκειά του, ασκώντας πίεση στους Ευβοιώτες, που αμύνονταν αποτελεσματικά και χάνοντας πλήθος ευκαιριών, έως και το 80’. Σε εκείνο το σημείο «χτύπησε» για πρώτη φορά ο Αναστασίου, που είχε μπει αλλαγή στο 73’, σκοράροντας μετά από κούρσα του Δωματά από τα δεξιά. Ο 26χρονος φορ έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά στο 92, με δυνατό σουτ, συνεργαζόμενος άψογα με τον Μουκάμ, που τον τροφοδότησε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε άγχος, ωστόσο έκανε το «3 στα 3», βγαίνοντας αλώβητος από μια δύσκολη εβδομάδα με συνεχόμενα παιχνίδια.

Πώς παρατάχθηκε

Με σύστημα 3-6-1 και με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Τίμο Καβακά να παρατάσσει τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια και τους Ζώνα, Ντόϊκιτς, Ιωαννίδη στην τριάδα της άμυνας. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Οικονόμου και Σταύρου, ενώ ο Μασάντο και ο Ευθυμιάδης κινούνταν σε ρόλο επιτελικού μέσου μπροστά τους. Από τα δεξιά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μούκαμ, στ’ αριστερά ο Δωματάς, την ώρα που την επιθετική αιχμή αποτελούσε ο Φλίγκος.

Το α’ μέρος

Με το σκηνικό να μεταφέρεται μπροστά από τα καρέ του Κατσούλη ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Μπιμπάι στο 3’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των ερυθρόλευκων. Επρεπε να περάσουν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ώστε οι γηπεδούχοι να βρουν τα πατήματα τους και να μπορέσουν να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο, στο οποίο έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους τους.

Η πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 5’ με το Δωματά να κερδίζει έδαφος και να προχωρά στον άξονα, κάνοντας ένα σουτ που κατέληξε σε κόρνερ από επέμβαση του Μάλτζαρη. Καθώς τα λεπτά περνούσαν, η πίεση μεγάλωνε για τον Ολυμπιακό, που ήθελε από την αρχή να επιβάλλει την κυριαρχία του, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι είχαν φλύαρη υπεροχή, χωρίς καμιά σημαντική ευκαιρία στα επόμενα λεπτά.

Καλή στιγμή καταγράφηκε για τους ερυθρόλευκους στο 17’, όταν έπειτα από κερδισμένο φάουλ, που εκτέλεσε ο Μασάντο από τα δεξιά, η σέντρα του κατέληξε στον Ευθυμιάδη, ο οποίος αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η πιο σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 21’, όταν ο Δωματάς έκανε την κούρσα από τα δεξιά και η σέντρα που επιχείρησε βρήκε τον Φλίγκο, ο οποίος ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, που κατέληξε άουτ.

Η ομάδα του Καβακά ανέβαζε συνεχώς στροφές, κάτι που φάνηκε και στην προσπάθεια του Σταύρου στο 24’, που κλέβοντας τη μπάλα έκανε μια κούρσα από τα αριστερά, συνέκλινε στον άξονα, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το δεξί κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο απέφερε ένα σουτ, πολλά μέτρα άουτ, από τον Ευθυμιάδη. Ψηλά πάνω από τα δοκάρια κατέληξε στην επόμενη ακριβώς φάση και σουτ από τον Οικονόμου, ενώ η πίεση απέφερε και ένα αδύναμο σουτ από τον Φλίγκο, το οποίο όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Η ομάδα της Ιστιαίας άφηνε χώρους προσπαθώντας να καλύψει την ταχύτητα των παικτών του Ολυμπιακού, κάτι που έφερνε λάθη στις γραμμές της, όπως στο 34’, όπου το λάθος του Λαμπρόπουλου μέσα στην περιοχή του εκμεταλλεύτηκε ο Φλίγκος που έκλεψε, ωστόσο, ο επιθετικός των ερυθρόλευκων καθυστέρησε και όταν σούταρε η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών καταλήγοντας σε κόρνερ.

Σουτ του Μουκάμ έξω από την περιοχή, στο 38’ δεν ανησύχησε τον Μάλτζαρη, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του, ενώ και στο 45’, σουτ του Σταύρου από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Με τον τρόπο αυτό και με τον φωτεινό πίνακα… σβηστό και αχρείαστο από το 38’ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες και με την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του Ολυμπιακού να μην έχει καρποφορήσει.

Το β’ μέρος

Κι ενώ το πρόβλημα με τον φωτεινό πίνακα αποκαταστάθηκε, στην αρχή του β’ μέρους προέκυψε ένα άλλο με τα δίχτυα του Κατσούλη… το οποίο όμως δεν καθυστέρησε παρά λίγα δευτερόλεπτα την έναρξη του. Χωρίς να αλλάξουν οι συνθέσεις των δύο ομάδων ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο που βρήκε και πάλι τον Ολυμπιακό να επιτίθεται, με τον χρόνο πλέον να πιέζει.

Φάουλ από πολύ καλή θέση στο 48’ που εκτέλεσε ο Μασάντο έδιωξε ο Μάντζαρης με γροθιές και στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός δεν απείλησε, όπως και σε μία έμπνευση του Ευθυμιάδη στο επόμενο λεπτό που πέρασε 3 παίκτες από τα αριστερά, έπαιξε το «1-2» με τον Μασάντο, ωστόσο, το σουτ πέρασε απελπιστικά άουτ.

Σουτ από τον Λαμπρόπουλο στο 52’ μπλόκαρε εύκολα ο Κατσούλης, ενώ η επόμενη αξιοσημείωτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 60’ για τον Ολυμπιακό όταν, μετά τη σέντρα του νεοεισελθόντα Σουάνη από τα δεξιά, ο Μασάντο επιχείρησε ένα πλασέ, έξω όμως από τα δοκάρια του πορτιέρο της Ιστιαίας.

Λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάλτζαρη κατέληξε ακόμη ένα σουτ του Μασάντο στο 64’, όπως και ένα σουτ του Δωματά στο επόμενο λεπτό, έπειτα από παράλληλη σέντρα του Μουκάμ. Αουτ κατέληξε ένα ακόμη σουτ του Μασάντο κάποια μέτρα μακριά από την περιοχή στο 67’, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και νέο σουτ του Μουκάμ στο 70’, έπειτα από στημένη φάση και κομπίνα των ερυθρόλευκων.

Ο χρόνος κυλούσε, το άγχος μεγάλωνε για τον Ολυμπιακό, αλλά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 80’ από τη χρυσή αλλαγή του Καβακά, τον Αναστασίου, που με καρφωτή κεφαλιά έβαλε στη θέση του οδηγού τους ερυθρόλευκους, μετά από κούρσα και σέντρα του Δωματά από την αριστερή πλευρά.

Δύο λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος, η μπάλα δεν έκανε για δεύτερη φορά το χατίρι στους ερυθρόλευκους, όταν σε προσπάθεια του Σουάνη από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Φλίγκο και ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού, χωρίς πάντως να περάσει τη γραμμή.

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ήταν γκραν- γκινιόλ, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες. Ετσι, φθάσαμε στο 92’ και η αγωνία για τον Ολυμπιακό και τους φίλους του, που παρά τη βροχή βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό τελείωσε, με τον Αναστασίου να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έπειτα από πολύ όμορφη προσπάθεια του Μουκάμ, που πέρασε… όποιον βρήκε μπροστά του και έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και τον 26χρονο φορ να μη δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Επόμενη δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, την ερχόμενη Κυριακή 5/2, όπου οι ερυθρόλευκοι θέλουν διακαώς τη νίκη, ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Απόλλωνα Λάρισας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ- ΙΣΤΙΑΙΑ 2-0

Πανθεσσαλικό στάδιο

Σκόρερ: 80’, 92’ Αναστασίου

Διαιτητής: Παντελής Τρέβλας (ΕΠΣ Ημαθίας)

Βοηθοί: Δεμερτζής, Δέλλιος (ΕΠΣ Πέλλας)

Κίτρινες: 34’ Mασάντο- 41’ Λαμπρόπουλος, 60’ Τσαούσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ντόικιτς, Ευθυμιάδης (58’ Σουάνης), Ζώνας, Σταύρου (73’ Αναστασίου), Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (91’ Πότσι), Μασάντο, Μούκαμ.

ΙΣΤΙΑΙΑ (Τσίρκοβιτς): Μάλτζαρης, Μπουλγουρίδης, Τσαούσης, Λαμπρόπουλος, Πανάκης (86’ Στεργίου), Στασινόπουλος (84’ Καλλίτσης), Μπιμπάι, Γεωργιάδης, Ανέστης, Νικολέτος (78’ Βασιλείου), Αλεξίου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου