ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-499262

Πέμπτη θέση για την Κουτίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα     

Την πέμπτη θέση κατέκτησε η ελληνική ομάδα στον τελικό του ντουέτου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, που διεξάγεται στο Τάμπερε της Φινλανδίας.
H Βολιώτισσα,  Ευαγγελία Κουτίδη του ΝΟΒΑ και η Ευαγγελία Παπάζογλου συγκέντρωσαν 86.900 βαθμούς και κατέλαβαν την πέμπτη θέση μεταξύ των 12 ομάδων που μετείχαν στον τελικό.
Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Ρωσίδες Μιλένα Μίτεβα και Έλενα Προκόφεβα (92.200 βαθμοί), ενώ δεύτερες κατετάγησαν οι Λολίτα Ανανάσοβα και Κατερίνα Σαντούρσκα από την Ουκρανία (90.500).
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Ισπανίδες Λάια Πονς και Τζούντιθ Ρεκένα (88.500), ενώ την τέταρτη θέση πήραν οι Ιταλίδες Λίντα Τσερούτι και Κοστάντζα Φέρο (88.200).
Συμμετοχή σε τελικό Βολιώτισσας συγχρονίστριας θα έχουμε και σήμερα, αφού η Ευαγγελία Γιαλίδη του ΟΥΚ προκρίθηκε στον  κόμπο. Συγκεκριμένα, την πέμπτη θέση στα προκριματικά του κόμπο κατέκτησε η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Η ελληνική ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Μαρία-Έλλη-Λέλα Αλζιγκούζη-Κομινέα, Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, Ευαγγελία Κουτίδη, Αναστασία Μαλεκάκη, Ελένη Παπανδρέου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Δέσποινα Τζώρτσου ,Κλεοπάτρα Βερώνη, και η Βολιώτισσα Ευαγγελία Γιαλιδή, συγκέντρωσε 86.500 βαθμούς και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό τελικό, μένοντας πίσω από Ρωσία (91.500), Ουκρανία (90.000) Ιταλία (87.200) και Ισπανία (86.900).
 
 
 
 
 
 
 
Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής αποζημιώνεται με έναν καθαρά δικό του τελικό… Οι Εθνικές ομάδες από την Γηραιά Ήπειρο  που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες σε αυτή τη διοργάνωση ήταν ελάχιστες, γεγονός που αναμφίβολα προβλημάτισε (οι λιγότερες ευρωπαϊκές χώρες που πέρασαν σε οχτάδα Μουντιάλ στις τελευταίες διοργανώσεις). Ο μεγάλος τελικός μεταξύ της Ολλανδίας και της Ισπανίας όμως είναι μια άκρως ευρωπαϊκή υπόθεση και το «στέμμα» δεν θα αλλάξει ήπειρο.   
 
 
Η πρωτάρα, σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ισπανία έρχεται αντιμέτωπη με την Ολλανδία, που για τρίτη φορά βρίσκεται σε θέση διεκδίκησης του τροπαίου και πιστεύει να μην είναι κι αυτή φαρμακερή. Τις προηγούμενες δύο, οι «οράνιε» είχαν ηττηθεί, παίζοντας κατά σύμπτωση με τις οικοδέσποινες χώρες. Το 1974 στην Γερμανία ηττήθηκαν από τους διοργανωτές με 1-2, ενώ στην Αργεντινή το 1978 έχασαν με 1-3 πάλι από τους «γηπεδούχους».
Το γεγονός ότι, φέτος, παίζουν με μια ομάδα που δεν θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, τους δίνει ελπίδες ότι μπορεί να είναι η πρώτη φορά που θα σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Βέβαια οι Ισπανοί έχουν αντίθετη γνώμη, όπως και το «χταπόδι» μέντιουμ! Η Ισπανία παρότι για πρώτη φορά βρίσκεται σε τελικό Παγκόσμιας διοργάνωσης δε θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι απόλυτα μοιρασμένη. Αναμφίβολα όμως το σημερινό ματς δεν αποτελεί μια κλασική μάχη ή ντέρμπι βγαλμένο από το παρελθόν. Οι δύο χώρες δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε μεγάλες διοργανώσεις και σε ιδιαίτερα κρίσιμα παιχνίδια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας ήταν η μεγαλύτερη «μάχη» τους και σε αυτή κέρδισαν οι Ισπανοί κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Πάντως,  σήμερα το βράδυ ακόμη μια χώρα, όγδοη κατά σειρά θα προστεθεί στο Πάνθεον των Παγκόσμιων Πρωταθλητών. Μέχρι στιγμής επτά διαφορετικά κράτη έχουν κερδίσει το τρόπαιο και η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή με πέντε. Η Ιταλία ακολουθεί με τέσσερις τίτλους, ενώ τρεις φορές έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου η Γερμανία. Αργεντινή και Ουρουγουάη το έχουν σηκώσει από δύο, ενώ Γαλλία και Αγγλία έχουν χριστεί Παγκόσμιοι πρωταθλητές μια φορά κατά το παρελθόν.
Η αυλαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής πέφτει σήμερα το βράδυ στο Γιοχάνεσμπουργκ, λοιπόν. Άλλο ένα Μουντιάλ, μετά από ένα μήνα δράσης, περνάει στην ιστορία. Σε αυτή την ιστορία προσδοκούν να αφήσουν τα ονόματα τους με χρυσά γράμματα ως πρωταθλητές οι ποδοσφαιριστές της Ολλανδίας και της Ισπανίας.
Την ώρα που οι δύο ομάδες, αναμένεται να αγωνιστούν αγχωμένες, όπως είναι και φυσιολογικό με σκοπιμότητα για την Παγκόσμια πρωτιά, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ευελπιστούν σε ένα θεαματικό τελικό, που θα «ανοίξει» από νωρίς, θα έχει αρκετά γκολ, σασπένς και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.
 
 
 
 
 
 
 
Ο επόμενος θα είναι πρώην;    
Την 11η μεταγραφή του πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου με την ανακοίνωση του Κώστα Σκάρου. Η επόμενη μεταγραφή πάντως αναμένεται να είναι με έναν πρώην… Με έναν παίκτη που ήταν και πέρυσι στο ρόστερ και περιμένουν και για αυτόν να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του. Εν τω μεταξύ και για τον Αρβανίτη, που αποτελεί παρελθόν δεν ανακοινώθηκε η λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, αλλά η είδηση «βγήκε».
Αγ. Θαν.
 
Στα υπόψιν ο Μελίσσης
Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα υπόψιν του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Μελίσσης που ανήκει στον Παναθηναϊκό και πέρυσι είχε αγωνιστεί δανεικός στην Λάρισα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παραχωρηθεί στους ερυθρόλευκους.
Αγ. Θαν.
 
Την ύστατη στιγμή
Τελικά, την ύστατη στιγμή αποφάσισαν να αφυπνιστούν για άλλη μια φορά όλοι στη Νίκη. Τώρα, αν οι προσπάθειες τους θα έχουν αποτέλεσμα θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Από την άλλη όμως το σίγουρο είναι ότι έχει αλλάξει η διάθεση από όλους και δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν για να  οδηγηθεί η ομάδα σε λύση.
Αγ. Θαν. 
 
 
Επιστροφή επιτυχία
Μεγάλη επιτυχία θεωρείται   η επιστροφή στο Βελεστίνο του Γιώργου Χατζή που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ρήγα Φεραίο πριν πάρει μεταγραφή για την ομάδα του Αρη Θεσσαλονίκης και μετά αγωνιστεί με Πολύκαστρο, Επανωμή, ΠΑΟΝΕ και πέρσι με Πυρσό Γρεβενών με τον οποίο είχε 22 συμμετοχές.
Ζ.Ε.Ι
 
Παράλογο
Έκπτωση μελών και διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΣΘ ζητούν με αίτηση τους 5 άτομα εκ των οποίων ένας δηλώνει ότι ποτέ δε συναίνεσε σε κάτι τέτοιο ,και δύο δεν είναι μέλη σε ΔΣ όπως λένε ,ενώ το ένα σωματείο εδώ και μήνα ψάχνει ΔΣ !!!
Το πιο παράλογο της υπόθεσης είναι ότι ζητούν έκπτωση της διοίκησης   και στην προσωρινή διοίκηση προτείνουν μέλη από αυτή !!!
Ζ.Ε.Ι

Παράπονο

Με το παράπονο έμεινε προπονητής τοπικής ομάδας όχι γιατί δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα που είχε επιτυχία , αλλά γιατί πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες -και πριν συζητήσουν μαζί του – ότι η ομάδα συμφώνησε με άλλο τεχνικό !!!
Θ.Δ.Κ

Διάλογος

Διάλογος ανάμεσα σε πρόεδρο και μάνατζερ. – Πρόεδρε σου λέω ο παίκτης πετάει, έλεγε συνεχώς ο μάνατζερ. Οταν έφτασε η ώρα για τα διαδικαστικά και για να πληρωθούν τα εισιτήρια για τον ποδοσφαιριστή ώστε να έρθει από το εξωτερικό στην Ελλάδα, ο πρόεδρος απάντησε στον μάνατζερ. – Αφού πετάει πες του να έρθει μόνος του!!!
Θ.Δ.Κ
  
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Η «γραφικότητα» …είναι κολλητική;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου