ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίνεται το μέλλον μέσα στην εβδομάδα

κρίνεται-το-μέλλον-μέσα-στην-εβδομάδα-504689

Σημαντικές και κρίσιμες όσον αφορά στο μέλλον της και στην τύχη της, θα είναι οι επόμενες ημέρες για την ομάδα της Νίκης Βόλου. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει ο Στράτος Γιδόπουλος, που εξηγεί ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει 100%, μιας και όλα τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν. Ο έμπειρος παράγοντας εμφανίζεται έτοιμος να δημοσιοποιήσει και επίσημα τις προθέσεις του γύρω από την ομάδα, αλλά αυτή θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ο Στράτος Γιδόπουλος αναμένεται να ταξιδέψει την Παρασκευή στον Βόλο και να ανακοινώσει ξεκάθαρα πλέον τις προθέσεις του. Μάλιστα έχει προγραμματίσει να έρθει την συγκεκριμένη ημέρα γιατί όπως πληροφορήθηκε, θα πάρουν πρωτοβουλία οι οργανωμένοι να μαζέψουν τους μετόχους, που έχουν ποσοστό πάνω από 6% και να γίνει μεταξύ τους συνάντηση.

Σε περίπτωση που βρεθούν και άλλοι να βοηθήσουν και έχει στηρίγματα, ο Γιδόπουλος, φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει στην ηγεσία της ΠΑΕ, ενώ αν υπάρξει σοβαρή πρόταση για την αγορά των μετοχών, τότε θα τις παραδώσει και θα αποχωρήσει. Σε μια άλλη περίπτωση, που δεν γίνει τίποτα από τα δύο, τότε η ομάδα βαδίζει προς την διάλυση.

Συγκεκριμένα, τρία γεγονότα πιέζουν τον Στράτο Γιδόπουλο να πάρει την απόφαση του μέσα στις επόμενες ημέρες, την ώρα που αναμένονται συναντήσεις και επαφές από παλιό παράγοντα που προσφέρθηκε να βοηθήσει, για να βρει κάποια εναλλακτική λύση και να σώσει την ομάδα από την διάλυση, αλλά και τα αποτελέσματα από την πρωτοβουλία των οργανωμένων.

Η υπόσχεση, ο φάκελος και ο Μπάριος

Το πρώτο γεγονός που πιέζει τον έμπειρο παράγοντα είναι ότι έχει δώσει τον λόγο του στους ποδοσφαιριστές ότι θα πάρει απόφαση μέχρι τις 15 Ιουλίου, και θα τους την ανακοινώσει, για να δουν και οι ίδιοι από την πλευρά τους τι θα κάνουν για την συνέχεια της καριέρας τους. Υπάρχουν μερικοί παίκτες που δεν έκαναν προσφυγή και περιμένουν τον Γιδόπουλο να τους ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Σε περίπτωση πάντως, που δεν συνεχίσει και δεν έχει βρεθεί διάδοχη κατάσταση, τότε αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα προσφυγών, αφού και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους.

Ακόμη ένα δεδομένο που προκαλεί επιπλέον ανησυχία σε όλους όσους ακόμα ασχολούνται με την ΠΑΕ, είναι ότι πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, να συλλέξουν τα δικαιολογητικά, να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρώσουν την εγγυητική επιστολή ύψους 25.000 ευρώ και να καταθέσουν τον φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε η ομάδα να μπορέσει να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το τρίτο γεγονός, είναι ότι ο Στράτος Γιδόπουλος έχει εκδώσει εισιτήριο στον Χόρχε Μπάριος για επιστροφή από την Ουρουγουάη στην Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου. Έτσι θα πρέπει να πάρει την απόφαση του και την κοινοποιήσει στον τεχνικό ώστε να ξέρει και εκείνος αν θα ταξιδέψει και αν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νίκη. Αν ο Γιδόπουλος μείνει τότε σχεδόν σίγουρα ο προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, της σεζόν 2010-2011 θα είναι ο Χόρχε Μπάριος. Πάντως ακούστηκε και το όνομα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη για τον κυανόλευκο πάγκο, κάτι που ο Γιδόπουλος δεν επιβεβαιώνει.

Τρεις οι περιπτώσεις

Η Νίκη έχει μπει στην τελική ευθεία και τα σενάρια που «παίζουν» αυτή την στιγμή για την ιστορική κυανόλευκη ομάδα είναι τρία και συγκεκριμένα. Όλα τα παραπάνω, άλλωστε, για να γίνουν, εξαρτώνται από το αν θα βρεθούν και άλλοι να βοηθήσουν στην προσπάθεια τον Γιδόπουλο, μόνος του άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει ότι δε συνεχίζει, ή αν θα υπάρξει κάποια σοβαρή πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ, ώστε να αποχωρήσει ο έμπειρος παράγοντας και να παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αν κάτι από τα δυο τελεσφορήσει, τότε θα ξεκινήσουν οι ενέργειες ώστε να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες που έχουν προκύψει και ζητούν άμεσα λύση.

Έτσι λοιπόν, το ένα σενάριο είναι ο παλιός παράγοντας που πραγματικά έδειξε ενδιαφέρον και ανησυχία για τη Νίκη να βρει κι άλλους ανθρώπους να στηρίξουν την προσπάθεια και να συνεισφέρουν οικονομικά. Αν κάτι τέτοιο γίνει, τότε ο Στράτος Γιδόπουλος θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ΠΑΕ και θα έχει νέους συνεργάτες. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες και από παλιό παράγοντα, αλλά και από τους οργανωμένους που προσπαθούν να συγκεντρώσουν τους μετόχους.

Μια άλλη περίπτωση είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τη Νίκη, να καταθέσουν επίσημη πρόταση στον Στράτο Γιδόπουλο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και να αποχωρήσει ο ίδιος από την Εταιρεία. Βέβαια μέχρι στιγμής η τιμή βάζει απαγορευτικό στα σχέδια τους, αλλά ο έμπειρος παράγοντας έχει πει ότι είναι συζητήσιμη. Παράλληλα, φαίνεται πως θέλουν να του αντιπροτείνουν να αποπληρώσουν τις οφειλές της ομάδας και οι μετοχές να τους παραχωρηθούν δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι, ο Γιδόπουλος χωρίς να έχει δεσμεύσει κανέναν, έχει έτοιμες κάποιες λύσεις για την κυανόλευκη ομάδα. Έτσι, αποφασίζοντας να μείνει θα μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε κάποιες κινήσεις ενίσχυσης, ενώ και στην δεύτερη περίπτωση που πουλήσει τις μετοχές, θα μπορεί να προτείνει κάποιες λύσεις, ώστε να μην ξεκινήσουν από μηδενική βάση, οι νέοι ιδιοκτήτες.

Το τελευταίο σενάριο είναι να μην προχωρήσει καμία από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις και η ομάδα να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να υποβιβαστεί. Κάτι τέτοιο βέβαια δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται στη Νέα Ιωνία. Άλλωστε, φαίνεται ότι καλή πρόθεση υπάρχει απ’ όλους για να βρεθεί η λύση. Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα καθοριστικά και τα αποτελέσματα των επαφών και των ζυμώσεων που θα γίνουν θα κρίνουν το μέλλον της κυανόλευκης ομάδας.

Πρωτοβουλία των οργανωμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες δράση αναμένεται να αναλάβουν και οι οργανωμένοι αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι περισσότεροι μέτοχοι ώστε να έρθουν στον Βόλο την Παρασκευή και να συζητήσουν μεταξύ τους για την ομάδα, κάτι που δέχτηκε και ο Στράτος Γιδόπουλος. Βέβαια κανείς δεν ξέρει αν θα ενδιαφερθούν όλοι για την ομάδα και αν τελικά θα επιτευχθεί μια τέτοια συνάντηση. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά μέσα στην εβδομάδα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου