ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπλόκο στη Λάρισα…

μπλόκο-στη-λάρισα-589246

Εφιαλτικό αποδείχθηκε το χθεσινό απόγευμα για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία στο φινάλε του α’ γύρου της Γ’ Εθνικής και στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, παραδόθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου ηττήθηκε με το βαρύ 5-0.

Παρά το καλό πρώτο ημίχρονο, όπου η Νίκη έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, έχοντας την ευκαιρία να προηγηθεί, κατέρρευσε στην επανάληψη δεχόμενη τέσσερα αναπάντητα τέρματα, που έφεραν την πιο βαριά σε έκταση ήττα στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και των τελευταίων χρόνων.

Πως ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1, και με τον Βασίλιεβιτς να κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός, ξεκίνησε η Νίκη Βόλου στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Συγκεκριμένα ο Στέφανος Ξηροφώτος παρέταξε την ομάδα της Νίκης με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τη στιγμή που ο Παπαδήμας χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και στο αριστερό ο Δημολιός. Οι Παρασκευαΐδης – Ναουμίδης επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας μετά την τιμωρία τους, και οι Πετράκος – Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ μπροστά τους. Σε ρόλο επιτελικού μέσου χρησιμοποιήθηκε ο Βασίλιεβιτς, με τον Μαλακασιώτη να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα, τον Νικλητσιώτη την αριστερή και τον Κορέτα να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Η Νίκη Βόλου σε ένα κάκιστο και βαρύ αγωνιστικό χώρο ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, όταν στο 7’ ο Νικλητσιώτης έπιασε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Φιρινίδης μπλόκαρε με ευκολία. Αναγνωριστικό σουτ είχε και ο Απόλλωνας στο 8’ με τον Σαχινίδη να αφήνει την μπάλα στον Ιβανίδη, ο οποίος εκτός περιοχής σούταρε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζήμα.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, χάνοντας τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 11’ ο Νικλητσιώτης, αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Δημολιό, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στα επόμενα λεπτά η Νίκη είχε τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας ωστόσο εύκολο έργο στην άμυνα, όπου οι Παρασκευαΐδης – Ναουμίδης αναχαίτιζαν κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος λόγω της βροχής είχε γίνει αρκετά βαρύς.

Αυτό όμως δεν συνέβη, και στο 27ο λεπτό με την μπάλα να βρίσκεται μέσα στην περιοχή της Νίκης, εκεί όπου δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Παπαδήμας, μετά από σέντρα από τα δεξιά για να στρωθεί η μπάλα στα πόδια του Διβανέ, ο οποίος και με τη βοήθεια μιας κόντρας την έστειλε στα δίχτυα του Τζήμα, ο οποίος ξεγελάστηκε από την πορεία της για το 1-0.

Μέχρι το φινάλε του α’ μέρους η Νίκη δεν μπόρεσε να ξαναφτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, ενώ σουτ του Πετράκου στο 32ο λεπτό δεν είχε καμία τύχη, με την μπάλα να περνά πολλά μέτρα εκτός εστίας, στην πρώτη προσπάθεια της Νίκης Βόλου να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Τρία λεπτά αργότερα από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη από τον άξονα και προς τα δεξιά, ο Παπαδήμας προωθήθηκε και πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Φιρινίδη, ο οποίος μπλόκαρε με άνεση στο 35’.

Από νέα εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη, αλλά από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Παρασκευαΐδη, ο οποίος έκανε το αδύναμο πλασέ εκτός περιοχής χωρίς να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και μετά από προσπάθεια του Βασίλιεβιτς πάνω στη γραμμή της περιοχής και σουτ στο 39’ η μπάλα πήρε ύψος και έφθασε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Παπαδήμα να πιάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στερώντας από τους φιλοξενούμενους αυτό που άξιζαν βάσει ευκαιριών, δηλαδή το γκολ της ισοφάρισης.

Το β’ μέρος

Παρά τη θετική εικόνα του α’ μέρους, η Νίκη ήταν σκιά του εαυτού της στην επανάληψη. Mε το καλησπέρα δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, μιας και από νέο λάθος της άμυνας ο Απόλλωνας άδραξε την ευκαιρία και πέτυχε το 2-0. Συγκεκριμένα, από σέντρα του Παπαδόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή της Νίκης, όπου κανείς δεν απομάκρυνε, ο Διβανές την «έσπασε» στον επερχόμενο Μηνά, ο οποίος σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα στο 49’.

Η ψυχολογία σίγουρα δεν ήταν πλέον με το μέρος των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βρέθηκαν και με τρίτο τέρμα πίσω στο σκορ, όταν στο 49’ ο Απόλλωνας έκανε ότι ήθελε μέσα στην περιοχή του Τζήμα. Μετά από συνεργασία τον Μηνά και Διβανέ ο τελευταίος βρήκε τον Καρακατσάνη για να πλασάρει και πάλι εύστοχα τον Τζήμα, ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει για το 3-0.

Στο 58’ η Νίκη που δεν μπορούσε πλέον να κάνει και πολλά, είχε μια ευκαιρία να μειώσει το σκορ, με τον Νικλητσιώτη να αναλαμβάνει την εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία.

Με τη σεμνή τελετή… να έχει λήξει από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Απόλλωνας συνέχισε να κάνει πάρτι στην άμυνα της Νίκης Βόλου και έφθασε στην επίτευξη ακόμη ενός γκολ, με τον Σαχινίδη να σκοράρει από τη μεριά του για το 4-0 στο 64’, έπειτα από πάσα πάρε – βάλε του Καρακατσάνη.

Το τελικό 5-0 σημειώθηκε στο 73’, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, όταν από σουτ του Σκούπρα ο Τζήμας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, με τον Σαχινίδη να παίρνει ανετότατα το ριμπάουντ και να πετυχαίνει το 5-0, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό τέρμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 5-0

Σκόρερ: (27’ Διβανές, 47’ Μηνάς, 49’ Καρακατσάνης, 64’, 73’ Σαχινίδης)

Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Καλύβας (Φθιώτιδας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Θεοδοσιάδης) Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Αγρόδημος, Διβανές (74’ Καμπέρης), Μηνάς, Καρακατσάνης (68’ Σκούπρας), Σαχινίδης (77’ Συράκος)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης (68’ Σκοπελίτης), Παρασκευαΐδης, Πετράκος, Μέτσε, Βασίλιεβιτς, Μαλακασιώτης (61’ Παπαγεωργίου) Νικλητσιώτης (77’ Κόλα), Κορέτα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου