ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελπίδα σωτηρίας από το… παρελθόν

ελπίδα-σωτηρίας-από-το-παρελθόν-501120

Κάτι άρχισε να κινείται στη Νίκη Βόλου με σκοπό τη σωτηρία της ομάδας. Βέβαια όλα είναι ακόμα στις πρώτες επαφές και στα πρώτα βήματα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια αχτίδα φωτός και ελπίδας εδώ και δύο ημέρες, ότι ίσως να μπορεί να βρεθεί λύση και η ομάδα να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αυτή την στιγμή φαίνεται πώς υπάρχουν δύο περιπτώσεις για να μπορέσει η Νίκη να βγει από το αδιέξοδο. Αν μία από τις δύο καρποφορήσει τότε υπάρχουν ελπίδες για ανατροπή του σκηνικού. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε παλιό παράγοντα της ομάδας, που ακόμα και μέχρι πριν λίγο καιρό βοηθούσε την ΠΑΕ και φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, να ενημέρωσε τον Στράτο Γιδόπουλο πώς ο ίδιος θα κάνει κίνηση με τέσσερις –πέντε Βολιώτες για να στηρίξουν την ομάδα. Ο παλιός παράγοντας της Νίκης, που οι πληροφορίες τον θέλουν να υπήρξε και μέτοχος, αναμένεται μάλιστα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να έχει ραντεβού με κάποιους επιφανείς Βολιώτες που θα μπορέσουν να στελεχώσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια. Σε αυτή την περίπτωση, ο Γιδόπουλος θα παραμείνει στην ΠΑΕ Νίκη, απλά θα έχει και τα οικονομικά «στηρίγματα» που ζητούσε και θα προχωρήσει σε συνδιοίκηση. Μάλιστα ο Γιδόπουλος έλεγε στους κοντινούς του συνεργάτες, πως αυτή η τοποθέτηση του παλιού παράγοντα της ομάδας, ήταν η πιο σοβαρή ανησυχία που υπήρξε από τότε που έβαλε το πωλητήριο και ξεκαθάρισε την πρόθεση του να αποχωρήσει. Αν τελεσφορήσουν οι επαφές του Βολιώτη παράγοντα και βρει ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν (έχει ήδη κάποιους στο νου του), τότε η Νίκη έχει ελπίδα να βγει σύντομα από το αδιέξοδο και να προχωρήσουν οι κινήσεις για τη δημιουργία της ομάδας.

Άλλωστε ο Γιδόπουλος δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Μπορεί κάποιοι παίκτες του περσινού δυναμικού να μην έκαναν υπομονή, αλλά από την άλλη κάνει τις επαφές του για μεταγραφικά αποκτήματα, έτσι ώστε αν η παραπάνω περίπτωση ευδοκιμήσει να υπάρχει κάτι σχεδόν έτοιμο. Επαφές υπάρχουν και με ξένους ποδοσφαιριστές, όμως όλα αυτά θα προχωρήσουν μόνο εάν προχωρήσει και η παραπάνω περίπτωση.

Παράλληλα με αυτή την κίνηση του παλιού παράγοντα, πληροφορίες από τη Νέα Ιωνία κάνουν λόγο για μια ομάδα ανθρώπων που ίσως ενδιαφερθούν να πάρουν την ΠΑΕ και ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση. Μέχρι στιγμής το εμπόδιο που υπάρχει είναι το ποσό που έχει ανακοινώσει ότι θέλει ο Γιδόπουλος για το μετοχικό πακέτο, αλλά και αυτό ακόμα φαίνεται πως είναι συζητήσιμο.

Από κει και πέρα κάποια κίνηση έγινε και από ανθρώπους που είχαν εκφράσει τη θέληση και στο παρελθόν να βοηθήσουν, αλλά από την πλευρά τους ήθελαν να τους παραχωρηθούν οι μετοχές χωρίς τίμημα και να μην συνεχίσει στην ΠΑΕ ο Γιδόπουλος. Ομως κάτι τέτοιο το αρνήθηκε ο Στράτος Γιδόπουλος που συνεχίζει να τονίζει ότι «δεν χαρίζω, αλλά πουλάω».

Ό,τι είναι να γίνει πάντως, πρέπει να γίνει γρήγορα στη Νίκη, μια και χάνεται αρκετός πολύτιμος χρόνος. Ηδη διανύουμε τον Ιούλιο και η ομάδα δεν έχει κάνει καμία κίνηση για τη νέα σεζόν και έχει μείνει αρκετά πίσω. Βέβαια γενικότερα στην Γ’ Εθνική δεν παρατηρείται κινητικότητα, αλλά όμως υπάρχουν και παραδείγματα όπως του νεοφώτιστου Τυρνάβου, που ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του…

Έτσι, όποιες κινήσεις είναι να γίνουν για την «σωτηρία» της ομάδας θα πρέπει να γίνουν άμεσα. Τουλάχιστον, μετά από αρκετό καιρό υπήρξε κάποια ελπίδα. Τώρα για να επιβεβαιωθούν και στην πράξη τα αισιόδοξα μηνύματα που υπάρχουν, είναι θέμα όλων να κάνουν υποχωρήσεις και να ενεργήσουν βάσει του καλού της ομάδας.

Επίσημα στον Τύρναβο ο Μάγγος

Στον Τύρναβο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Θανάσης Μάγγος, που περίμενε όσο μπορούσε τη Νίκη, αλλά από την άλλη πιέζονταν και από την ΑΕΛ στην οποία ανήκει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Έτσι κατέληξε στο νεοφώτιστο Τύρναβο, που από την αρχή είχε κινηθεί δυναμικά για την απόκτηση του και θα βρεθεί εκτός απροόπτου αντίπαλος με τη Νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου