ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-502481

Καλαμποκά , Παπαχρήστος στο παγκόσμιο Κωπηλασίας

Οι Βολιώτες αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ Καλαμποκά και Παπαχρήστος και συνολικά 13 αθλητές κι αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με την εθνική ομάδα κωπηλασίας στον 3ο και τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου 2010 που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Ιουλίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Αγώνας στον οποίο έχει ήδη σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών αφού οι δηλώσεις των αθλητών έχουν ξεπεράσει τις 900 από 50 χώρες.
Μετά τις πρώτες δύο φάσεις του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Μπλεντ Σλοβενίας και στο Μόναχο Γερμανίας, η Μεγάλη Βρετανία ακόμη προηγείται με 82 πόντους καθώς μπαίνουν στη τελική φάση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Καθώς ολοκληρώνονται οι φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είναι δύσκολο για τις άλλες χώρες αλλά και για τη Μεγάλη Βρετανία να κερδίσει όλες τις σειρές του 2010.
Αναλυτικά τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση έχουν ως εξής: Σκίφ ελ βαρών γυναικών :Τσιάβου Αλεξάνδρα Σκιφ ελ βαρών ανδρών: Μούγιος Δημήτρης Σκιφ ανδρών: Παπαχρήστος Στέργιος  Διπλό σκίφ ελ βαρών : Καλαμποκά Τριανταφυλλιά-Γιαζιτζίδου Χριστίνα Διπλό σκίφ ελ βαρών ανδρών: Μαγδάνης Παναγιώτης-Κονσολας Ελευθέριος  Διπλό σκίφ ανδρών: Τζανίνης Βασίλης-Τσίλης Ιωάννης Δίκωπος άνευ ανδρών: Γκουντούλας Νικος-Γκουντούλας Αποστολος Δίκωπος άνευ ανδρών: Τζιάλλας Γεώργιος-Χρήστου Ιωάννης
 
 
 
 
 
 
 
Ο χθεσινός καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής έδειξε ότι φέτος είναι ευκαιρία για τη Νίκη να «χτυπήσει» την πόρτα της μεγαλύτερης κατηγορίας… Το μεγάλο όνομα λείπει, ενώ ο φόβος για τοποθέτηση της Παναχαϊκής στους «Βόρειους» δεν επαληθεύτηκε. Αν η Νίκη δεν φτιάξει ομάδα να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το πρωτάθλημα, τότε καλύτερα ας μην κατέβει.
 
 
Φέτος είναι ευκαιρία η κυανόλευκη ομάδα να ξεφύγει από τα χαμηλά της τρίτης κατηγορίας. Όμως αλήθεια, όταν η Νίκη ακόμα δεν ξέρει σε τι κατηγορία θα αγωνίζεται, πώς μπορεί να κάνει πλάνα για το πρωτάθλημα; Δυστυχώς αν οι ιθύνοντες της κυανόλευκης ΠΑΕ δεν κινηθούν γρήγορα θα χάσουν την ευκαιρία… Αλλά επικρατεί πλήρης αδιαφορία! Έχει δίκαιο ως ένα σημείο ο Γιδόπουλος να διαμαρτύρεται ότι δεν τον στηρίζει κανείς. Έχει δίκαιο ότι η Δημοτική Αρχή δεν στέκεται στο πλευρό της ομάδας… Και τα παραδείγματα είναι πολλά για ΠΑΕ που όταν φτάνουν σε αδιέξοδο, βοηθάει η τοπική κοινωνία για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Καθημερινά όλο και κάτι τέτοιο υπάρχει στα ρεπορτάζ της Γ’ Εθνικής. Επίσης όμως, υπάρχουν και παραδείγματα που κανείς δεν βοήθησε και τελικά ιστορικές ομάδες έφτασαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Είναι στο χέρι της πόλης της Νέας Ιωνίας, των φιλάθλων της ομάδας, της Δημοτικής αρχής, του Γιδόπουλου, της Ερασιτεχνικής και όποιου τέλος πάντων εμπλέκεται στον φετινό εφιάλτη τι θα επιλέξουν για τη Νίκη. Να βοηθήσουν και η ομάδα να συνεχίσει με σκοπό να διεκδικήσει την φετινή της ευκαιρία ή να συνεχίσει στο Περιφερειακό…
Οπως φαίνεται όμως πλέον κανείς δεν ασχολείται με την ομάδα. Ομως η «καραμέλα» και η «δικαιολογία» ότι δεν βοηθάμε όσο είναι ο Γιδόπουλος πρέπει να σταματήσει. Γιατί η Νίκη δεν είναι μόνο ο Γιδόπουλος. Υπάρχουν άνθρωποι από τη Νέα Ιωνία που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και που ηθικά και προσωπικά ο Δήμαρχος είχε την υποχρέωση να τους στηρίξει. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα, ακόμα και στους επίσημους φορείς, όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να στηρίξεις μια προσπάθεια όταν θέλεις πραγματικά να το κάνεις. Απλά, φαίνεται ότι όσο οι αιρετοί είχαν ανάγκη τις ψήφους, βοηθούσαν. Τώρα που ο Δήμος γίνεται ενιαίος και δεν τις έχουν ανάγκη, δεν τους ενδιαφέρει.
Ας επιλέξουν εκεί στη Νέα Ιωνία ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν σύντομα, γιατί έχει γίνει κουραστικό όλο αυτό το σκηνικό και γελοιοποιεί την ομάδα και την δυναμική της. Αν διαθέτει πραγματικά ακόμα δυναμική αυτή η ΠΑΕ, τότε πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
 
 
 
 
 
 
Ανησυχία
Ανησυχία έχει σκορπίσει στην «οικογένεια» του Ολυμπιακού Βόλου ο τραυματισμός του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας, του Αργεντινού Φρατζιπάνε. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση που θα κρατήσει τον ποδοσφαιριστή γύρω στις τρεις εβδομάδες εκτός δράσης, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ο Φρατζιπάνε δέχτηκε κλωτσιά στην προπόνηση και αποχώρησε κουτσαίνοντας. Μάλιστα δεν μπορεί να πατήσει καλά το πόδι του και χρησιμοποιεί πατερίτσες.
Αγ. Θαν.
 
Λεπτομέρειες
Ο Κώστας Σκάρος θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού …αρκεί να κερδίσει την προσφυγή που έχει καταθέσει κατά του Αιγάλεω . Ο Ολυμπιακός οχι απλά ενδιαφέρεται για τον αμυντικό μέσο του Αιγάλεω, αλλά ο παίκτης έχει πείσει και μετά τις 10 του μήνα θα ανακοινώσει την απόκτησή του.
Θ.Κ
 
 
Ηταν γνωστό
Ακόμα δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα για την ενσωμάτωση του Βόλος 2004 στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Ήταν γνωστό από πέρυσι πώς υπήρχε τέτοια πρόθεση και ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από διαδικαστικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και ένα από αυτά είναι και η τροποποίηση του καταστατικού του Βολιώτικου συλλόγου, που «προάγει» το γυναικείο ποδόσφαιρο. Έτσι θα τα ξαναπούνε οι δυο πλευρές, ώστε και επίσημα να μπορεί ο Βόλος 2004 να ενταχθεί στον Ολυμπιακό και παράλληλα να μεγαλώσει η ερυθρόλευκη οικογένεια.
Αγ. Θαν. 
 
Περιμένουν «δώρο»
Στην ομάδα μπάσκετ της Νίκης, εκτός από την μεταγραφική ενίσχυση για την οποία κινούνται, περιμένουν και ένα… «δώρο». Αυτό αφορά σε παίκτη Β’ Εθνικής με εμπειρία και αξιόπιστη λύση, που ίσως έρθει να κάνει την στρατιωτική του θητεία στον Βόλο. Παράλληλα περιμένουν να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση με τους νεαρούς Μαυρογιάννη και Παπούλια. Ο πρώτος το πιο πιθανό είναι να αποτελέσει παρελθόν, ενώ περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για τον δεύτερο.
Αγ. Θαν.
 
Με μυστική ψηφοφορία
Με μυστική ψηφοφορία προέκυψε η μία ομάδα από το Νότο που θα ανέβαινε στο Βορρά. Συγκεκριμένα Παναχαϊκή, Ζάκυνθος και Ηρακλής Ψαχνών ήταν οι υποψήφιες και προτιμήθηκε το αίτημα της Ζακύνθου με ψήφους 8-5. Οι υπόλοιπες ομάδες που τοποθετήθηκαν στον Βόρειο προέκυψαν λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.
Αγ. Θαν.
 
Ψάχνεται…
Και ο Γιώργος Λάππας, ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί και σε Νίκη και σε Μεταμόρφωση, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Βέβαια υπάρχει και η στρατιωτική του θητεία στην μέση και για αυτό τον λόγο προσπαθεί να κάνει τον καλύτερο συνδυασμό…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Πόσες ομάδες έχουν πρόβλημα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα;;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου