ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Tζάμπολ στο Πανελλήνιο Κορασίδων στη Νέα Ιωνία

tζάμπολ-στο-πανελλήνιο-κορασίδων-στη-ν-502906

Ανοιξε χθες στη Νέα Ιωνία η αυλαία στη διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ Κορασίδων. Οι έξι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας βρέθηκαν στην εκκίνηση ενός τουρνουά πέντε ημερών που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια της χώρας.
Με την τελετή έναρξης ξεκίνησε η διοργάνωση που θα φιλοξενεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας έως τις 11 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με τις απονομές και την τελετή λήξης. Στη χθεσινή μικρή γιορτή που έστησαν οι διοργανωτές για το καλωσόρισμα των ομάδων, παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Μιχάλης Βιντζηλάιος, ενώ όλοι οι αγώνες της πρώτης ημέρας έγιναν υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Κορασίδων, Γιώργου Βελλισαράκου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βολιώτη διαιτητή Γιώργου Κακουλίδη, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή.
Η Ομοσπονδία τίμησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας για τη διοργάνωση μέσω του αντιπροέδρου της ΕΣΚΑΘ, Νίκου Φαρμάκη που παρέδωσε αναμνηστικό στον εκπρόσωπο του Νομάρχη και πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού της ΝΑΜ, Απόστολο Καναβό, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος για τον ίδιο λόγο τίμησε τον Δήμο Νέας Ιωνίας και έδωσε αναμνηστικό στο Δήμαρχο Παύλο Μαβίδη.
Σε σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ συνεχάρη τις έξι ομάδες, που βρίσκονται στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους διοργανωτές: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συγχαίρω τις έξι φιναλίστ. Εύχομαι καλή τύχη στις ομάδες. Ηδη αρκετές από τις παίκτριες που είστε εδώ, στελεχώνετε τις προεθνικές ομάδες και κάποιες θα μετέχετε και στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της εθνικής. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Ευχαριστώ την πόλη της Νέας Ιωνίας, καθώς και στο παρελθόν έχει αντεπεξέλθει σε παρόμοιες διοργανώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι και η φετινή θα είναι το ίδιο καλή και πετυχημένη».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που η ΕΟΚ μάς εμπιστεύεται συνεχώς για τέτοιες διοργανώσεις. Αν κάτι έμεινε σε αυτό τον τόπο, είναι ο αθλητισμός και οι αξίες».
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Απόστολος Καναβός, αφού καλωσόρισε τις ομάδες, τους εκπροσώπους τους και τους διαιτητές, είπε αναφερόμενος στους φιλοξενούμενους: «Εκτός από τους αγώνες σας, αυτές τις μέρες θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις ομορφιές της περιοχής μας. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε κάθε φορά να συνεργαζόμαστε άψογα με το Δήμο Νέας Ιωνίας για τέτοιες διοργανώσεις. Σκοπός μας είναι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί».
Την ΕΣΚΑΘ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Νίκος Φαρμάκης που αφού καλωσόρισε τις αποστολές από την πλευρά του τόνισε: «Τα παιδιά αυτά που λαμβάνουν μέρος στην τελική φάση αποτελούν το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ. Οφείλουμε να τα προσέξουμε και να τους δώσουμε τις ευκαιρίες. Η ΕΣΚΑΘ από την πλευρά της στέκεται αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις».
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων διοργανώνεται από την ΕΟΚ, με τη συμβολή της ΕΣΚΑΘ, του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Νομαρχίας Μαγνησίας.

Τα δύο χθεσινά πρώτα παιχνίδια:
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 36
ΠΑΟΚ 61
Διαιτητές: Τσουμαχίδης – Μανουσόπουλος
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(Μιχαήλ): Θεοδώρου 1, Μπασούκου 7, Πριονά 12(2), Τάρλα 9, Κονιαλή 7, Βαρκα.
ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Σουλιώτη 3, Κυρατζή, Παπαδοπούλου 11, Γράψα 5, Καζαντζή Σπ., Γαβρίλη 2, Σταμολάμπρου 8, Καζαντζή Στ. 11(1), Ελευθεριάδου 9, Αγγελίδου 10, Νάστου, Τσελεμπή 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 49
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 44
Διαιτητές: Κάλφα – Παπαδημητρίου
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Αναγνωστόπουλος): Ερμείδου 5(1), Πούλιου 3, Χατζημιχάλη 15, Νεστορίδη, Καψάλη 2, Ρίζου Χ. 3, Μιχαλοπούλου 4, Γρηγορίου 9, Παπαλεωνιδοπούλου 8.
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ(Τσουκαλάς): Γκριτζά 2, Γαβρήλου 4, Τσουκαλά 3(1), Ανδριανοπούλου, Λαγού 7, Γκοβερινού, Καλομιτσίνη 8(1), Αλατσά, Βλάμη 1, Σπυροπούλου 19.

*Αναμενόταν χθες το βράδυ το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Απόλλων Πτολεμαΐδας – ΔΑΣΑΛ

Το σημερινό πρόγραμμα:
17.00 Αμιλλα – ΑΓΕ Χαλκίδας
18.45 Απόλλων – Πανιώνιος
20.30 ΠΑΟΚ – ΔΑΣ Ανω Λιοσίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου