ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαγνησιώτικες επιτυχίες στο Πανελλήνιο Στίβου Εφήβων-Νεανίδων

μαγνησιώτικες-επιτυχίες-στο-πανελλή-503352

Με συνολικά τρία μετάλλια στις αποσκευές τους και σίγουρα πλουσιότεροι σε εμπειρίες, γύρισαν από τους πρόσφατους αγώνες, οι αθλητές και οι αθλήτριες των μαγνησιώτικων ομάδων που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Διακρίσεις είχαν και οι τέσσερις ομάδες (ΓΣΒ Νίκη, ΑΟ Μαγνησίας, ΓΣ Βόλου και ΓΣ Αλμυρού) με πολύ καλές επιδόσεις μάλιστα και εμφανίσεις.
 
 
ΑΟ Μαγνησίας
 Τεράστια επιτυχία για τον ΑΟ Μαγνησίας καθώς η αθλήτρια του συλλόγου και Βαλκανιονίκης, Καλλιακούδα Μαρία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3000 μ. Φυσικά Εμπόδια, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 3-4/6/2010. Η αθλήτρια του Α.Ο Μαγνησίας από την αρχή προπορεύτηκε στον αγώνα και μέχρι το 2ο χιλιόμετρο μαζί με την Μανιαδάκη Μαρίνα του Α.Ο Λασιθίου οδήγησαν την κούρσα. Από το 2ο χιλιόμετρο, η Μαρία Καλλιακούδα ανέβασε ρυθμό και αποσπάστηκε από τη συναθλήτριά της και κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση με επίδοση 11.27. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη της συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνισμα εφόσον η Μαρία ανήκει στη χαμηλότερη ηλικιακά κατηγορία των κορασίδων. Ο πρόεδρος και το ΔΣ συγχαίρουν την αθλήτρια για την επιτυχία της αλλά και τον προπονητής της Παρασκευόπουλο Παύλο και τους εύχονται καλή συνέχεια στις επόμενες διοργανώσεις.      
 
ΓΣ ΒΟΛΟΥ
 Η μεγάλη επίδοση για τον ΓΣ Βόλου ήρθε από τη Μαρία Κοτρούτσου, η οποία κατάφερε να πάρει το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν των Νεανίδων με επίδοση 12,47. Έχει έτσι, αρχίσει να δημιουργείται, μια ευχάριστη παράδοση στο αγώνισμα, αφού τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μία αθλήτρια του Γ.Σ.Βόλου στο βάθρο των νικητριών (η Καραΐσκου ήταν πέρυσι και η Βέργου πρόπερσι). Αν σκεφτεί κανείς πως η νεαρή ακόμη, Σπυριδούλα Ματάι, κατέλαβε την 6η θέση στο ίδιο αγώνισμα, υπάρχει ελπίδα πως η παράδοση αυτή θα συνεχιστεί. Το άλλο μετάλλιο το κέρδισε η 15χρονη Πόπη Κοντορήγα η οποία στο 5αθλο των Παγκορασίδων κατέλαβε την 3η θέση συγκεντρώνοντας 3640 βαθμούς. Η μικρή αθλήτρια θεωρείται γνήσιο ταλέντο και όλοι στον Σύλλογο πιστεύουν πως το μέλλον είναι δικό της, αρκεί να συνεχίσει με το ίδιο ζήλο τις προσπάθειές της.
 Στους ίδιους αγώνες και στην κατηγορία των Εφήβων ο 16χρονος Τάσος Μπάκος τερμάτισε 9ος στο δύσκολο αγώνισμα των 800 m. ενώ ο Δημήτρης Χουτζιούμης πήρε την 11η θέση στο επίπονο αγώνισμα των 3000 m. με φυσικά εμπόδια. Στην 12η θέση τερμάτισε η ομάδα της σκυταλοδρομίας των Νεανίδων (4Χ400 m.) που αποτελούταν από τις Δάφνη Κουτή, Εύα Μόσχοβου, Εύα Γκάγκα και Σίσσυ Καυκούλα. Αν και μικρότερης ηλικίας και οι 4 κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Επίσης την 12η θέση κατέλαβε στη Δισκοβολία των Εφήβων ο Σωκράτης Γιαλαμάς.
 
ΓΣ Αλμυρού
 Σημαντικές επιτυχίες είχε στη συγκεκριμένη διοργάνωση και ο ΓΣ Αλμυρού, καθώς συμμετείχε με 5 αθλητές, ένας εκ των οποίων, ο Ιάσονας Νάτζιος, σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία κατακτώντας την 3η θέση στα 400 μ. εμπόδια με χρόνο 54.42, η οποία συνιστά αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία. Στο ίδιο αγώνισμα στις Νεάνιδες, η Χριστοδούλου Ευαγγελία συμμετείχε στους τελικούς τους αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας τη 12η θέση.
 Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, στα 3000 μ. στιπλ, η Ελευθερία Κουβάτα κατετάγη 7η με χρόνο 12.58, ενώ στους  έφηβους, ο Τριαντάφυλλος Μπάρδας είχε συμμετοχή στους τελικούς του ίδιου αγωνίσματος. Στη σφαιροβολία η Βελάνη Νικολέττα συμμετείχε στον τελικό καταλαμβάνοντας τη 12η θέση.
 
ΓΣΒ «Η ΝΙΚΗ»
 
 Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής της Νίκης Βόλου, Μέτα Ντενίς στα 3.000 μέτρα με Φυσικά Εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων κατακτώντας την 4η θέση. Συγκεκριμένα ο νεαρός αθλητής κατέκτησε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μία από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις και την καλύτερη κατάταξη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Φλορέντζο Μέτα όπου κατετάγει 15ος. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συμμετοχή του σε μια μεγάλη διοργάνωση. Την ομάδα στους αγώνες αυτούς συνόδευσε ο προπονητής του συλλόγου Παρασκευόπουλος Παύλος. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» συγχαίρει τους αθλητές του για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τον καλύτερο τρόπο για το 2010 και τους εύχεται καλές διακοπές.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου