ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο καναβάτσο η Γερμανία, τελικό η Ισπανία!

στο-καναβάτσο-η-γερμανία-τελικό-η-ισπα-503808

Μπορεί η Γερμανία να είχε εντυπωσιάσει μέχρι χθες με τις επιβλητικές της νίκες σε βάρος Αγγλίας και Αργεντινής, ωστόσο χθες η Ισπανία ήταν αυτή που άξιζε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής κόντρα στην Ολλανδία, επικρατώντας με 1-0 του συγκροτήματος του Γιόακιμ Λεβ.

Η Ισπανία εξασφάλισε έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εξέλιξη του αγώνα έφερε το συγκρότημα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο μεγάλο ραντεβού του "Σόκερ Σίτι", όπου θα τεθεί αντιμέτωπο με την Ολλανδία εκεί όπου δύο βασίλισσες χωρίς στέμμα προβάρουν το πρώτο τους!

Το πρώτο μέρος ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Από τη στιγμή που οι "φούριας ρόχας" ασπάστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι το 4-3-3, με τον Πέδρο να αντικαθιστά τον Τόρες ή για την ακρίβεια τον Βίγια στα άκρα της επίθεσης, τα "πάντσερ" περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 6′, όταν η εξαιρετική κάθετη πάσα του Πέδρο έφτασε στα πόδια του Βίγια, όμως ο Νόιερ είχε διαβάσει τη φάση, προλαβαίνοντας το πλασέ του άσου της Μπαρτσελόνα.

Η δεύτερη στο 14′, όταν ο Πουγιόλ αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην αεροπορία της "νασιονάλμανσαφτ", μετά από συστημένη σέντρα του Ινιέστα, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά. Γύρω στο ημίωρο οι Γερμανοί ισορρόπησαν κάπως τον αγώνα, πιέζοντας ψηλά με την τετράδα της εμπροσθοφυλακής, ενώ οι αμυντικοί τους κατάφεραν να ανακόψουν τις κάθετες μπαλιές, που επέλεξαν να επιτεθούν οι "φούριας ρόχας", οι οποίοι απαρνήθηκαν για λίγο το παράλληλο ποδόσφαιρο. Εντούτοις το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν στο 31′, με δυνατό σουτ του Τροχόφσκι, που απομακρύνθηκε αποτελεσματικά από τον Κασίγιας.

Στην επανάληψη, οι Ισπανοί ενέτειναν την πίεση, προσπαθώντας να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ του Τσάμπι Αλόνσο που δεν είχαν αποτέλεσμα, μέχρι να φτάσουμε στο 58′, όταν οι Ίβηρες έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε φάση διαρκείας. Ο Τσάβι σούταρε ο Νόιερ απέκρουσε, στην επαναφορά ο Ινιέστα σέντραρε, αλλά ο Βίγια ήταν ένα "κλικ" πίσω από την μπάλα, ενώ η αναστάτωση έλαβε τέλος με νέο σουτ του Πέδρο, να φεύγει άουτ.

Μετά το 65′ οι Γερμανοί ανέλαβαν τα ηνία, με τους "φούριας ρόχας" να μοιάζουν κουρασμένοι και απείλησαν στο 69′ με το σουτ του νεοεισελθόντα Κρος να εξουδετερώνεται από τον Κασίγιας. Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα το μοτίβο άλλαξε άρδην, με τους Ισπανούς να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ. Κόρνερ του Τσάβι, ο Πουγιόλ πάλι ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά δυναμίτη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ.

Κάπου εκεί τα "πάντσερ αναγκάστηκαν να ανοιχτούν, αφήνοντας τεράστια κενά στην άμυνα τους. Τρεις φορές οι "φούριας ρόχας" έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αφού έβγαιναν τρεις απέναντι σε δύο, όμως η φλυαρία τους ήταν χαρακτηριστική.

Γερμανία – Ισπανία 0-1
Γκολ: 73′ Πουγιόλ
Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεζακερ, Μπόατενγκ (52′ Γιάνσεν) , Κεντίρα (81′ Γκόμεζ), Σβάινσταϊγκερ, Τροχόφσκι (62′ Κρος), Οζίλ, Ποντόλσκι , Κλόζε.
Ισπανία: Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (90+3′ Τόρες), Πέδρο (86′ Σίλβα), Βίγια (81′ Τόρες), Ινιέστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου