ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-502887

Το Facebook έσωσε τη Νιγηρία!   

H πασίγνωστη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.com έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και οργισμένους εχθρούς. Οι δεύτεροι θεωρούν ότι όχι μόνο δεν ενώνει τους ανθρώπους, αλλά τους αποξενώνει και τους απομονώνει σε μια οθόνη. Στην περίπτωση όμως της Εθνικής Νιγηρίας αποδείχτηκε σωτήρια!

Με μήνυμα που έγραψε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν στην προσωπική του σελίδα στο facebookανακοίνωσε ότι δεν θα επιμείνει στην απόφασή του να αποσύρει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για δύο χρόνια από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ενας από τους λόγους που τον έκανε να παραιτηθεί της αρχικής του άποψης ήταν τα εκατοντάδες μηνύματα που του άφησαν οι Νιγηριανοί φίλαθλοι στον τοίχο του προφίλ του, προσπαθώντας να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη. Και τα κατάφεραν!

Ο Τζόναθαν μετά την απογοητευτική εμφάνιση της Νιγηρίας στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής είχε δηλώσει πως δεν θα επιτρέψει στην Εθνική να αγωνιστεί την επόμενη διετία. Η αντίδραση των φίλων της ομάδας ήταν άμεση.

Το προφίλ του προέδρου γέμισε με μηνύματα και αυτός με δήλωσή του πριν λίγες ώρες απέσυρε την απόφαση:

«Διάβασα τα μηνύματά σας και τα υπολόγισα στην απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την αποβολή της Εθνικής ομάδας», ξεκινάει το status του προέδρου για να καταλήξει: «Ακουσα τις φωνές σας και αυτές των υπολοίπων.Πρέπει τώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να σιγουρευτούμε πως η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας και οι παίκτες μας, θα μας κάνουν υπερήφανους στο μέλλον».

Φυσικά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν ήταν μόνο οι φίλοι του στο facebook που του άλλαξαν τη γνώμη, αλλά και οι απειλές της FIFA πως θα σταματήσει κάθε οικονομική ενίσχυση.

 
 
 
 
 
 
  
Ηταν φανερό ότι η οικονομική κρίση θα χτυπούσε και τον αθλητισμό. Φέτος το καλοκαίρι οι περισσότερες ομάδες παρουσιάζονται διστακτικές… Οι κινήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο σε όλα τα επίπεδα. Από τη Σούπερ Λίγκα έως και τη Γ’ Εθνική τα οικονομικά στάνταρ για τις δαπάνες της καλοκαιρινής ενίσχυσης έχουν πέσει και το «ταβάνι» έχει «χαμηλώσει».  
 
 
Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα έχουν κάνει μετρημένες κινήσεις. Εκτός από την μεταγραφή του Γκοβού, δεν υπήρξε κάτι που να ταράξει τα νερά. Σενάρια υπάρχουν πολλά… Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια από τις λίγες ομάδες που προχωρά σε μεταγραφές και δεν σταματά στα σενάρια. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχει όντως πρόβλημα και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λόγω όμως της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, στην Ελλάδα υπερμεγεθύνεται. 
Πολύ δύσκολα κάποιος παράγοντας αποφασίζει να επενδύσει και να ρισκάρει. Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διανύει το πιο «φτωχό μεταγραφικό καλοκαίρι» της σύγχρονης ιστορίας του. Αυτό ισχύει μέχρι στιγμής και έχει να κάνει αναμφίβολα με το γενικότερο φόβο που επικρατεί στην οικονομικά κατεστραμμένη σχεδόν χώρα…
Είναι δεδομένο ότι θα αποτελούν εξαιρέσεις φέτος οι ΠΑΕ που θα αποφασίσουν να στηριχτούν και να αντέξουν πολύ μεγάλα συμβόλαια. Κι όταν χαμηλώνουν οι αμοιβές και τα ποσά διάθεσης για τις μεταγραφές, τότε σίγουρα μειώνονται και τα μεγάλα αστέρια στην κάθε ομάδα. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν χρόνια τώρα ποδοσφαιριστές που ζούσαν μέχρι και με ένα μισθό κάθε μήνα σε ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής, αρχίζει να παρουσιάζει και στη Σούπερ Λίγκα. Ηδη πέρυσι αρκετές ομάδες χρωστούσαν μισθούς, δόσεις συμβολαίων και ήταν πίσω στις υποχρεώσεις τους. 
Το ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται λοιπόν να «συμμορφωθεί» στις νέες οικονομικές απαιτήσεις που μπαίνει η Ελλάδα. Αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να το κάνει, γιατί σε όλα υπάρχει μια αλληλένδετη σχέση. Δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο.
Αυτό ίσως επηρεάσει και το επίπεδο ανταγωνισμού… Αλλωστε οι περισσότερες ομάδες κοιτούν προς φτηνές αγορές και επενδύουν σε παίκτες λιγότερο γνωστούς, που εύχονται να αποδειχτούν «διαμάντια» και να κάνουν τη διαφορά. Αυτά για την Σούπερ Λίγκα, που ακόμα και έτσι μπορεί να τα βγάλει πέρα. Τι γίνεται όμως στην Β’ και στην Γ’ Εθνική; Ηδη στην τρίτη κατηγορία κάποιες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και σκέφτονται και ήδη τη συμμετοχή τους. Φαίνεται πως κάποιοι δεν θα αντέξουν και δυστυχώς η πολιτεία δεν δείχνει να μπορεί να κάνει κάτι για να προστατέψει αυτά τα πρωταθλήματα.   
 
 
 
 
 
 
Κάνει τα κουμάντα του     
Τα δικά του κουμάντα κάνει σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου ο Αχιλλέας Μπέος για το νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα. Συγκεκριμένα μαζί με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, κ. Μαρινάκη, ετοιμάζονται να προτείνουν για πρόεδρο της Λίγκας το Θανάση Κανελλόπουλο, που είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν εκπροσωπεί κάποια ομάδα, αλλά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Αχιλλέας Μπέος ετοιμάζεται να τον τοποθετήσει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός… Αλλωστε έκανε και την απονομή στην φιέστα του Ολυμπιακού. Τυχαίο;
Αγ. Θαν. 
 
Βρήκε το σπίτι της
Επιτέλους τη δική της έδρα αλλά και το δικό της γήπεδο για προπονήσεις βρήκε η ομάδα νέων ή αλλιώς η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου. Πέρυσι το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου ταλαιπωρήθηκε αρκετά, τόσο για να βρει γήπεδο για προπονήσεις, όσο και για να βρει επίσημη έδρα. Φέτος σε συνεννόηση με την ΠΑΕ το Σέσκλο θα φιλοξενεί τις προπονήσεις και το ΕΑΚ τους επίσημους αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα των νέων.
Ζ.Ε.Ι.
 
Τους πρόλαβε
Ο Φώτης Κηπουρός πρόλαβε τις επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο έμπειρος τερματοφύλακας από το βράδυ της Δευτέρας σε αθλητικά site είχε δηλώσει ότι αποτελεί παρελθόν από τη βολιώτικη ομάδα και είχαν ξεκινήσει ήδη τα σενάρια για τη συνέχεια της καριέρας του και για τον ΠΑΣ Γιάννενα…
Αγ. Θαν.
 
Τετραήμερο στη Σκιάθο
Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ Κύρος Βασσάρας φιλοξενήθηκε για τέσσερις μέρες στη Σκιάθο από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιο Μπατζιάκα, όπου και απόλαυσε τις ολιγοήμερες διακοπές του. Μάλιστα στο νησί των Βορείων Σποράδων βρέθηκε και ο διεθνής Βολιώτης διαιτητής Γιώργος Δαλούκας.
Θ.Δ.Κ
 
Προβληματίζονται…
Για αρκετές ώρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Νίκης μιλούσε για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ και προσπαθούσε να βρει μια λύση, ώστε το ποδοσφαιρικό τμήμα να βγει από το αδιέξοδο. Ομως δεν κατέληξαν δυστυχώς πουθενά… Στην Ερασιτεχνική προβληματίζονται όλο και περισσότερο όσο ο καιρός περνά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση για να προτείνει. Εκτός αυτού έχει και τα δικά της σημαντικά θέματα που πρέπει να λύσει ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Αγ. Θαν.
 
Προς Τρίκαλα
Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Νάνης, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, έχει δεχτεί πρόταση από τον Αίολο Τρικάλων και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ο Νάνης έχει απασχολήσει και την Δόξα Λευκάδας.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά θα επιβεβαιωθεί το σενάριο για Κανελλόπουλο;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου