ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγαλύτερη διάρκεια φέτος στις μεταγραφές ερασιτεχνών

μεγαλύτερη-διάρκεια-φέτος-στις-μεταγ-503335

Μεγαλύτερη διάρκεια θα έχουν φέτος οι μεταγραφές ερασιτεχνών παικτών που θα γίνονται ως το τέλος Αυγούστου, ενώ μετά την πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΠΟ θεσπίστηκε και μεταγραφική περίοδος τον Γενάρη…
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τα σωματεία που υπάρχουν στη δύναμή της για τις ημερομηνίες, εντός των οποίων θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την πραγματοποίηση των αποδεσμεύσεων, μεταγραφών, υποσχετικών, επανεγγραφών και αρχικών εγγραφών ποδοσφαιριστών τους.
Οι μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών ξεκίνησαν από 1/7 και θα γίνονται έως και 31/8. Επίσης, από φέτος υπάρχει επιπλέον μεταγραφική περίοδος και κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μεταγραφή από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους μέχρι δυο (2) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Οι υποσχετικές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (μέχρι 8 και έως 21 ετών) γίνονται από 1/7 έως και 31/7.
Οι αποδεσμεύσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1/7 έως και 31/7 (με κατάθεση αίτησης μεταβολών στην Ε.Π.Σ.Θ.), ενώ οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι κάνουν την επανεγγραφή στο νέο τους σωματείο από 1/9 έως 30/9 και από 1/1/ έως και 31/1 του επόμενου έτους.
Η αρχική εγγραφή ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (πρωτοεγγραφόμενοι) γίνεται από 1/9 έως 31/12 και από 1/2 έως και 15/5 του επομένου έτους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τα σωματεία μπορούν να έχουν στη δύναμή τους 180 ποδοσφαιριστές (για κάθε τμήμα ανδρών ή γυναικών), από τους οποίους τουλάχιστον 20 πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών.
Κάθε σωματείο μπορεί να διατηρεί στη δύναμη αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών, χωρίς περιορισμό, αλλά μόνο 5 ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών.
Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές και υπήκοοι χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν λογίζονται ως αλλοδαποί.

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να αποδεσμεύει ομαδικά ποδοσφαιριστές με την υποβολή στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μετεγγραφών της ΕΠΟ στο χρονικό διάστημα 1/7 έως και 31/7, από 1/9 έως και 30/9 και από 1/1 έως και 31/1 αίτησης ομαδικής αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών και κατάθεση χρηματικού παραβόλου, εφόσον το σωματείο έχει στη δύναμή του 141 ερασιτέχνες τουλάχιστον (πάνω από 140).
Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορεί να εγγραφεί – επανεγγραφεί ως ερασιτέχνης κατά τις περιόδους των επανεγγραφών υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε ερασιτεχνικό σωματείο μετά τη λήξη της περιόδου των αποδεσμεύσεων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ίδιας ποδοσφαιρικής περιόδου. Κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δύναται να μεταγραφεί ως επαγγελματίας μόνο στις μεταγραφικές περιόδους επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του Ιουλίου-Αυγούστου και Ιανουαρίου έκαστου έτους, με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες των ΠΑΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου