ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τελειώνουν οι προθεσμίες και ο κλοιός σφίγγει»

τελειώνουν-οι-προθεσμίες-και-ο-κλοιό-502515

«Τελειώνουν οι προθεσμίες και ο κλοιός σφίγγει. Εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα γίνει τίποτα για τη Νίκη». Τα λόγια αυτά ανήκουν στο Στράτο Γιδόπουλο, που παραδέχεται ότι η κυανόλευκη ΠΑΕ δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για να καταθέσει φάκελο για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όσο ο χρόνος περνά το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας βρίσκεται με το ένα πόδι στο Περιφερειακό.

Βέβαια και στο παρελθόν η Νίκη τα έχει καταφέρει την τελευταία στιγμή. Είναι συνηθισμένοι οι φίλαθλοι της ομάδας κάθε καλοκαίρι να βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη. Ομως ο Γιδόπουλος εμμένει στη θέση του ότι δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ αυτή τη φορά για να γλυτώσει τη Νίκη από τις άσχημες εξελίξεις…

«Εγώ τα έχω πει, αλλά κανείς δεν τα καταλαβαίνει και κανείς δεν βλέπει το μέλλον. Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα στη Νίκη. Δεν υπάρχει καμία προοπτική για να χαλάσω κι άλλα χρήματα, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται. Πού είναι οι Νικιώτες; Μόνο εγώ είμαι Νικιώτης που ήρθα από την Αθήνα; Κάθε μέρα στις Αθηναϊκές εφημερίδες αναφέρεται ότι σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, οι φορείς, η Νομαρχία, ο Δήμος λαμβάνουν δράση για να βοηθήσουν τις ομάδες τους. Μόνο στη Νέα Ιωνία δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Εγώ γιατί να βάλω ξανά χρήματα και να επενδύσω; Οσα έχασα, έχασα… Είναι άλλωστε δεδομένο ότι με την αδιαφορία που υπάρχει, αν βάλω κι άλλα χρήματα πάλι θα τα χάσω».

Οσο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν γύρω από την συμμετοχή της Νίκης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Δεν είναι μόνο η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα. Είναι κάποια χρήματα που πρέπει να πληρωθούν. Ποιος θα τα δώσει αυτά; Π.χ. στο ΙΚΑ δεν είναι 8.000 ευρώ, αλλά 15.000 ευρώ, ενώ για την εγγυητική επιστολή που πρέπει να συμπληρώνει τα χαρτιά για τον φάκελο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή Αθλητισμού χρειάζονται τουλάχιστον 25.000 ευρώ. Ποιος θα τα δώσει αυτά τα χρήματα για να μπορέσει η Νίκη να αγωνιστεί»;

Ο Στράτος Γιδόπουλος φέρεται να περιμένει ακόμα μήπως εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος. Κατά καιρούς όπως λέει δέχεται κάποια τηλεφωνήματα, αλλά από κει και πέρα τίποτα το επίσημο δεν υπάρχει.

«Ποτέ δεν με έχει πάρει κανένας Δανιηλίδης και ποτέ δεν μου έχει τηλεφωνήσει κανείς φίλος του. Απλά κατά καιρούς με παίρνουν κάποιοι άγνωστοι και μου λένε ότι υπάρχει μια ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρεται. Ομως ακόμα περιμένω και δεν έχει εμφανιστεί κάποιος. Τους λέω ότι ζητάω το 1/3 από τα χρήματα που έχω βάλει, έχω υποχρέωση να τους μιλήσω και να τους το πω. Επίσημα όμως δεν έχει έρθει κανείς παρά τις φήμες και τις πληροφορίες για το αντίθετο που «έρχονται» από τη Νέα Ιωνία».

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης έχει πει ότι θα περιμένει έως τις 15 Ιουλίου… Από κει και πέρα αν δεν υπάρξει κάποιος που να ενδιαφερθεί και να καταθέσει κάποια σοβαρή πρόταση, ο ίδιος διαρρέει στο περιβάλλον του ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε σχεδιασμό και προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Επίσημα όμως δεν ξεκαθαρίζει τι προτίθεται να κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα προβληματισμένα με τη στασιμότητα που παρατηρείται στην ΠΑΕ εμφανίζονται τα μέλη της Ερασιτεχνικής Νίκης, που προχθές το βράδυ μίλησαν για αρκετές ώρες για τις εφικτές λύσεις και για την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν. Ωστόσο δεν κατέληξαν πουθενά επίσημα, αφού και η Ερασιτεχνική βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να προχωρήσει στον προγραμματισμό για τα δικά της τμήματα ενόψει της νέας σεζόν. Ανήσυχοι παρακολουθούν τα γεγονότα και οι οργανωμένοι φίλαθλοι… Γεγονός πάντως είναι ότι ο Γιδόπουλος, ούτε η Ερασιτεχνική αλλά ούτε και οι οργανωμένοι κάνουν πίσω στις θέσεις τους και αποτέλεσμα είναι να μην βρίσκεται λύση για την ιστορική κυανόλευκη ομάδα που «φλερτάρει» έντονα πλέον με τον υποβιβασμό της στο Περιφερειακό.

Απογοητευμένος και εξαιρετικά αβέβαιος για το μέλλον της ομάδας παρουσιάζεται και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης έρχεται σε επαφή με τον Γιδόπουλο, αλλά προς το παρόν δεν έχει ενημερωθεί για την παραμικρή εξέλιξη. Ετσι βρίσκεται και ο ίδιος στην αναμονή χωρίς να μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά… Και αυτός επιμένει πώς έχει ήδη «χτυπήσει το καμπανάκι» για τη Νίκη, αλλά λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ετοιμος να «κλείσει» ο Κωνσταντινίδης

Εκανε υπομονή όσο μπόρεσε ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες ημέρες να κλείσει σε άλλη ομάδα και να συνεχίσει εκτός Βόλου την καριέρα του. Ο ίδιος περιμένει να κληθεί να υπογράψει, ωστόσο όσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, δηλώνει διατεθειμένος να συζητήσει και με τη Νίκη… Ομως από την στιγμή που δεν υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται για να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές, ένας – ένας πλησιάζουν την πόρτα της εξόδου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου