ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από σήμερα επιστρέφει και πάλι στο γήπεδο ο Ολυμπιακός Βόλου

από-σήμερα-επιστρέφει-και-πάλι-στο-γήπ-600121

Η απόκτηση του Δημήτρη Σουάνη και τα προβλήματα στην προπόνηση… λόγω χιονιά, ήταν τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος βρέθηκε και πάλι σε αγωνιστική απραξία, λόγω της αναβολής και της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μπορεί το 2017 να μετρά 16 μέρες, ωστόσο επίσημο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπάρχει στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, με το χιόνι να… παίζει μπάλα για δύο εβδομάδες στην αυγή του νέου έτους. Η αρχή έγινε με την αναβολή της 14ης αγωνιστικής, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Ιανουαρίου, εκεί όπου το σύνολο του Τίμου Καβακά θα αντιμετώπιζε το Ρήγα Φεραίο στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο, η επικείμενη επιδείνωση του καιρού ανάγκασε τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει τη μη διεξαγωγή των παιχνιδιών.

Ο χιονιάς που έπληξε και το πολεοδομικό συγκρότημα επέμεινε έως και την περασμένη Τετάρτη και ενώ η 15η αγωνιστική είχε οριστεί για χθες Κυριακή, με αντίπαλο του Ολυμπιακού το Θεσπρωτό και πάλι στο Βόλο, η ΕΠΟ αποφάσισε την αναβολή της, λόγω ακαταλληλότητας των περισσότερων αγωνιστικών χωρών, μεταξύ των οποίων και του Πανθεσσαλικού. Ετσι, μόνο δύο παιχνίδια μπόρεσαν εν τέλει να διεξαχθούν, εκείνα του Εθνικού Φιλιππιάδας με το Διαγόρα Σεβαστής και της Αμβρακίας Κωστακιών με την Ιστιαία.

Κουίζ για δυνατούς λύτες έγιναν και οι αποφάσεις της ΕΠΟ σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αναβληθέντων παιχνιδιών, καθώς η Ομοσπονδία ήθελε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του δευτέρου, για να αναδειχθεί φυσιολογικά και ο πρωταθλητής χειμώνα.

Ετσι, η 14η αγωνιστική, που αρχικά είχε μετατεθεί για την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει το Ρήγα Φεραίο, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το 2017, στο Βόλο.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο παιχνίδι έδρας με τον Θεσπρωτό την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για τη 15η αγωνιστική, ενώ η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί… με τη 17η αγωνιστική, όπου οι Βολιώτες θα αναμετρηθούν με την ΑΕ Ιστιαίας και πάλι στο Πανθεσσαλικό. Η 16η αγωνιστική, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα είναι εκείνη που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αστέρα Πετριτή.

Προβλήματα και

στην προπόνηση

Κι ενώ οι εξελίξεις έφεραν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός όλο το προηγούμενο διάστημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει από τη σκοπιά της προπόνησης τα τερτίπια του καιρού, προκειμένου να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι του 2017.

Η ομάδα του Τίμου Καβακά, που είχε δώσει το τελευταίο της παιχνίδι στις 18 Δεκεμβρίου, με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων, ήθελε να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, τουλάχιστον στο παιχνίδι με το Θεσπρωτό, ωστόσο, ο καιρός δεν του έκανε το χατίρι, ντύνοντας το Πανθεσσαλικό στα λευκά, με την τελευταία προπόνηση των ερυθρόλευκων σε γήπεδο να γίνεται την περασμένη Δευτέρα, στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.

Εκτοτε, η ομάδα προπονούνταν στην κλειστή αίθουσα του Πανθεσσαλικού, με το τεχνικό επιτελείο να βλέπει με σκεπτικισμό το γεγονός ότι εκ των πραγμάτων, το κομμάτι της τακτικής, στο οποίο ο Καβακάς επιμένει πολύ, έμεινε πίσω. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ολόκληρη την εβδομάδα δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του κυρίως με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, με τη διακοπή πάντως να χαρακτηρίζεται θετική για να προσαρμοστούν και να δεθούν με την ομάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, στα οποία προστέθηκε εκείνο του Δημήτρη Σουάνη.

Ο πολύπειρος φορ ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, ενώ την Τρίτη κατέφτασε στο Βόλο, δίνοντας και επίσημα τα χέρια με τον πρόεδρο της Δ.Ε. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων, καθώς η ολοκλήρωση μιας ακόμη ηχηρής μεταγραφής για τον Ολυμπιακό συμπλήρωσε σε μεγάλο βαθμό το πάζλ των κομματιών που έλειπαν, ώστε οι Βολιώτες να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οσον αφορά την προετοιμασία, οι ερυθρόλευκοι είχαν ρεπό χθες και από σήμερα θα ξεκινήσουν την εντατική προπόνηση για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής… με τον Ρήγα.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ψάχνουν γήπεδο και η σημερινή προπόνηση θα γίνει πιθανόν σε κάποιο πλαστικό, ώστε οι ποδοσφαιριστές να μπουν και πάλι σε αγωνιστικό χώρο και να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών.

Ο Τίμος Καβακάς εξάλλου θεωρεί ότι η δουλειά που έγινε τα Χριστούγεννα πήγε πίσω με την κακοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος, θέλοντας πλέον η ομάδα του να βρει ρυθμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μοναδικό πρόβλημα τραυματισμού για την ομάδα του Ολυμπιακού αποτελεί ο Αγγελος Κολημήτρας, που θα μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα, καθώς έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Ετσι, ο Βολιώτης παίκτης που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ θα μείνει αρκετά πίσω. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Σουάνης δε θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με το Ρήγα Φεραίο, καθώς είναι τιμωρημένος από αγώνα της προηγούμενής του ομάδας, της Δόξας Δράμας και θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο μαγνησιώτικο ντέρμπι.

Χωρίς Μπράτσο για 10 μέρες

Σημειώνεται πως ο βοηθός προπονητής Κώστας Μπράτσος, θα απουσιάζει 10 περίπου ημέρες από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων, μιας και ο Βολιώτης τεχνικός θα παρακολουθήσει μαθήματα της σχολής UEFA A. Η 1η φάση ξεκινά από την Κρήτη και την πόλη του Ρεθύμνου από αύριο Τρίτη μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου και ο Κ. Μπράτσος θα αναχωρήσει από σήμερα για την Κρήτη, απουσιάζοντας έτσι από τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου